Преди 8 декември: МВР със засилено присъствие и проверки

58 нарушения в увеселителните заведения в София
6 дек 2023 20:52, Анисия Иванова
6
Преди 8 декември: МВР със засилено присъствие и проверки
Снимка: БГНЕС

Органите на реда – пожарна и полиция, са предприели всички необходими мерки за нормалното и безопасното протичане на студентския празник.

Инспектор Йото Василев от ГДПБЗН обясни, че са извършени над 500 проверки в увеселителни заведения и в други обекти, в които се очаква студентите да отпразнуват 8 декември, с цел безопасна евакуация, отоплителни и вентилационни инсталации. В 58 от обектите са установени нарушения като най-често те са свързани с неизправни противопожарни уреди.

Съставени са 13 акта за нарушения, а извършването на проверки продължава.

Пламен Колев от СДВР посочи, че по повод 8 декември и СДВР е извършила проверки на всички обекти, в които ще се извършват мероприятия, свързани със студентския празник, като повечето обекти са в Студентски град, центъра на София и в парк "Витоша". Проверките са свързани със стриктно спазване на работното време, създаване на организация и спазване на безопасността, като недопускане на внасяне на оръжие, пиротехника и продажба на алкохол и тютюневи изделия на лица под 18.

Не следва да бъдат допускани лица до 10-годишна възраст без пълнолетен придружител след 20 ч., както и лица под 18-годишна възраст след 22 ч.

Пламен Колев призова студентите да бъдат разумни.

Инспектор Милорад Йорданов от Главна дирекция "Национална полиция" посочи, че е изготвено разпоредително писмо до СДВР и до всички области дирекции, проведени са срещи с органите на местната власт с оглед на координиране на взаимодействията на публични места, когато има струпване на хората. Проведени са също така и срещи с частни охранителни фирми и са обсъдени начините за бърза връзка между тях и полицията относно начините за действия на лица, нарушаващи обществения ред. "Следва да се активизира и вече се прави наблюдение над лица, които в миналото са имали нарушаване на обществения ред, да се беседва с тях с цел недопускане на нарушаване на реда", добави инсп. Йорданов.

Проведени са срещи и с управители на хотели, собственици на хижи, управители на къщи за гости и обекти, където ще има присъствие на студенти.

"Студентите да внимават с куфари, раници, лични вещи", призова инсп. Йорданов.

В периода 8 – 10 декември, когато се очаква засиленото присъствие на студенти и празнуващи, ще има и засилено полицейско присъствие с цел недопускане на обществения ред и спазване на сигурността и безопасността.

Освен фокуса върху 8 декември и празниците, полицейските служители ще продължат да изпълнява всички дейности, свързани с безопасността на гражданите.

"Всяка година това са мерките, които се предприемат. Целта е да не се допускат нарушения на обществения ред, престъпления и студентите да преживеят един прекратен празник, да запомнят с положителни емоции този момент от своя живот", допълни инсп. Йорданов.

Главен инспектор Мария Ботева от "Пътна полиция" призова студентите да не забравят, че сме участници в движението на пътя. Тя съобщи, че ще бъде осъществен контрол на движението по пътищата, като добави, че особено критични са дните на пътуване и отпътуване от тези места, които които студентите ще празнуват празника – в периода от 8 до 10 декември.

Гл. инсп. Ботева допълни, че в тъмната част на денонощието контролът ще бъде насочен към водачи, употребили алкохол и наркотици, с цел недопускане на ПТП.

Тя призова пътуващите да се информират за прогнозата на времето и да препланират пътуванията си, ако се наложи. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: МВРпроверки8 декември
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Акълдашев преди 2 месеца
Това заглавие ми напомня за времето от преди 10-ти Ноември,когато по време на студентски празници и абитуриентски,куките се ожесточаваха като стършели на фекал.Какво ви е страх от студентите бря? Да не вдигнат въстание против посткомунистическото ви правителство ли? Не бойте ся,и така че ви ядат червеите.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Време е и студентите да опитат палките на "народната" мутромилиция!
2
1
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
А водно оръжие ще има ли,сега пак ще пада екшън,ша бием студенти,ша са праят на хитри а.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бой студента, по главата, бий, бий, бий!