»ндийски военен кораб е прихванал отвлечени€ "–уен"

“ова е станало в ранните часове на 16 декември
16 дек 2023 18:40, —тела —то€нова
16
»ндийски военен кораб е прихванал отвлечени€ "–уен"
—нимка Ѕ√Ќ≈—

»ндийски военноморски кораб, специално разгърнат за антипиратски патрул, успешно е прихванал отвлечени€ български товарен кораб „–уен“ в ранните часове на 16 декември, съобщи индийски€ военен флот, на който се позовава „“аймс оф »нд舓.

ѕреди това бе съобщено, че индийски военен самолет е лет€л над кораба след отвличането му.

–еагирайки бързо на развиващата се ситуаци€, индийски€т флот насочи сво€ военноморски патрулен самолет, който извършва наблюдение в зона и нейни€ военен кораб в патрул срещу пиратството в јденски€ залив, за да локализират и помогнат на „–уен“, се казва в из€вление на индийски€ флот.

ќще по темата

ћакар и прихванат, отвлечени€ български€ кораб „–уен“ сега се насочва към бреговата лини€ на —омали€, съобщи индийската телевизи€ NDTV.  орабът плава под малтийски флаг, българи са 9 мор€ци от екипажа му, сред който има също мор€ци от јнгола и ћианмор. ѕлавателни€т съд бе отвлечен в јрабско море.

—поред сигнал за помощ на борда са се качили приблизително шестима неизвестни лица.  орабът се е насочвал към —омали€ след нападението в четвъртък. ѕървоначално имаше съмнени€, че отвличането е дело на йеменската бунтовническа групировка хути, но впоследствие се из€сни, че то е дело на пирати. «алав€нето на плавателни€ съд изглежда е първото гол€мо нападение от сомалийски пирати от 2017 г. насам, след усили€та за борба срещу пиратството на н€колко държави, осуетили подобни нападени€ в јденски€ залив и »ндийски€ океан.

¬ отцепили€ се регион ѕунтланд на —омали€, член на група, ко€то в миналото е помагала за организирането на пиратски набези, каза пред агенци€ –ойтерс, че е чул, че пирати са успели да превземат кораб, разкри още телевизи€та, като се позова на агенци€ –ойтерс. „Ўест от моите при€тели пирати усп€ха да залов€т кораб и ще го доведат до брега на източни€ регион ѕунтланд“, каза ћухтар ћохамуд по телефона от крайбрежни€ град  андала. /Ѕ√Ќ≈—
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


16
ќще по темата: руенотвлечен кораб
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
12
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ƒоколкото знам Ѕългари€ н€ма търговски флот. ƒаже н€маме и търговски флаг. «а какъв български кораб става въпрос тогава?
11
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ƒо ƒо 6. »мам. —ъщо имам представа от непрекъснатите реклами, че посто€нно ни наблюдават отвс€къде и че могат да вид€т птиче ако от космоса и използват векик изкуствен интелект и т.н. ј и последната позици€ на кораба е €сна и зоната на търсене може силно да се ограничи. ќбаче нещата не са такива каквито ни ги представ€т и това "пиратство" не е такова каквото го об€сн€ват. ќрганизирана работа.
10
0
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ћного лошо!
9
5
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
≈то защо тр€бва да имаш дипломаци€ и агенти навс€къде. ј не като бг племенните вождове, които призовават да се скъсат вс€какви отношени€ с всичко живо извън —јў и ≈—. ¬ началото на нови€ век, имайки още дипломатически отношени€ със —еверна  оре€, Ѕългари€ беше ползвана от —јў за разговори, тъй като пр€ката комуникаци€ е невъзможна. “огава си ценен партньор и те цен€т, когато можеш да помогнеш, а не когато си слуга.
8
4
 
3
 
! ќтговори
ƒо 6 преди 6 месеца
ј ти иде€ имаш ли колко е гол€ма зем€та? »ли си мислиш че океаните са с големината на „ерно море?
7
2
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
сега веднага да се извините на йеминските хунти за фалшивата новина
6
2
 
3
 
! ќтговори
адвокат преди 6 месеца
ƒомусчиев тр€бва да изгони  алчев веднага !! » сега не се знае колко време ще сто€т мор€ците в затвор !
5
5
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
я кажете какво дир€т хил€дите наблюдаващи спътници в околоземна орбита та се чуд€т непрекъснато къде е то€ или он€ корб или самолет ?
4
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
¬ последствие се из€сни, че първо е пропагандата, а после истината.
3
2
 
2
 
! ќтговори
? преди 6 месеца
*** военен кораб е прихванал –уен, това е старо?
2
1
 
12
 
! ќтговори
Ѕай “анас преди 6 месеца
» сега ко пра€т индийците. ѕесни и танци ...?
1
3
 
10
 
! ќтговори
Ќеграмотен преди 6 месеца
¬ бързината прочетох ѕутинленд,викам си то€ и —омали€ анексира,зер може да е руска зем€?