Близо 1800 обекта проверени от пожарникарите преди празниците

В 313 обекта са открити нарушения
22 дек 2022 18:09, Красимир Ангелов
5
Близо 1800 обекта проверени от пожарникарите преди празниците
Снимка: БГНЕС

Близо 1800 обекта са проверени от пожарникари преди празниците, обявиха от МВР.

В 313 обекта са открити нарушения - липсващи документи, липса на евакуационно осветление или други. Съставени са 19 акта.

В няколко града ще има изнесени екипи на дежурства.

Росен Белишки от криминалната полиция посочи, че бум на кражбите няма, но отбеляза, че отварянето на обикновени патрони на брави и необезопасената дограма са най-лесни за проникване от страна на крадците. Здрава метална врата и секретни патрони, блокировка на дограмата повишават сигурността, каза Белишки.

Крадците се интересуват кога собствениците няма да са в жилището, какви ценности има вътре, обясни той и прозова всички да бъдат внимателни на места с много хора, за да не станат жертва на джебчийска кражба.

По време на празниците ще има и планирани акции на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ли не изкараха вече достатъчно пари за коледните бонуси и банкети тия алчни пожарникари бе? Ей, срама нямат, тръгнали да тормозят хората по празниците
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един такъв жмульо дойде в работата ми. То гледа,въртя се стигна до половината помещение и видя пожарогасител с изтекъл срок преди 2 месеца. Очичките му светнаха. Почна със заучените фрази от рода на "И ся ко праим. ". Изгуби всякакъв интерес от проверка на останалата част от фирмата. Получи си подкупа и си тръгна доволен. Инспектор Иванов район Витоша

Спонсорирани публикации