Духовната простота на обществото поражда и агресията?

Видео шокира с побой над момиче в столичен мол
25 яну 2022 13:33, Ния Христова
41
 
Видео в социалните мрежи шокира с кадри за побой над момиче в столичен мол. Защо продължава да расте агресията между деца?
 
"Не можем да кажем, че това се случва, защото учениците са онлайн. Това се случва, защото обществото ни е обхванато от духовна простота. Ценностите са размити и почти не съществуват. Правото на достойнство, което отсрещният трябва да има и ние да му го даваме и да го уважаваме, вече започва осезаемо да липсва в младия човек, което е плашещо", коментира психологът Калин Гайтанджиев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той каза още, че като общество не уважаваме живота. 
 
"30 години назад хората, които ни управляваха имаха нихилистично отношение към живота на човека. Те не зачитаха самите те правилата и ги тъпчеха. Това нещо вече се вижда. Страшното е, че става епидемия от насилие. Насилието вече е норма. Не се бият скрити някъде, правят го демонстративно и това явно им носи удовлетворение. Вместо да им носи удовлетворение да създават. Това е плашещото", изтъкна психологът.
 
"Свидетели сме на един изключително грозен, неприятен и опасен инцидент. Родителите на пострадалото момиче имат възможност по закон да сезират правоохранителните органи със съответен сигнал, жалба по своето местоживеене. Достатъчно ясно и красноречиво е самото съдържание на клипчето и това, че на вас медиите то е станало вече известно на обществеността, което е законен повод за образуване на досъдебно производство, което най-вероятно се е случило от страна на прокуратурата", обясни адвокат Димитър Марковски. 
 
Той подчерта, че трябва да се търси наказателна отговорност. 
 
"Наказанието и страхът не могат да бъдат превенция. Те могат да бъдат част от някакви превантивни мерки. Превенцията, която работи, е да имаме отношение към живота. Да не сме нихилистични към нас самите и към човека отсреща. В затвора точно наблюдавах нито един от хората, които бяха вътре, не извършваше престъпление с идеята, че ще бъде заловен. Наказанието не ги плашеше преди да се сблъскат с него", подчерта Гайтанджиев. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали това искахте ?
29
1
 
10
 
! Отговори
СМЕХ... преди 3 месеца
Ами , то ... простотията , пиянството и чалгата ....до това водят...
28
4
 
4
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 месеца
"Блажени са нищите духом, защото тяхно е царството небесно"
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това са плодовете на ЧАЛГАТА и мутризацията,унищожиха поколения, даже си имат и партия начело сУчиндолският Де Бил. От всеки автомобил, от всеки дом кънти ЧАЛГА и някакви кре те ни припяват и се кълчат. Пълна ОТВРАТ.
26
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е промяната на Радев и Петков!
25
2
 
6
 
! Отговори
100 кила преди 3 месеца
Баварец вадя от гараж, после на масаж гледаш репортаж за мен и моя антураж Искам много време, искам много ланци искам много ***, искам всичките В гаража ми няма BMW, даже нямам гараж обаче със брата *** две, лъжа, това е мираж кога ли на гости ще дойде парата да мога да кажа и аз лекo, не тряскай вратата а не остави ме до нас и руси цуцки да возя, да питам коте к`о ти от рап, рими и ноти не се купуват имоти, уж който учи щял да сполучи а в България как се получи който не учи носи гучи
24
3
 
5
 
! Отговори
Просветлението преди 3 месеца
Е основната причина за свръхзатлъстяването. Буда дори е умрял от преяждане с еленско месо. Нашият банкянски Буда също е нонадебелял свръхтегловно поради сполетялото го в последните години просветление за смисъла на живота и ролята на парите.
23
0
 
19
 
! Отговори
Вергина преди 3 месеца
30 години безнаказаност, как да не хванеш сопата!
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не ходите ли по улиците? Чалгата и гангстерският рап отдавна е залегнал в сегашното поколение , което е рожба на чалгаризираното предишно. Забелязвате ли колко е актуално да имаш голями татуси и затворнически прическа? Отдавна е актуално и жените, не само момичетата да се обличат като мъже. Прибавете, че заемане челни места по пушене, дрогиране(сега му викат пробваме уж веднъж) и пиене. Прибавете и етническата промяна на
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само в ТВУ-то е им избият чивиите и аресията!
20
2
 
3
 
! Отговори
Сюнет Будала преди 3 месеца
Много съм рахат, че на 10 години ми направиха малка сватба. Оттогава редовно се подмивам, пардон, плакна си устата по пет пъти на ден.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
22 в миналото манастирите сами са се издържали. Гледали са пчели, животни, имали са ниви и лозя. Но това не е темата тук. Освен ако не намекваш че мутрите през 90те окипазиха всичко, рекетираха измамиха и разпродадоха дори поминъка на манастирите
18
2
 
14
 
! Отговори
До 19 преди 3 месеца
Чалгата е изделие на турския ислям. То и Светата Библия и Християнството забраняват татуировките и аморалния начин на живот, но..хората тук, в България и на Балканите, са прости. По статията: поредните непълнолетни,прости и неграмотни пикли, израснали без родителски контрол и които не учат и пречат в училище.
17
0
 
18
 
! Отговори
Не простота преди 3 месеца
а простотия е проблемът на обществото ни днес. А простотията идва от липса на възпитание и морал, и не зависи от това кой колко пари има. Простотията се шири и сред незнайно как забогатели парвенюта и сред най-бедните, както и сред вишисти и сред неграмотни.
16
5
 
3
 
! Отговори
Вишну преди 3 месеца
А примерно църквата да почне сама да се издържа ? Кво ще кажете а ?
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не простота, а нищета, простотия, оскотяване. Горчивата истина за народа.
14
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ислямската религия учи на смирение и здравословен начин на живот, забранява наркотици, татуировки и подобни неща без смисъл. Това е спасението на България, друго няма.
13
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако България приеме Исляма нещата ще се променят към по-добро.
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Простотия! Побой между тийнейджърки за момче не е от днес или от вчера. Чалгата си каза своята дума и дейност.
11
1
 
25
 
! Отговори
Хаха преди 3 месеца
Родители чалгари,какво могат да възпитат- панелно неграмотно, безмозъчно поколение с идеали-да имаш джип,силикон в джуките,гадже ,,мутра,,с оскубани вежди,гола кра.туна и много рисунки по епилираното тяло и някой ден щастието да отидеш на пазар в Истанбул ,или екскурзия в Дубай.Не във Виена,не в Барселона,не в Лондон,или Берлин-в Дубай.