Зелените коридори за ваксини са отворени и днес

Имунизации ще се правят в пунктовете в 22 областни центъра
4 май 2021 09:12, Елка Василева
54
Зелените коридори за ваксини са отворени и днес
Снимка: архив, БГНЕС

В днешния почивен ден продължават работа откритите центрове за поставяне на ваксина срещу COVID-19.

По данни на Единния информационен портал на 4 май имунизации ще се правят в пунктовете в 22 областни центъра в страната.

В 9 часа отварят врати всички временни имунизационни пунктове в големите столични болници.

До 13 часа ще се приемат желаещи за ваксиниране във Военномедицинска академия, а до 17 часа -  в „Пирогов“ и в Александровска болница.

Пунктът в болница „Света Анна“ ще работи от 17 до 18 часа.

Подробна информация за медицинските центрове в страната с обособените зелени коридори може да се намери на интернет страницата на Единния информационен портал.

Очаква се днес в страната да пристигнат близо 274 000 дози от ваксината срещу Covid-19 на „Пфайзер/Бионтех“, припомня БНР.

 


54
Още от Общество
631 са новите случаи на коронавирус, 649 души са в интензивно отделение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Никой не ви кара да си слагате РНК ваксина. Има и АЗ.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Марио Правилно казваш, Марио, че никой не бива да обвинява никого. Но интересното е, че малко по-долу ти започваш да правиш квалификации! Наричаш нежелаещите да се ваксинират с експериментални ваксини ненормални, с болна фантазия и конспиратори. В голяма заблуда си, човече! И проф. Монтание, и много известни лекари във Франция например, - а и не само, според тебе са конспиратори... Нима не знаеш, че те смятат за недостатъчни клиничните проучвания на РНК ваксините? Това ли е конспирацията?
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Марио "Живейте си както искате, но не обременявайте с болните си фантазии живота на нормалните хора. Вие"антиваксърите" не сте ненормални, но сте с лабилна психика и лесно подвеждащи се по конспиративни теории".

Разбираме от думите ти, че само ваксинираните са нормални хора; че тези, които са привърженици на по-строго и продължително изпитание на ваксините (5-10 години) са с болни фантазии; че сме с лабилна психика и че сме конспиратори. Засрами се! Според тебе Люк Монтание е конспиратор!
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Марио Пишеш зле, с малко запетаи и много неща не се разбират от коментара ти. Бъди по-ясен. Изразявай точно мислите си с пунктоация.
42
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
40, не цитирате коректно. Написал съм, че преди да се пуснат ваксините на пазара, със сигурност са направени клинични проучвания, т.е. има емпирични данни за тяхната ефективност и възможни странични ефекти. Естествено тези данни се разширяват в процеса на ваксинация. Освен това, аз лично никого не смятам за злодей, но масово коментарите против ваксините са с аргументация тип "една жена във Фейсбук каза". Единици са тези, които проявяват някакъв здравословен скептицизъм.
41
4
 
4
 
! Отговори
Марио преди 5 дни
До "Гост и Българин"
Човекът съвсем коректо ви каза, че всеки има право на избор и никой не трябва да обвинява никого.Това за мерките и паспортите не го налагат "ваксърите" а правителствата на държавите. Живейте си както искате, но не обременявайте с болните си фантазии живота на нормалните хора.Вие"антиваксърите" не сте ненормални, но сте с лабилна психика и лесно подвеждащи се по конспиративни теории.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 39 Да, това за Гейтс е масово явление; също както е масово твърдението, че нежелаещите по-скоро да се ваксинират са злодеи. Някой ще отрече ли второто? Не, разбира се, както и първото. Пишете: "Също не виждам къде е различното при новите ваксини, освен че са нови. Това не е ли емпиризъм?" Първо, ние и много лекари и хора по света нямаме вашето схващане за емпиризъм. Второ, различното при новите е тъкмо, че са нови. Трето, ние мислим, че трябва да минат поне 5-10 години на изпитания.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 35 "Да се твърди, че Бил Гейтс или който и да е има намерение да избие половината световно население чрез ваксини, е пълна глупост".

Вижте, това, което правите е възражение. Възразявайте, никой не ви пречи, но не бъдете неуважителен към другите. Да вменявате вяра в тезата за Гейтс на образования човек, който ви пише и изразява мнението си е меко казано обидно, дори е дръзко и отвратително! Уверявам ви, че той не е антиваксър, а ако вие го подозирате напразно, това вече е друго.
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
37, някой по-долу беше споменал Бил Гейтс и за съжаление това е масово явление, но не го вменявам на никого. Също не виждам къде е различното при новите ваксини, освен че са нови. Няма как да са пуснати на пазара без да са направени клинични проучвания. Това не е ли емпиризъм? Или ако не са минали 20-30 години от въвеждането на даден продукт, значи няма данни за него?
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 35 Защо търсите под вола теле? Всичко съм обяснил ясно и точно! Ако не искате да го разберете, това е вече друг въпрос. Защо вменявате на хора, които не са антиваксъри, а привърженици на строгия, последователен и продължителен емпиризъм, че мислят, че Бил Гейтс имал намерение да избие половината или 2/3 от световното население? Престанете с тези клевети! Научете се да разбирате чуждите мисли. Ясно е, че не сте на едно мнение с нас. Различното при новите ваксини ви е обяснено долу.
36
1
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 дни
До Анонимен 34 Именно такъв емпиризъм, за какъвто говорите, са използвали велики, високообразовани и почтени лекари като Хипократ, Авицена, Уилям Харви, Филип Пинел, Луи Пастьор, Александър Флеминг и много други, чиито имена сияят като звезди в историята на медицината.
35
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И какво е различното при новите ваксини? Те също не са пуснати без съответните тестове. Далече съм от мисълта, че фармацевтичните компании са Майка Тереза, обаче да се твърди, че Бил Гейтс или който и да е има намерение да избие половината световно население чрез ваксини, е пълна глупост. Но пък всеки си знае, който иска, нека да си кара болестта с всичките и рискове и да си създаде естествен имунитет.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 33 Не, не са вредни, скъпи приятелю! Всички си ги поставяме без страх и смущение. Но това какво общо има с добрата медицинска практика, утвърдена от блестящи лекари през вековете? Емпиризмът, който е основа на приложни науки като медицината се състои в изпитание (експериментиране) и всестранно разглеждане на съответните явления, предмети и вещества. Новите ваксини са като всяка новост, т.е. изискват време за да бъдат оценени по задълбочен и подобаващ начин. Тогава говорим за наука!
33
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А ваксините, които са включени в имунизационния календар, също ли са вредни? За един преател питам.
32
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 дни
До Сократис Господине, знайте и добре запомнете, че няма да търпим заплахите на фанатични ваксъри с болно въображение! Даже да не са си го помислили, че ще си траем! Ако не са добре с психиката и имат увреден разум, никой не им е крив.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Сократис "Човек който е избрал да не се ваксинира, не трябва да се присмива и коментира тези които са избрали ваксинацията".

Я! Я ги виж ти! Хитри наглеци. Че защо да не ви се присмиваме? Ваксърите ни се присмиват, обсипват ни с обидни думи, наричат ни дегенерати, гл*пци, маргинали, а ние да стоим, така ли? Нищо подобно! Ще ви осмиваме и ще характеризираме най-насмешливо вашата безразсъдност. Същото прави и проф. Люк Монтание. И ще ви коментираме мислите и действията.
30
1
 
6
 
! Отговори
Гост преди 5 дни
До Сократис "Човек, който е твърдо убеден в правотата на мислите и действията си, не се занимава с мислите и действията на околните, когато те с нищо не нарушават собствената му свобода и спокойствие".

А неваксинираните с какво ви нарушават свободата и спокойствието? Нима те ви спират с телата си да се ваксинирате в пунктовете? Не нарушавате ли вие свободата им, заплашвайки ги с всякакви ограничения?! Още. Нали вие сте твърдо убедени в правотата на мислите си? Защо тогава ни коментирате?
29
1
 
7
 
! Отговори
Гост преди 5 дни
До Сократис Казвате: "Човек който е избрал да не се ваксинира, не трябва да се присмива и коментира тези които са избрали ваксинацията."

Че защо да не ви коментираме?! Много хитро и нагло звучи това. Дръзки са думите ви! Вие ни хулите, обиждате, постоянно цяла година ни заплашвате с паспорти, ограничения, дори забрана за работа и храна, обсъждате поведението ни, мислите и действията ни, наричате ни дегенерати, а ние да не ви коментираме? Нещо сте уцелили погрешните хора! Няма да ви търпим!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Сократис Първо, господине, не обмисляме в себе си да се ваксинираме някой ден с експериментални продукти. Много сте заблуден! Второ, вие казвате, че не нарушавате нашата свобода и спокойствие. Това е лъжа! Цяла година разни ваксъри се отдават на болното си въображение и казват такива изречения към нас: "Ще те влачат полицаите насила, за да слезеш от автобуса!"; "Скоро няма да можеш да си купиш хляб в магазина!" и т.н. Това се правеше и по форуми, и на живо, че дори и по телевизии! Лъжци сте!
27
6
 
7
 
! Отговори
Сократис преди 5 дни
Човек който е твърдо убеден в правотата на мислите и действията си, не се занимава с мислите и действията на околните, когато те с нищо не нарушават собствената му свобода и спокойствие. Човек който е избрал да не се ваксинира, не трябва да се присмива и коментира тези които са избрали ваксинацията.Във случая, постоянно се намират хора, които убеждавайки другите колко вредна е ваксината, самоуспокояват себе си за ината си да не се ваксинират, като скрито обмислят и те да го направят някой ден...