Конфискуваха 35 камиона на фирма от Търговище в Белгия

От фирмата твърдят, че не са нарушавали законите
26 апр 2022 23:20, Красимир Ангелов
19

Превозваческа фирма от Търговище се оплака, че 35 нейни шофьори са били свалени от камионите си, а те са конфискувани от властите в Белгия.

Най-вероятната причина за акцията на белгийските власти са нарушения на данъчното и социално законодателство. От дружеството са категорични, че не са нарушавали законите и дейността им е напълно легална.

Диспечерите обаче са притеснени, защото ситуацията поставя в неизвестност и още около 60 техни камиона, намиращи се на различни места в Европа.

"Фирмата е в Търговище. Тези камиони се диспечират оттук. Няма човек, който да работи без трудов договор. Заплащат им се заплати по банкови сметки", посочи диспечерът Халиде Местан.

"Ние сме наистина в постоянен контакт с колегите и нито за минута не сме ги оставили без информация и без да питаме какво се случва с тях. Те не са били прибрани, просто както се твърди. Ние сме им съдействали по всякакъв начин, били сме до тях макар и само с видеоразговори и телефонни обаждания, съдействали сме с каквото можем и наистина всички сме доволни от работата си и това, което се случва в момента застрашава нас и нашата работа", каза диспечерът Гюшря Тефикова.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрали са, че камионите принадлежат на най-руската партия в България и ги конфискуват.
10
0
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Явно в Белгия номера с осигуровки върху МРЗ и останалото в плик не минава.Тази фирма прилкючва с дейността си.
9
7
 
10
 
! Отговори
Бунтата преди 2 години
Абе кой те притеснява,когато си плащаш данък спокойствие?????Да не си мислите,че българите са измислили топлата вода!!!!Спряла комисионните и камионите в полицията веднага.Като си платят ще им ги дадат,та даже ще ги изкарат и герои!!!!Света си отива!!!
8
6
 
22
 
! Отговори
Няма изненада преди 2 години
в тРГОвище живеят почти българи. България е завладяна от туркочалмопитеци. Казвам го със съчувствие. Служил съм в БНА. Евроатлантическа бългейтия е трагедия....
7
1
 
29
 
! Отговори
Да се конфискват преди 2 години
35 камиона не е шега работа, означава, че има нарушения и измами ! Как си я мислят тези ча'лми, че и в центърът на Европа ли ще мамят ? Няма такива т'ъ'пи превозвачи, като тези с'еля'ндури, забравили, че България не е навсякъде !
6
2
 
23
 
! Отговори
Хм преди 2 години
ДПСто изгоря. Затова искат оставката на кирчо.
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анадолските номера на Гюшря не минали в Белгия и сега ще ореве цяло Търговище. Хахахах.
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, всичко на руския агент Ахмед Доган ще бъде конфискувано скоро
3
2
 
57
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Игри на наши и западноевропейски турци. Наемат наши работници - шофери или работници в кораборемонта, тук ги водят чистачки, на най-ниска БГзаплата и осигуровки. Там се водят в командировка, дават им пари, по-големи от БГ заплати, но с никакви осигуровки. С това подбиват местните. Ми сори ,Майкъл, това си е мошенгия не се сърдете, че ви гонят. Германеца дава 25?/час, германския турчин -18?/час, българския турчин -8?/час. Смятайте кой колко печели по веригата от наш бачкер.
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си прочете надписа на блузката и хич да се не притеснява.
1
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво. Дано ЕС най накрая научи тези мутри превозвачи на ред и законност