Прокуратурата: Полицай, а не колежката му, е стрелял по заподозрения

Тримата мъже са извършители на множество грабежи
19 сеп 2023 11:35, Стела Стоянова
110
Прокуратурата: Полицай, а не колежката му, е стрелял по заподозрения
Снимка БГНЕС, архив

„Софийска градска прокуратура е получила сигнал от МВР за причинена смърт на мъж по време на полицейска операция. Наш служител е извършил незабавните следствени действия. Фиксирани и иззети са 3 гилзи, на 100 м от гилзите е намерена кръв, която също е иззета. Извършено е освидетелстване на двама полицейски служители, при което са иззети обтривки от двете им ръце, както и униформеното им облекло.

Проверките за наркотични вещества и алкохол са отрицателни и при двамата полицейски служители”, заяви Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на София. И добави, че са установени частични видеозаписи на случая. В рамките на днешния ден наблюдаващия прокурор ще прецени дали служителят да бъде привлечен като обвиняем. Има още свидетели за разпит.

„Данните за произведените изстрели са от полицейски служител от мъжки пол, не от женски пол. Дали ще бъдат повдигнати обвинения ще се прецени, след като се съберат доказателства. Тук всеки един малък детайл може да промени заключението”, посочи Кръстев на брифинг, цитиран от Нова телевизия.

Още по темата

Любомир Николов, директор на СДВР в Съдебната палата пък заяви: „В нощта на 17 срещу 18 септември в 4 РУ е получен сигнал за извършен грабеж над две момичета, от три непознати лица. Пострадалите са дали конкретно описание на извършителите и незабавно е изпратен полицейски екип. По-късно постъпва нов сигнал в близост до бул. „Черни връх”, екипът предприема действия по издирване и установява, че лицата се качват в автобус. Успяват да спрат превозното средство и залавят едното лице в автобуса и две, които се опитват да избягат.

Единият полицай тръгва след бягащите и предупреждава няколко пъти, че ще стреля. Възпроизведени са два контролни изстрела, след което същият служител стреля по бягащото лице. Установява, че лицето е простреляно, и не се чака линейка - полицейският автомобил го откарва в болница „Токуда”. След намесата на лекарските екипи се установява, че лицето е починало.

Искам да заявя, че полицаят, възпроизвел изстрела, е награждаван безупречен служител с 7 години стаж в МВР, на 33 г. Във връзка със заловените лица заявявам, че това са наши стари познайници. Установихме, че лицата са извършители на множество грабежи, използвали са метални и гумени бухалки, за да наранят жертвите си.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
10
 
! Отговори
akud преди 7 месеца
този полицай е герой. иска се само малко повече точнаст за да остават живи и да влизат в затвора за да се мъчат
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 61 - не, без избиратели ще останат твоите хора от ГРОБ и ППДеБе +ДПС...
66
2
 
17
 
! Отговори
Да наградят полицая преди 7 месеца
и да го повишат в чин! Крайно време беше онези да разберат, че тоягата има два края и единият е много дебел.
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 67 Никой не знае дали и ще посегне повече на някой, но това не е въпроса. Ако си полицай и виждаш с очите си да заплашва някой с убийство- да го гръмнеш. Ще ти дам хипотетичен пример. Сериен убиец е сгащен от полицай на улицата докато се разхожда. Това значи ли че трябва да го гръмне веднага? Ти нормален ли си бе, пубер?
64
1
 
13
 
! Отговори
До ЛоШо №13 преди 7 месеца
Щуротии пишеш. Тези са непоправими. И нямаше да стигнат до затвора именно защото някой продажен адвокат щеше да пее арии като теб и да твърди, че са деца. И какъв щеше да бъде резултатът? Незнайно колко още нападнати в тъмното и удряни по главите хора. Познавам семейството на жена-архитект, която беше получила еднократен удар в главата от такива "герои" - оттогава ходи по улиците като отнесена, хили се и си говори сама. С един удар я осакатиха и побъркаха.
63
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Ако Застреляш Някой - Имало е сериозна опасност за живота на бъдещите жертви на този, който се е опитвал да избяга. Почти всяка нощ с метална тръба в ръка е причаквал хора, за да ги удря по главите с цел да ги ограби. Полицаят е постъпил правилно и ни е отървал от опасна напаст. Никой от нас не знае дали нямаше да бъде следващата жертва.
62
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя полицай е нещо като Пеньо от Игри на волята този сезон. Толкова филмиран!
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
*** Джери ако беше учил а не да обикаля улиците през ноща с бухалка ,нямаше да го стигне куршума !
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 59 Прав си. Полицай трябва да стреля САМО ако застрашава отсрещния неговия живот или живота на околните.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До До 36 - Ако заловят само единия, нали другите двама ще докладват на близките му и за 15 минути РПУ-то щеше да бъде обсадено от стадо роднини, които ще вият в един глас "Утепаха дететоооо, нема ли кой да помогне?" Ще дотърчат журналисти и ще искат да видят задържаното нощем "дете". Ще дойдат и от някое НПО, за да оправдаят паричките, които папат и щяха да искат незабавното му освобождаване, щото е още малък и да настояват за наказания за полицейски произвол.
58
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
абе хора, не може полицаите да трепят разбойниците, защото контингента ще свърши и полицията ще остане без работа.. вероятно и без спонсори...
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И на мен ми се стори фантастично жена да уцели в тъмното мъж с пистолет от 100 метра смъртоносно човек. Не съм феминист, но това е положението, дами!
56
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
100 метра значи няма заплаха за живота на полицая и е умишлено убийство. Полицая може да стреля само ако е близо срещу него или има пищак.
55
5
 
1
 
! Отговори
До 46 ти преди 7 месеца
Много филми гледаш. Веднага след залавянето полицай с опит ще измъкне от 15г. информация за участниците и това не е точно разпит. Пращат екипи и ги прибират топли. Още повече, че третия го намерих в къщи, така че тезата с национално издирвани криминали е пресилена и се распространява щото това си е убийство и превишаване на пълномощията
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 54 Как да не е налице защита на друг човек? Тук става въпрос за престъпници, които нееднократно са удряли хора с железа. Въпрос на време е било да убият някого. Значи полицаят е избавил евентуалните им бъдещи жертви. Мисли бе, затова природата ти е дала глава с мозък в нея!
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Извършители са друг път но не са в затвора.Значи са невинни докато не ги хванат и осъдат. Все едно аз ако посоча некой с който съм се скарал и го думна че е престъпник ама според мене.
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Награда за полицая и да го повишат в чин! И НЕЗАБАВНА промяна на закона, да стане като в САЩ - не спираш, когато полицай ти нареди? Следва стрелба и после се сърди на себе си.
51
0
 
0
 
! Отговори
До От Кога Наказание преди 7 месеца
Откакто съществува концепцията за профилактика.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо са го награждавали като не знае как се борави с оръжие? Навремето ги учеха да се зарежда като се почва с 2 гумени патрона, после стоп патрон и после почват бойни муниции. Ако е патрулка може да почне и с халусни патрон, за да има за предупредителен изсрел. Така няма да става сакатлък при спонтанен изстрел, а ако ситуацията е сериозна и продължава стрелбата почват сериозните муниции...
49
2
 
9
 
! Отговори
До 45 преди 7 месеца
Ако не го бяха застреляли, какво щеше да стане? Щеше да продължи да с железа да удря хора по главите всяка нощ, когато не го мързи да излезе, за да дебне по улиците в тъмното. Колко човека щеше да осакати или убие?