Иван Демерджиев: Още 8500 полицаи контролират шофьорите

Жертвите по пътищата намалявали в последните месеци
13
Иван Демерджиев: Още 8500 полицаи контролират шофьорите
Снимка: БГНЕС

МВР шефът Иван Демерджиев отчете, че жертвите по пътищата не се увеличават, а намаляват в последните месеци.

"Ситуацията обаче остава тревожна през последните години и това, което се наблюдава по пътищата е проекция на всички сфери в обществения живот", коментира той.

Демерджиев посочи, че е разширен е кръгът на служителите, които могат да осъществяват контрол по пътищата.

"8500 служители на „Охранителна полиция“ са обучени като те се прибавят към пътните полицаи, които проверяват движението. Провеките са с в пъти повече и е нормално и санкционираните шофьори да са повече", каза министърът.

Той уточни, че с цел техническото обезпечаване на катаджиите се купуват още анализатори за установяване на наркотици, както и ще бъде дооборудвана лабораторията на МВР болница.


13
Още по темата: Иван Демерджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Демек още повече репресия над нормалните граждани и още повече фалшиви тестове за наркотици и невинни хора без книжки, ясно
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а другата половина са подкупни - демек излизат за "бакшиша и кафето"
6
0
 
8
 
! Отговори
снайпера преди 2 месеца
От тия 8500 половината са ти бpaк Иванеее, демек эа нищо не стават и са по-зле от нарушителите
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Лондон например всяко кръстовище и улица се наблюдава в реално време и нарушителите се глобяват по служебен път на базата на заснетото. Няма полицаи, които изскачат от храстите и ти размахват палка. Не можете да ги подкупите лондонските пътни полицаи, защото не ги виждате, а те ви виждат на камерите.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не са нужни толкова много милиционери, за да има реален контрол. Нужни са работещи системи за следене на нарушенията и реални наказания за всички нарушители, а не рушвети за полицаите.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига с бройки на контролиращи.Всички те ги принуждавате да имат бройки глоби,така както си е било и по времето на т.н. социализъм.Само че, не е важно кой колко глоби има,а какъв е ефектът от работата.Много е лесно да пуснеш радар на ограничение 60 /капан/извън града, а след 1 -2 км. да има опасен участък от пътя. И къде сте виждали на запад да махат с палките по улиците и да застрашават своя живот.Разлика в говоренето и анализите няма и са едни и същи от времето на соца.
2
1
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
Те скоро полицаите ще станат повече от шофьорите и резултата ще си е пак същия. Чуждестранните си карат все едно са в Африка, нашето МВР се прави, че не е видяло. В същото време наркомани и пияници с политическа протекция си карат така докато не направят някоя върховна глупост. Най много да направят още 100-200 снимки на бай Иван с 20 годишната талига как на дълга права не спазва знак 50 км/ч сложен там за да играе ролята на хранилка. И 850000 повече да са, ситуацията ще си е все същата.
1
0
 
9
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 2 месеца
Защо каква е тази полицейщина?!