Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници

За едни няма нищо нередно, за други - заблуда на потребителите
158
Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници
Снимка: Pixabay

Замразени торти, внос от Белгия, ни пробутват за пресни. Това е нова мода сред кокетните кафе-сладкарници, сподели собственик на подобно заведение пред „Телеграф“. Кафето се намира в централната част на столицата.

Според собственика, шоколадовите торти, които предлага, са много по-качествени от такива, които биха били направени в България. Причината била в нискокачествените продукти, които ползвали нашите сладкарски цехове. Представете си какво се слага в една торта, която се продава в търговски вериги, след като струва между 7- 8 лв., пълни боклуци, попита и си отговори той.

Според него, няма нищо нередно, че сладкишите се предлагат за пресни, а се размразяват. Шоколадът е истински, белгийски, аргументира се той. 4,50 лв. минимум струва такова парче шоколадов сладкиш.

Използването на замразени продукти в хранителната индустрия не е забранено в България, но не е редно да се заблуждават потребителите, че ядат прясна храна, коментираха търговци от бранша. Внасяйки готов белгийски продукт, те избягват огромните разходи за поддръжка на цех и работни заплати.

В заведение в същия район, сладкари предлагаха торти, поръсени с модното „червено кадифе“, което въведе успешно верига сладкарници. Изобретателните им колеги разказаха, че освен червеното правят и оранжево и зелено кадифе. Като използват за поръсващата смес съответно малинови плодове, за зеленото шамфъстък, а за оранжевото портокал.

Допитване на „Телеграф“ до авторите на „червеното кадифе“ установи, че всъщност това са трохи от блатовете на сладкарското изкушение. Красивият цвят, който напомня английско червено, се получава от боядисването на какаото със сладкарска боя, което след това се влага в сместа за блата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: вностортабелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Lefis" виж си пост 26"Да, по отношение на ефекта от "захарността".
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до Lefis and OtherГовориш глупости: както глюкозата така и фруктозата са монозахариди.Иначе, да, захарта в полизахарид, но усвояването в кръвта продължава да се случва сравнително бързо, тъй че предизвиква т.нар. инсулинови пикове.
58
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Не купувам готови торти, нито български, нито вносни! Когато ми се прияде и то рядко си правя, съвсем пресни продови пити, разкошни и леки! Нама консерванти и оцветители, блатовете ги поръсвам с прясно мляко, а не със сирип или компот! Така вкусът на млакото и сметаната се запазва! Опитайте!
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65"отвътре пъли с нещо като сироп"Какво ли ще да е било това "нещо"? Явно тайно вещество с цел да умори "лошите" български потребители!:))))
56
0
 
3
 
! Отговори
до Lefis and Other преди 3 години
Интересен спор имате и той е има ли разлика между монозахар (мед ,гликоза) и захар(фруктозна захар,тръстикова захар,царевична захар) това са различни химични формули, най просто казано монозахарите може да си ги инжектирате директно в кръвта, което не е препоръчително да го направите с тръстикова захар, но от тръстиковата захар можеш да я разградиш до гликоза и така вече можеш да си я биеш в вените.Надявам се да съм ви бил полезен.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisАбе, приятелю, ти даже не можеш да разбереш, че аз не казвам, че са еднакво полезни. Аз само казвам, че по отношение на елемента захарност са еднакво полезни. Меда (истинския) има натисептични свойства, както и редица микроелементи, които го правят полезен. Това не означава, че ако си муаш яко мед няма да се разболееш от диабет.
54
1
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Имам един познат -на 47г адски мързеливец -Нищо не е правил 47 г освен да лежи -накрая хвана диабет- но да допълня -баща му също имаше диабет
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в голяма верига купих шок бонбони 10 качество на най-известната и най-скъпата марка -отвътре са течни с нещо като сироп , ама тъй ще е -трайте си ....Защо ,ако напиша веригата и марката ще ме изтрият ? това ли е демокрацията ? ще ядеме огризките и ще траеме ?
52
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноВ Европа се яде същата храна, тъй че тезата ти пропада, а в Русия се яде още по-боклучава. Който е ходил там, особено извън големите градове знае, че нещата са на етап ранните 90 в България, когато знайни и незнайни фирми произвеждаха неща с каквото им падне.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisДиабет се "хваща" от много неща, но връзката между износването на панкреаса и диабета е ясно установена, а яденето на много сладко стимулира това износване.Няма фиксирано количество, което "отключва" диабет. Всеки организъм е различен.Това, което казвам е, че в днешно време се яде ПРЕКАЛЕНО много сладко. Това, а не вида на сладкото е решаващо. В действителност между това дали ядеш мед или захар по отношение на сладкото няма голяма разлика за тялото.
50
2
 
3
 
! Отговори
100 годишен преди 3 години
Д-р Радева категорично ми забрани да пия ВОДА!!!
49
2
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
аз ям див лапад -Търся по поляните и направо го изяждам суров- Всичко ми е в нормите желязо минерали хемоглобини- пия и по една ракия за храносмилане)) Здрав съм като Бик и торти засега неща -просто нямам повод за ТЯХ-навремето така ни учеха -Тортата е повод--Сега за какво да се купува Я? Освен ако не изритам на умряло някой индианец и после да се почерпя за повода-ХМ))
48
3
 
3
 
! Отговори
До ендокринолога преди 3 години
От 20 години ям мед домашен е нямам диабет. Всички от всичко разбират в тая държава.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisВиж сега, радвам се за дядо ти, но не можеш да разбереш, че връзката между яденето на мед и дълголетието не е каквато си си я представял цял живот и със сигурност не заради това как се усвоява меда от организма. Ако ядат толкова мед, колкото когато са заболели от диабет заради прекалена консумация на сладко, тези хора отново биха се разболяли.Една лъжица захар е 10 грама. 2-3 лъжици (колкото мед е ял дядо ти) са 20-30 грама. Една чаша натурален сок съдържа повече.
46
3
 
8
 
! Отговори
$ydney преди 3 години
Яжте си замразените продукти от военият резерв на цяла Европа.Аз наблягам на пресни плодови тортички приготвени с екологични продукти.И белгийският резерв ще гризнете, както хаонахте и 20 годишното ирландско месо.
45
6
 
2
 
! Отговори
Ендокринолог преди 3 години
Люскай ти по лъжица мед на ден и после ми ела с тежък диабет!
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като студентка работих в кафене Линдт в чужбина, където не само тортите, ами и кроасаните даже бяха замразени. Всичко. Няма нищо престъпно или лошо, съвсем нормално е(за кросанитв не бях много съгласна) Естествено, че не трябва да се казва, че са пресни, ако не са, но самото замразяване на торта е често срещано в кафенетата навсякъде, Що за сензация
43
3
 
4
 
! Отговори
Замислен преди 3 години
Не разбрах ? Защо да не ям белгийска продукция, пък и била замразена, пред българските традиционни отрови?
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Lefis"ядеше по 2-3 лъжици мед"Ако ядеш по 2-3 лъжици захар на ден и ти няма да умреш от диабет. Явно не можеш да разбереш за какво става дума.:)))
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От българските сладкарски цехове тортите за 7-8 лева са си хубави и слагат добри материали, не говоря за тези които се продават по веригите те са друг случай ,по принцип аз не ги препрочитам защото като купя торта за 9 лева 8 парчета тя тежи 250 грама , а като си купя торта 8 парчета за 30 лева тя тежи 1600 грама, така ,че излиза, че въобще не е икономична тази от 9 лева.Но пък за отбиване на номер стават.