Ген. Дешков за безценната помощ на военните в карловските села

Цялата ни помощ беше един месец, посочи ръководителят на 61-ва Стрямска механизирана бригада
16 ное 2022 17:37, Красимир Ангелов
7

Държавата осигури 14 милиона лева за разчистване и възстановяване на инфраструктурата в карловските села, които пострадаха от наводнението. Безценна помощ за хората оказаха и от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

"Цялата ни помощ беше един месец. В първите 48 часа беше основната ни мисия - спасяване и евакуация. Впоследствие бе взето решение да продължим с отстраняване на последствия в Каравелово, Слатина и Богдан", каза ръководителят на бригадата - бриг. ген. Деян Дешков, в студиото на "България сутрин".

"Водата заля другите две села, скъса им мостовете. Ние останахме на терен и продължихме с помощта. Нашите военнослужещи са готови да действат веднага и да спасят човешки живот. Не разпределям задачи на всеки военнослужещ, не е необходимо. Под мен има цяла редица командири, които разпределят отговорностите и ги контролират. Винаги има риск, но такава е нашата професия", каза още бриг. ген. Дешков.

От думите му пред Bulgaria ON AIR стана ясно още, че военните ни разполагат с моторни лодки, водолазни костюми, въжета и стълби, но в случая са могли да използват само въжета, тъй като водата е влачила камъни и дървета. Невъзможно е било дори да се плува в стихията.

"Техниката във военните сили не е предвидена за бедствия и аварии. Използваме част от военната или обслужваща техника, за да окажем съдействие на населението", посочи още бриг. ген. Дешков.

Гледайте целия разговор във видеото.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Украинските навлеци как са?Изпълнихте ли всичките им прищевки?
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ще помагат, армията се издържа с нашите данъци. Като трябва, ще помагат.
2
0
 
1
 
! Отговори
За бедстващите преди 1 година
българи уж 14млн, за укрите ВИП туристи 370 млн...Да живеЙ демокраДцията!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военните помагат, властта краде от даренията за оострадалите. Кметът на карлово отпуснал по 16 хил(от близо 2 млн събрани) на хората останали без къщи( 9 семейства в каравелово) , да си построят нови. Няма дарителска сметка, човекът събирал даренията в сметката на общината.