Пътуваме до Великобритания вече само с международен паспорт

"Това, което носи имиграционен статут, е дигитална апликация", каза Нишан Джингозян
29 сеп 2021 09:00, Ния Христова
54
 
От 1 октомври всички, които пътуват до Великобритания, ще се нуждаят от международен паспорт. Изключение ще бъде правено само за българите, които трайно живеят на Острова и имат статут на уседналост.
 
"От 1 октомври 2021 година всички граждани на ЕС, включително и българските граждани, които пътуват към Великобритания, няма да бъдат допускани на територията на Обединеното кралство, ако не притежават валиден международен паспорт. Има няколко категории, към които ако спадате, ще може да посещавате Великобритания с лична карта", каза експертът по социална интеграция Нишан Джингозян в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Това важи за българските граждани, които имат статут на уседналост за граждани на ЕС след Brexit. 
 
"Това, което носи имиграционен статут, е дигитална апликация. Няма да получите някакъв вид виза, писмо или печат в паспорта, с който да се докаже новия имиграционен статут", уточни още Джингозян.
 
Той допълни, че всеки трябва да знае как да направи дигиталната апликация. Той поясни, че в системата се генерира код, който трябва да се изпрати по имейл до институцията, която изисква доказателство за имиграционния статут.
 
"Опасенията са, че авиокомпаниите ще се ориентират трудно, когато не могат да изискват от своите клиенти техния имиграционен статут. Това ще предизвика сътресение в първите месеци", добави експертът по социална интеграция.
 
"Тези българи, които не са кандидатствали по схемата за уседналост, няма да имат достъп до услуги във Великобритания. Училищата получиха ясни инструкции да изискват от родителите доказателства за техния статут. На тези, които не са кандидатствали, децата им няма да може да учат във Великобритания", подчерта той.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много забавно поведение на държава, в която няма кой да работи и картините от там са апокалиптичниДа са живи и здрави че излязоха от ЕС за да не тежат на бюджета.......Има кой да работи с тази разлика че работниците си държат на доброто заплащане и не желаят нискостеблени български ганюги работещи за други българи за жълти стотинки. Апокалиптичните картини са главно от България където лаййнняятаа текът в дворовете на хората.:))))))))))
46
3
 
8
 
! Отговори
Руския преди 2 години
Много забавно поведение на държава, в която няма кой да работи и картините от там са апокалиптичниДа са живи и здрави че излязоха от ЕС за да не тежат на бюджета
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паспорта и на опашката.
44
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
на фона на 100 хил незаети работни места само за шофьори това е интересна новина
43
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички държави трябва да си затворят границите, че българите са като развързани коне, като видят граница и правят всичко възможно да я преминат. Не останаха българи вече тук заради този посткомунистически синдром.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама, какво и е на българската държава, бе? Бензин има навсякъде, щандовете са си пълни, продукция по селата-колкото щеш! Който си има добра професия си изкарва прилична заплата и 3-4%инфлация,не го бърка. Лична жилищна площ/независимо в град или село/почти на 1-во място в ЕС.
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам зор да пътувам
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за шофьорите на цистерни за гориво? :> :D
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой пък е приритал да ходи в тая изостанала държава, те бензин по бензиностанциите нямат вие ше ходите пари да изкарвате там, аре бегай....... Тя понеже "държавата" на българските ганюги пръщи от развитие и прогрес, нали! :)))))))))))))))))))))))))
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес паспортче утре визичка.То така се почва.
37
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно. Който има статут - с лична карта, за останалите чакалнята, до изясняване на случая. Хич не са глупави британците, обраха каймака и изритаха пълнежа, а троловете от сайта да разправят, че гроздето било на високо и кисело. Великобритания, както наричате Обединеното кралство, мyнчoвци, ще я гледате вече само на снимка.
36
0
 
3
 
! Отговори
44 преди 2 години
Не,не пътуваме ! :)
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ягодоберачи и ромеи няма как да бъдат приравнявани, както някой по-долу се е опитал. Първите си изкарват парите с труд, а другите просто са крадци, лъжци и cкитници, каквито са в България, каквито са и навсякъде по света. Освен това някой много му се иска да представи всички българи само като ягодоберачи, но няма късмет. Хората са си прави за брексит. Сега всички ромеи след брексит, паспортчето и на опашката. Ако им разрешат фа влязат.
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой пък е приритал да ходи в тая изостанала държава, те бензин по бензиностанциите нямат вие ше ходите пари да изкарвате там, аре бегай...
33
2
 
8
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Нема им стъпим!
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много си ми е добре,на седмица по £500,не плащам наем.Пък вие мрънкайте че гроздето е кисело.В БГ като учител изкарвах 1300лв, мерси но не!
31
7
 
23
 
! Отговори
Томичукалата преди 2 години
Една от най-противните и надути нации...крак нема ми стъпи там...да гледам онзи канал Темза ли? Или депресираните им муцуни...те на хора не приличат...а красива англичанка някой ако види пали свещ на секундата.
30
3
 
21
 
! Отговори
Англофил преди 2 години
"Тези българи, които не са кандидатствали по схемата за уседналост, няма да имат достъп до услуги във Великобритания. Училищата получиха ясни инструкции да изискват от родителите доказателства за техния статут. На тези, които не са кандидатствали, децата им няма да може да учат във Великобритания", подчерта той.Хаха, тази година милион и половина незаети работни места в англия, догодина три..! Надути империалисти! Умрели сме ви за неадекватната здравна и образователна система!
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да пътуваш в чужбина - вадиш паспорт. Шах и мат с пешката. Никой не очакваше този коварен ход.
28
5
 
10
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Хаххахаха, не ми пука, да му мислят Ромите и ягодоберачите :) Ние образованите хора, ние клоито не дезертираме, а оставаме тук...това не ни брига