Лекари от Благоевград: Маски навсякъде и без нощни заведения!

Има скок на заразените и починалите от COVID-19 в областта
7 окт 2020 17:00, Анисия Иванова
24
Лекари от Благоевград: Маски навсякъде и без нощни заведения!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Медици в Благоевград настояват за връщане на задължителното носене на маски и навън, както и затваряне на увеселителните заведения в късните вечерни и нощни часове.

Причината е, че Covid-отделенията отчитат ръст на пациентите с тежки усложнения от коронавируса и завишаване на смъртните случаи. От 3 месеца вътрешното отделение в областната болница в Благоевград приема само пациенти с коронавирус.

"Задължително трябва да се носят маски. На празника на града един човек не носеше маска. Затова се получават после такива случаи на бум на заразяване. ... Не става дума за бариери и ограничения, но маски да се носят и личната хигиена и дезинфекция - това е задължително", коментира пред БНР неговият завеждащ д-р Румен Кондев.

Мерките за сигурност в отделението са впечатляващи - защитни костюми, натрапчив мирис на дезинфектантите, включени апарати за озониране на въздуха. Въпреки опитът на работещите в Covid-отделението да прикрият крайното изтощение, безсънието е изписано по малкото открити части на лицата им.

Това е и най-подценяваният проблем в битката с коронавируса. Освен че през последните месеци Благоевград държи тъжното първенство по заразени, има тревожен ръст и на хора, загубили битката с Covid-19. Сред тях и немалко лекари. Според д-р Кондев, който беше и регионален директор на Здравната каса, системата може да осигури безплатни PCR тестове на всички осигурени лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Много се уплашиха чалгарите и алкохолици те от това предложение. Опиянени от алкохолни пари и наркотици, няма как да видите какво става с лекарите. Зависимите хора, нямат милост към другите, те самите се, самоубиват бавно , а в България алкохолизираните са сериозен процент от населението. С такива няма ред или държавност.
21
0
 
0
 
! Отговори
Ме преди 3 години
,, Големият доктор " Кондев от Благоевград, защо не каже колко пари се перат от скъпите ковид пътеки и къде отиват тези пари? В неговия и на Риндакова в джоба. Спрете да говорите глупости, нито един интелигентен човек не вярва на тази глупост КОВИД. Защо не кажете истинското заболяване на тези, които са починали? Защото няма да ви преведат 1200лв клинична пътека, не само на вас на всички които сте уж ковид отделения. Хайде стига вече с тази простотия.
20
1
 
0
 
! Отговори
Ме преди 3 години
,, Големият доктор " Пандев от Благоевград, защо не каже колко пари се перат от скъпите ковид пътеки и къде отиват тези пари? В неговия и на Риндакова в джоба. Спрете да говорите глупости, нито един интелигентен човек не вярва на тази глупост КОВИД. Защо не кажете истинското заболяване на тези, които са починали? Защото няма да ви преведат 1200лв клинична пътека, не само на вас на всички които сте уж ковид отделения. Хайде стига вече с тази простотия.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двата мал 0умника отдолу, слагайте маски противогази каски ваксина самоизолация горе в планината-най-добре. И не ми обяснявайте кой какъв е че от оФце акъл не искам.
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С простака не може да се спори! За него всичко е конспирация, целия свят се е съюзил точно срещу него защото е център на вселената! Шизофреници алкохолици с ниска или никаква хигиена, пушещи, плюещи по улиците и кашлящи вирусоносители. Лекарите се заразяват защото са в постянен контакт с болни, то е близко до акъла, но ако го имаш.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След тези коментари: Изключително изпростял народ- слаба и бедна държава... Да видим как ще оборите това твърдение... Може би с великите научни и технически " постижения" на страната ни? Иначе спокойно може да слагате минуси, но това няма да промени нещата..
16
6
 
11
 
! Отговори
ДОЛУ МАСКИТЕ преди 3 години
Я дайте поименно тия лекари, да не се окаже за пореден път, че съществуват само виртуално в инернет и астрално в телевизонния ефир? Защото аз знам много лекари които казват долу маските и не на медицинския фашизъм и на политиката в здравеопазването и са готови на публичен диспут от който избягаха кунчев, кантарджиев и ***-алчето мутавчиев относно тв 'пандемията ковид' и мерките им. Та дайде фактите и списъка на лекарите .. не за друго ами за борба с фейка, а може и на диспут да ги поканим
15
3
 
7
 
! Отговори
ДОЛУ МАСКИТЕ до 12 преди 3 години
Е ок де, нали тези лекари спазват мерките, нали там се озонирало имало дезинфектанти, носят маски, кислородни апарати. шлемове скафандри, костюми ръкавици - как така са се заразили? Абе да не би случайно тоя вирус да минава през маските и маските да са пълен фарс даващ лъжливо усещане за сигурност на слабите умове и целта е не здравето, а да те психясат както са и успели с теб??? С телена мрежа да ловиш комари -това са маските.И аз по цял ден да лъскам пода безсмислено с отрови и аз ще грохна.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взимай си редовно хапчетата,младеж.ресторанта през деня докато хапваш,кво го правим?предлагам по един клиент да се обслужва...болни сте вие,докторче!!!
13
2
 
4
 
! Отговори
Маке преди 3 години
е добре де, през деня ще ходя на публичен дом
12
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой има право да го каже, това са точно лекарите в Благоевградско. Там от месеци явно си личи, че никакви мерки не се спазват!А техни колеги загинаха, лекувайки небрежари и купонджии, според които вирОс нема! Честно ли е?
11
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Битката срещу бялата мафия е неразделна част от борбата срещу мафията.
10
9
 
23
 
! Отговори
а сега де преди 3 години
''На празника на града един човек не носеше маска. Затова се получават после такива случаи на бум на заразяване.''-И В СОФИЯ Е ПРАЗНИК ВЕЧЕ 90 ДНИ, НО НЯМА БУМ!
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо направо не поискат да се облечем като Марешки със скафандър в парламента?
8
7
 
17
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 3 години
И как така прости лекари дават съвет за маски?!Или държавата ни е съставена основно от ''специалисти'', ръководена от Баш СПЕЦИАЛИСТА?!
7
7
 
23
 
! Отговори
Шмул Розенкранц преди 3 години
Най-добре ще е направо със скафандри навсякъде, ама преди това да вдигнат поне още веднъж и то поне... двойно клиничната пътека за коронкаидиотите:)))!
6
8
 
25
 
! Отговори
Мдаа, преди 3 години
Фашизъм в действие!!! Продажници ненаяли се!!!
5
6
 
24
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Абе яжте,пийте,еете се то се е видяло че оттърване няма!Цял живот трябва да вегетираме и да се ослушваме като гърмяно зайци ли?
4
6
 
20
 
! Отговори
9988 преди 3 години
С маски навън и се стягайте да ядете бой!
3
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са в друго измерение или виртуална реалност. Аз не съм виждал още болен. Това е първата новина в която се наглее, че има починали ОТ ковид.