БСП решава на заседание ще участва ли в кабинета

Социалисти подкрепят Нинова за вице, имала това право
Обновена: 10 дек 2021 14:40 | 10 дек 2021 14:36, Веселина Йорданова
26
БСП решава на заседание ще участва ли в кабинета
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП се събра на присъствено заседание в централата на партията.

Дневният ред предвижда обсъждане и утвърждаване на коалиционно споразумение за съставяне на правителство.

Още по темата
За един от вицепремиерите в бъдещия кабинет е спрягана лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова. Към споразумението има и политическа програма с 18 приложения по различни сектори.

Очакванията на всички са за едно стабилно управление на страната, тя има нужда от това, коментира пред журналисти депутатът от левицата Георги Михайлов, цитиран от БТА.

В отговор на въпрос той каза, че Националният съвет ще реши дали БСП да участва във властта със свои министри и дали Нинова да е вицепремиер. "Моето мнение е, че тя има пълното право да участва в управлението на страната, напълно го е заслужила, но това ще се вземе като решение от Националния съвет", заяви Михайлов.

Кирил Добрев коментира, че винаги се е страхувал БСП да не изглежда "нещо като ВМРО в управлението на ГЕРБ или като "Атака" в други управления, които минаха". Той добави, че подкрепя Корнелия Нинова "за всеки държавен пост, стига да остави партията на мира и на спокойствие".

Според Антон Кутев това ще е тежко управление и за следващото правителство, и за БСП. "Тук става дума за една типично ляво-дясна коалиция, която между другото във всичките си форми убива левите партии. Няма в историята в последните 20 години подобна коалиция, която да не е била за сметка на левите партии", коментира той пред журналисти на влизане в сградата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
генерален извод преди 2 години
Пак Бойко е виновен!!!
19
1
 
1
 
! Отговори
радикал преди 2 години
По добре герб от тея мазници ве. За тях държавата е като Техноимпекс хранилка.
18
0
 
2
 
! Отговори
Гробарчето Таласъм преди 2 години
Всъщност излиза, че цялата идея на БСП да участват в това управление е да се отърват от Корнелия, а-хахахахахахаа, т.е. да решат един нерешим вътрешнопартиен казус;))) Всъщност това е стара апаратна хватка : искаш да се оптървеш от някого, слагаш го на висок пост!;))) далече от мястото, където създава проблемите;)))
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия затриха БСПто, сега искат да затрият и БГто.
16
0
 
4
 
! Отговори
Клиетелисти преди 2 години
Които си въобразяват, че са лява партия.
15
1
 
3
 
! Отговори
Часовникар преди 2 години
Абе тия всичките ли са изкукуригали ?! Как може така да се разсъждава ?! Нинова имала право ?! За какви заслуги ?! За това,че си има ИМПЕКС,ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС и още кой знае какво ,затова ли ?! За каква промяна може да се говори,щом Нинова пак ще зацапва политическия небосклон ?!Прави са много хора като казват,че в тая партия НЯМА РАЗВИ - ТИЕ ! АМАН! / Не става дума за столицата на Йордания ! /
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП отново ще сгреши влезе ли в това управление. Има нужда от правителство страната, но това което за сега виждаме като кандидат министри не са лицата независимо от коя партия са. Трябва ни надпартийно правителство.
13
2
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ще участва в кабинета,защото ако отиде на избори ще запише поредния исторически разултат-едноцифрен.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе от кога ви разправям ,че тази кака бърка гюбрето. То и предните две също ама те отпаднаха. И тази се е запътила ама ще повлече цялата партия. Колко пъти си подава оставката и пак я преизбират като ценна.
11
1
 
9
 
! Отговори
Бог да ни пази преди 2 години
-ОТ КОМУНИСТИ...........
10
4
 
15
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Това са комунистите - да остави партията, която съсипа, да се заеме със дтржавата. Добре го е казал Добрев - партията им е по-важна, държавата кучета я яли.
9
1
 
8
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
КУТЕВ ЯВНО НЕ СХВАЩА НЕЩАТА ,ЗАЩОТО В ГЕРМАНИЯ. ОТ ДЯСНО - ЛЯВАТА коалиция загуби Меркел и дясната Народна Партия!Лявото взе властта!
8
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАДЕВ ГИ ОБРА С МАШИНИТЕ И ИМ Е ВЗЕЛ ПОНЕ 5% А ТЕ ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯТ ! НО ТАКА ЩЕ Е КАТО НЯМАТ АКЪЛ ЗА 5 СТОТИНКИ ДА БРОЯТ РАЗПИСКИТЕ И КАТО СЪДЪРЖАНИЕ ! ИЛИ ИЗБОРИТЕ НАПРАВО ДА БЯХА ПРОВЕДЕНИ НА БАЗАТА НА РАЗПИСКИТЕ , А НЕ НА МАШИНИ КОИТО ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ НАСТРОЯТ ДА КРАДАТ ГЛАСОВЕ ТОВА Е ЕЛЕМЕНТАРНА НАСТРОЙКА! И МАЛКО ДЕТЕ ЗНАЕ, ЧЕ БСП ИМА ПОНЕ 15% И , ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА И ПОДМЯНАТА НЯМАТ РЕАЛНО И 4%
7
1
 
20
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Г-жа ЛЪЖА много пасва в новия съвет. Ама защо без Румен Гечев!
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
уволнена за корупция!!! имала това право, продължаваме промяната ???
5
3
 
20
 
! Отговори
и след преди 2 години
неминуемия им и логичен провал, пак ББ ще е виновен!
4
4
 
18
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Михайлов с какво Корнелия заслужава постс? Стовали че доведе БСП до просешка тояга и на едно от последнитр места на изборите или дс това че приватизира за жълти стотинки Техноимпекс?Или вашата партия е кауза , нищо че доведе страната до три катастрофи и изнесе парите на хората , или че създаде мутри и олигарси? Ако съм на ваше място ще си замълча!
3
1
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Докато чаках...новината,изпих едно шише червено вино.Чакам...добрата вест,за да започна и второто.
2
0
 
24
 
! Отговори
Е много ясно преди 2 години
Щом Корни ще става министър няма как да се откажат.
1
1
 
21
 
! Отговори
Разбирача преди 2 години
Ааа не бе.Ще гледат отстрани как друг *** големите пари