Спасиха още едно мече в района на Смолян

Намерено е само и уплашено
23
Спасиха още едно мече в района на Смолян

За още едно бебе мече се грижат в Парка за танцуващи мечки в Белица, след като то беше намерено да бедства в района на Смолян, съобщи bTV.

Съдбата на новия обитател на парка е сходна с тази на другото мече - Хуба - намерено само в гората, без следи от майка му.

Последното мече е на около 4 месеца. Когато е спасено от служители на РИОСВ - Смолян, е било много уплашено. Заловено е без упойка и е транспортирано в парка.

Животинчето е изолирано и се храни с бебешко мляко. В понеделник лекар ще определи пола му.

Има идея двете малки мечета да бъдат изпратени заедно за реадаптация, след което върнати в горите у нас.

"Както при предишното мече, първите сигнали са, че то физически е здраво, но силно стресирано отново, както се очаква. Мечето е намерено в Родопа планина, това е основното, което знаем за него. Също така знаем, че хората, които са отишли от РИОСВ - Смолян, преди това са претърсили целия региона да проверят дали случайно някъде не е майка му. Надяваме се бързо да го захраним и оттук натам съответно нашата идея, нашето желание е това мече да бъде рехабилитирано и след това върнато в околната среда на България", заяви за bTV Димитър Иванов, директор на Парка за танцуващи мечки.

Междувременно стана ясно, че трето мече е намерено в Родопите и ще бъде настанено в парка.
 


23
Още по темата: мечеСмолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия дето са убили майката на мечетата, са по-големи зверове и от нея!
18
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Омръзна ми от тези бракониерстващи ловци помаци турци. Убиват мечките само за да ги изядат и за кожите и черепите.
17
16
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
Мечките са опасни гадини, защо и е на България да въди мечки, като не може да опази добитъка, а и хората, от тях?
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пускайте сигнали до Стефан Янев служебният премиер за да направи одит какво правят в тази безполезна институция на безобразието РИОСВ - Смолян и да им пуснат един хубав одит с проверка.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква прокуратура бе .Тез брато от Рийос сигурно са убили майката мечка нарочно за да и вземат мечето.И да го продадат и наврат в зоопарк.Те това и правят такива изруди по цял ден бате.Безполезните Комундар трябва трепане за вас до последната гнида.
14
3
 
14
 
! Отговори
АК-47 преди 1 месец
Някой ненормалник, плачещ за затвор, е застрелял майката мечка. Дано да разберат кой е, и после ...
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ЕкоактивистТи си за затвор и ако в България имаше прокуратура, яха да те вкарат по бързата процедура, има член в НК за такива писания! Щеше да станеш булка, сам си го искаш!
12
41
 
7
 
! Отговори
Браво на Курни! преди 1 месец
Вижте в руските сайтове колко рецепти с мечешко месо има и тогава спасявайте мечките, дето ядат овцете и пчелите на хората. В Родопите свинското е забранено, но не и мечешкото. В Африка няма мечки, да не са се гътнали от липсата им?
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може и повече от една майка да са гръмнали. Мечките обикновено нямат повече от две мечета наведнъж.
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно са мечетата на една и съща мечка, гръмната от бракониери.
9
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днешно време, животните са по-вече хора от, от колкото хората! Коментар за тези против спасяването им! Животно, кат те обича, поне не се преструва! Това само "хората" го могат!
8
4
 
5
 
! Отговори
Фен преди 1 месец
А освен мечките в резервата в Белица, защо не развъждат карабатаци в Атанасовското езеро?
7
51
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво са ни тези мечки? Въобще не ни трябват в горите такива зверове. Щели да ги спасяват... Всичката ви е наред.
6
9
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 1 месец
Абсолютно си прав!
5
15
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
БРАВО!! ГЕРБ НАМАЛИ ПАРИТЕ ЗА ИЗХРАНВАНЕ НА МЕЧКИТЕ В РЕЗЕРВАТИТЕ И СЪСИПА ДЪРЖАВАТА ФИНАНСОВО, ЧЕ ДА ГИ ОТСТРЕЛВАТ ЗА МЕСО! ЗЛОТО В БЪЛГАРИЯ СЕ КАЗВА ГЕРБ!
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 3На мечките им трябва място да живеят при нас дай боже все още има, в ГДР има само в зоопарка, то за хората мястото е намаляло ти мечки искаш в Германия!
3
23
 
14
 
! Отговори
Екоактивист преди 1 месец
Откога да те тикнат в Зоологическа градина доживот се нарича спасение бе Комунистически инфантили и ууроди ??? ...от помашкия РИОС в село Смолян ? Тази изсмет на БКП,която застлала всяко кътче на България трябва да се изгори жива както Ватиканската инквизиция ги е горила в наклади навремето за вещерство ! Мечето не е спасено ,а поробено доживот от вас маломозъчните безполезни смоленски калтаци и киртаци в РИОС.
2
30
 
10
 
! Отговори
Евала преди 1 месец
Някой прави старите мечки на пастърма, а малките ще ги гледа Б.Б ббббардо( не е Бойко Борисов).Така е, щом мечките и бездомните кучета са по-важни от хората. Ако кучезащитниците бяха били заедно с баба и дядо на село, щяха да знаят каква е истината за хората и животните. И, че хората са по-важни.
1
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега става ясно че майка им на тези мечета е убита от бракониери. По принцип малките мечета не се отделят от майка си и вървят след нея. Това са мечета от едно котило. Добре че са ги намерили иначе нямаше да оцелеят сами без майка си.