112 са новите случаи на коронавирус, общо 423 са в болница

18 са излекуваните през последното денонощие
Обновена: 28 юни 2020 08:19 | 28 юни 2020 06:25, Елка Василева
443
112 са новите случаи на коронавирус, общо 423 са в болница
Снимка: архив, БГНЕС

112 от изследваните през изминалото денонощие 1528 проби са с положителен резултат. Това показват данните от Националния информационен портал.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград -1; Бургас - 8; Варна - 5; Велико Търново - 3; Кърджали - 1; Кюстендил - 3; Пазарджик - 17; Перник - 1; Плевен - 1; Пловдив - 16; Разград - 6; Русе - 2; Сливен - 5; Смолян - 1; София област - 8; София град - 29; Стара Загора - 2; Шумен - 1; Ямбол - 2.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 4625, като към момента 1934 от тях са активни.

Още по темата

2475 са излекуваните, от които 18 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 423 пациенти, 20 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.

Медицинските служители с потвърдена коронавирусна инфекция у нас са 392-ма. През последните 24 часа са регистрирани нови 3 случая, от които 2 са установени при лекари, а 1 - при друг медицински персонал.
 
Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 216. Един човек е починал през изминалото денонощие - това е 78-годишна жена със сърдечно и бъбречно заболяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
4
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
423-*** човека в болница, като не е ясно дали изобщо има необходимост да бъдат хоспитализирани. Мила родна картинка!
329
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОФцата дава пример как да се пазиш сам и как да пазиш другите без да носиш на лицето си парче мръсен плат. Освен това, не съм ти забранила на теб да носиш маска. Сигурна съм, че не ти пука за никой друг, освен за теб и близките ти. Така че не ми наливай акъл какъв пример давам и на кого.
328
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мед сестра"Щото ние в нашата болница за да докараме голяма бройка проби не събираме хиляди пациенти а като вземем на 20 души по 10 -15 проби и ето ти надхвърляме 200 те !"Коя е вашата болница? Има ли си име?
327
4
 
4
 
! Отговори
мед сестра преди 3 години
и на колко болни са тези 1528 проби? Щото ние в нашата болница за да докараме голяма бройка проби не събираме хиляди пациенти а като вземем на 20 души по 10 -15 проби и ето ти надхвърляме 200 те ! Та и вашите са май така,но карайте да върви театъра и парите да дойдат от ес и щабът да си прибира хилядарките безсмислено до края на годината ,па кой знае може и до догодина !
326
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОФцата ,която твърди ,че не е оФца може и да е права от своята гледна точка, но в случая е важен и примера който дава, като демонстрация на несъгласие с тази мярка. А ,дали е здрава или е вирусоносител няма, как да знае ,ако не си прави тестове всеки ден. Маската е половинчата мярка ,но вероятно има някаква полза от нея,макар и малка.
325
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Честно казано, за конкретната болест, не мога да си представя да остана в болница без осезателна нужда"Като посинеят устните, след три дни минимум!
324
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 5 поредни дена над 100 нови болни да се затвори всичко ( заведения, всички магазини, всички пазари). Да останат само аптеки и хранителни магазини. Да се въведе вечерен час. Това веднага да се въведе. Ако трябва да е дори за повече от една година. Нека да не се чака да станат над 200 - 300 на ден.
323
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вървим към ново затягане на мерките.Към нов домашен арест,заради хилядите ,които се юрнаха на почивка в Гърция и чужденците,които министърката ги посреща на морето с хляб и мед,заради завърналите се роми и турски гастарбайтери.Всички те ни носят и ще ни донесат нова зараза.Гответе се есента за нов пик на заразата и още по-строги мерки.
322
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига ме дебна тогава какво пиша. Има и други хора, които четат. И сто процента си по-дърт от мен.
321
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами хора с Вашия КИ наистина имат нужда някой да ги.инструктира и насочва как да живеят. Щото сам да помислиш и да си поемеш отговорност не е лесно.
320
2
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Явно всеки ден трябва да има инструкции по телевизиите как се поставя маска, как се носи маска, как се сваля маска, как се обезаразява маска за многократно използване и как се изхвърля маска. Оказва се, че повечето хора не знаят как да боравят с маската.
319
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф. Добре, че ме светна за смисълът на маските. Много компетентно изказване..
318
4
 
13
 
! Отговори
До 348 преди 3 години
Не можеш да си сигурна, че не си заразила никой. Може да си пипнала вируса и да нямаш симптоми, което не ти пречи да заразяваш околните. В това е смисъла на маските - да не заразявал околните, когато не знаеш, че ги заразяваш.
317
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на теб. Ти си специална и уникална.
316
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми, ама ще си кажа. Когато вървя, не плюя по хората, не се вра в навалицата, че съм гнуслива. В Лидъл не ме пускат, защото съм без маска. Съответно ме губят като клиент . Пазарувам от малки магазини и с тези си мои действия не съм допринесла за заразяването на никой,.нито пък аз съм се разболяла.
315
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Южна Корея, Тайван, Хонг-Конг: в продължение на месеци доказваме, че маските оказват огромно влияние за ограничаване на разпространението на вируса; Максимално близо сме до епицентъра на болестта, и въпреки това сме с изключително малко случаи сред многомилионното население.Тениална българска кака, която знае най-добре: Лъжат ви, аз не съм от стадото, аз знам най-добре. Никой не може да ме юрка. Аз сама си преценявам.
314
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл. Като едно ехо повтаряш това, което друг е казал. Има да те юркат, а ти да изпълняваш....
313
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че те ядосвам, како... Не може да признаеш, че не си права, не можеш да спреш, остава ти само да се ядосаш. Какво значение има колко храчки, плюнки, сополи, секрети и слуз има в маската и по ръцете? Маската служи точно за да събере тези прелести, вместо да се носят пулверизирани из въздуха - в зависимост от размера на капчиците може и до няколко часа. Като си купя плодовете от ЛИДЛ, няма да си ги търкам в бузата и да ги ближа, слагам ги в торбата и в къщи ги мия.
312
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега има малко по-добро разбиране на болестта, има няколко проверени медикамента, които повлияват положително изхода при по-тежките случаи. Може би заради това има по-малко критични. Това не пречи да приемат повече пациенти... за пари... знаем как работи здравната система. Честно казано, за конкретната болест, не мога да си представя да остана в болница без осезателна нужда - но хората са различни. Може и да убеждават леко болните да влизат за лечение, за да получават пари по клинични пътеки.
311
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чети внимателно, че ме ядоса: Коронозаразен с маска. Кихал и кашлял няколко пъти в маската. Събрал си е секретчета вътре. Отива в Лидъл, вади от задния, слага примерно на лицето си и опипва всички плодове и др. Здрав човек без маска е хиляда пъти за предпочитане. Чувствам се като даскалица.