БЛС против спирането на плановия прием, ще струва животи

Бюджетът за 2021 г. - "началото на края на българското здравеопазване"
14
БЛС против спирането на плановия прием, ще струва животи
Снимка: Pixabay

БЛС се обяви против спирането на плановия прием и операциите в болниците заради разрастването на епидемията от коронавирус.

При затваряне на болниците за останалите пациенти може да се очакват починали хора без COVID, защото не са били приети навреме в лечебно заведение, прогнозира шефът на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Още по темата

"Смятаме, че няма никакво епидемиологично основание да бъдат спирани плановите операции и плановите приеми, защото имаме възможности за PCR диагностика за всеки пациент. Всяка болница може да осигури предварителна диагностика, за да не се застрашава здравето на другите", коментира той пред Нова тв.

Той допуска, че е възможно в следващите дни хора да загубят живота си, защото няма да имат достъп до здравни услуги.

"При забранен прием по какъв начин трябва да приемем човек, който не е болен от COVID-19", каза още д-р Маджаров.

Според него 2021 г. е "началото на края на българското здравеопазване".

Причината е предлаганият бюджет от надзорния съвет на здравната каса.

"Практически този бюджет не само, че не отчита новата ситуация, в която се намираме, за да подкрепи финансово системата, която се очаква да бъде силно натоварена, а нещо повече не осигурява дори базовите потребности по отделните видове дейности. Да не говорим за този параграф, който трябва да осигури изследванията, в него е отделена някаква мизерна сума", каза още д-р Маджаров.

Всеки, който има симптоми на коронавирус трябва да се възприема като такъв и не трябва, напомни той и обяви, че очаква скоро да има единнна информационна система за свободните легла в болниците и линейките да имат достъп до нея.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корона вируса е измислен перфектно - поразява възрастните най-много, ще измрат и някои по-млади, други ще фалират, ще останат без дом и храна, ще се умира по света от глад, самоубийства и усложнения от нелекувани болести и ето ти едно повсевместно измиране, уж от други неща, а корена е един.
9
1
 
2
 
! Отговори
Majsko преди 1 месец
Др. Мурко ще "оправи" положението в сВИЩОВ И След тово се заема с Ковито
8
2
 
5
 
! Отговори
Nona преди 1 месец
И за НЕмедиците е ясно,че това е най-М”алоумната заповед
7
1
 
9
 
! Отговори
кой да умре преди 1 месец
Политиците решават кой да умре. Обричат на смърт раковите, спасяват коронавирусните, които са на крака!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде беше БЛС, когато се събират твърде голямо количество хора пред лекарските кабинети в поликлиниките, по време на грипни епидемии също? Защо позволиха такава практика? За да се заразява и който не е заразен. Къде има и се спазва приемен час при лекар? Къде има нерискови условия за чакащите за лекар? Организацията на медицинското обслужване не е солидарна, не е цялостна.
Ако имаме истинско бедствие, не дай си Боже, война, съвсем ще се види хаосът липсата на ум.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е, ще спасят 1 от ковид, а ще загинат 5-ма от нещо друго...Пълни *** са в това правителство!!! Освен ковид, други болести от които страдат хората и които трябва да се лекуват, няма според тях...
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно колко представителен е БЛС. Вътрешно болничните инфекции са бич за всяко лечебно заведение. БЛС може ли да гарантира функционално и безопасно лечение и условия на труд, или само по принцип се изказва за неща, които не зависят от него.
А може и да няма съюз от утре, когато лекарите сами си тръгнат, поради високо рискови условия на труд, и сриване на доверието в противоепидемиологичните мерки.
Съюза ли управлява болниците, или директорите им. Персонала на кого има доверие повече?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БЛС за какво служат? Какво работи тоя съюз? За каква точно дейност им плащат? Само питам.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой се интересува от животи?! Това представление да не се играе от грижа за хората.
1
1
 
9
 
! Отговори
Георги Тотев преди 1 месец
Нали при предната вълна тръбяха за Арена Армеец, Арена Русе, ДКС - Варна, че ще бъдат формирани като болнични легла и даже се правиха тренировки за поставяне на такива, но къде изчезнаха всички тези приказки и действия като не достигат легла?