Филип Димитров напуска политиката

Бившият премиер ще се отдаде на преподавателска дейност
41
Филип Димитров напуска политиката
Филип Димитров.Снимка: Булфото

До края на деня се очаква бившият премиер и настоящ депутат от СДС Филип Димитров да подаде в деловодството на Народното събрание молба за напускане.

Бившият премиер обяви решението преди месец, но по негови думи е изчакал да изтече срокът за предложения по закона за конфликтите на интереси.

"Законопроектът вече е подготвен и снощи го внесохме в Народното събрание", сподели Димитров.

Бившият лидер на СДС отказа да коментира бъдещето на партията с мотива, че след като излиза от политиката, не иска да прави прогнози.

Филип Димитров бе министър-председател на България в периода 8 ноември 1991-29 декември 1992 г.

Правителството му падна след единствения в българската история вот на доверие, който Димитров сам поиска и загуби.

Освен това Димитров е депутат в 36-то, 37-мо и 40-то Обикновено народно събрание.

Оттук нататък ще се занимавам с преподавателска дейност, като в първите месеци това сигурно ще стане в чужбина, допълни Филип Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
кой да е преди 15 години
Двадесет и осми: можеш ли да кажеш каква бе "идеята СДС". И имаше ли въобще идея. Девизът им беше "РАЗГРАЖДАНЕ !!!" Разградиха държавата така, че много хора след Ф.Д. се мъчат да я оградят, но трудно става. А Ф.Д. е един нещастен човек - сбъркан и в шева, и в кройката. Наблюдавайте му походката, и ще се убедите.
39
0
 
0
 
! Отговори
несъсвсичкия преди 15 години
Бе тия гърмежи в Челопечене по случай 4 юли ли бяха или изпращаха тържествено Ф.Димитров!?
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
na kogo ni ostavq6 ba6tice .... :)
37
0
 
0
 
! Отговори
щангата преди 15 години
А бе педйо ти отдавна трябваше доброволно да напуснеш и да се присъединиш към твойте побратими в ГЕЙ парада КАЗАХ .
36
0
 
0
 
! Отговори
З.Петров преди 15 години
Надявам се да доживея връщането му в голямата политика
35
0
 
0
 
! Отговори
Седерастоеба4 преди 15 години
Пак е изкочила неква седерастична *** под номер 32!!!Сус *** ***,затваряй си пенделската уста че осмърдяваш на мъжко семе....
34
0
 
0
 
! Отговори
ranarsa преди 15 години
Филип Димитров ще остане в историята,като един от многото политици на прехода излъгали надеждите на хората.Той получи властта,но незнаеше какво да прави с нея.Често се появява в публичното пространство и изразява мнение ,в което може би само той си вярва.Такива като него трябва да се скрият в миша дупка и да мълчат като е..н г.з.Искрено съжалявам студентите му.Сигурно много ще им досажда с дългите безсмислени изречения.
33
0
 
0
 
! Отговори
loli преди 15 години
kade si 32 molya te kazi otkade znae6 4e ne e zabogatyal
32
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
Като гледам *** мнения тук , значи е вярно , че всички българи са *** *** , затова са и бедни не за друго . Ф.Д. бил гей , бил разсипал държавата , военно-промишления комплекс , и н'ам кво си.....Добре бе , малоумний и юроде , като е толкова лош , защо не забогатя от властването си ? Защо не е като Амет , с влияние в половината икономика , или като Симеон-Асан , с половин Рила , или като..... всички други *** , които се овъртолиха в мангизи покрай политиката ?И това , че сам , с достойнство се оттегля от жабарника , наречен Народно събрание , само това е достатъчно да го уважават хората . Но не - хората повтарят Блъсковите словесни помии , с които навремето го свалиха от власт . И същите тия хора реват , че са бедни , и живеят в скапана държава . Да пукнат ! от мизерия и гадост , щото като не знаят как се целува обрАз , ке целуват газ .Амин !
31
0
 
0
 
! Отговори
чер пипер преди 15 години
Не го видяхме на шествието.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чао, ***!
29
0
 
0
 
! Отговори
AXIL преди 15 години
Не го отделяй от СДС и не ми прави политически трикове в тяхна полза...той е бил в тяхната основа винаги. Мисленето на СДС тогава беше против 'досегашното', но не на какво ново ще попаднем..да е друго само ***..кво ше е?: "-Не знаем" !..било то Финансови пирамиди, Приватизация на предприятия, затваряне на Електроцентрали и т.н., прецакване на земеделието, Внос на жито щот не сме преценили и сме продали нащо и т.н.... Който не скача е червен, който не се удави в Дунава не е от СДС...айре бегай с тая секта СДС !
28
0
 
0
 
! Отговори
Горгонозов преди 15 години
крайно време беш това платено комунистическо нищожество, което обезсмисли СДС и ИДЕЯТА СДС да си отиде
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
този е абсолютен *** и родоостъпник и ме е срам даже да го гледам!
26
0
 
0
 
! Отговори
Drug преди 15 години
Za koi li pyt?
25
0
 
0
 
! Отговори
Изчезващ вид преди 15 години
Радвам се, че все повече хора вече мислят като 22... затова сме на тоя хал вече 19 години, вместо да си живеем живота като Полша, Словения. Не че и там е много перфектно положението, но са далеч пред нас. Докога ще има хора които разсъждават така примитивно - дай да се дупим на Големия Брат, да ни оплоди със семката на антикомунизма... Ние сами можем да се оправим най-добре, а и така ще ни уважават най-много.
24
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 15 години
NE STE PRAVI ZA N8.TOVA E ISTINATA.VSI4KI GLEDAHME NO NE GI SPRIAHME.A TOZI TAPANAR PERIODI4NO SI PRAVI AVTOREKLAMA. TOI E EDNA MASHA V 4UJDI RACE...
23
0
 
0
 
! Отговори
AXIL преди 15 години
Трябва по-често да правим справка в Българските Университети ако някой случайно го е взел тоз неудачник да знаем къде да не пращаме нашите деца да учат. За тези в чужбина не се притеснявам....да затъпява младежите там, та разликата в интелектуалното ниво да е още по-голяма ! МЕРСИ ТИ, ФИ4КА...айе бегай да те няма!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
към отдел лъскане на рейтинги в днесбг. Избрал си псевдоним който някак не отива на щатен п.о.м.и.я.р в "медия" не мислиш ли? Петниш това достойно име.Ти по-добре кажи защо ни я изтипосвате тая "новина" за кой ли път от архива.Е разбрахме, че послушното чифу..тче е заслужило одобрението на господарите. Ушите ни проглушихте с въпросния "политик". Дори за преподавател ще го набедят да му легализират приходите за антибългарската му дейност.Помним какво трябваше да направи въпросното същество с тежко досие и комунистическо минало. На БКП и трябваше един параван по формата на "демократично" и "опозиционно" правителство. Просто да опере пешкира от народно недоволство след поредния етап от разграбването на държавата.Съществото с тежко досие и зависимо от нетрадиционната си сексуална ориентация получи партийното поръчение да се прави на премиер няколко месеца докато партийните структури по места вършеха каквото им бяха наредили. Отдавна е ясно какво беше то.И когато БКП си поиска властта съществото просто им я даде. Не му я поискаха дори формално - съществото само си поиска вота в парламента и клекна послушно както си беше по сценарий. Не сме забравили и коалиционния му партньор тогава- ДПС който формално се "отцепи" и мина за виновник за "краха" на въпросното измислено правителство. С единствената цел съхранение на политическата "кариера" на съществото от снимката. Трябваше им опозиция на другарите и те си я отглеждаха - послушна и удобна. Удобна и на новия голям брат разбира се. Кондолиза идва да си нагледа *** днес. Този явно е особенно перспективен.Никой и нищо не е забравено както се вижда.Ама ние пък какво очаквахме тогава - ***..раст да прояви характер, воля. Хехе. Наивно наистина, но изводите си ги направихме.Това е и въпросната му политическа "кариера'. Нещо като опозиция да се е проявил - не сме разбрали. Някой ден ще си получи заслуженото той и останалите небългари за които политика значи да се умилкваш в краката на силните на деня, да лочиш от паницата дето ти я дават и да разрушаваш и развращаваш цял един народ.Най-малкото за разбитите надежди и спирането на устрема и надеждата на цял един народ за промяна, възмездие и достоен живот в една суверенна държава.Напускал бил политиката. Просто народът ще го изгони от там - като му покаже червен картон на следващите избори. И господарите му бързат да избегнат краха на един от най-усърдните си слуги помиярстващи в България. А това, че драскачите като латерни (една плоча си имат и нея си въртят) се опитват да ни го представят този като антипод на БКП/БСП - смешни сте. Описват ни добре известни факти от миналото (сякаш не сме ги преживели) та да ни уврят главите най-сетне колко много са се променили нещата днес. Променили са се но не към по-добро. И все благодарение на подобия на хора като този от снимката които ни натресоха ***-помиярската псевдодемокрация без да ни питат.
21
0
 
0
 
! Отговори
fd преди 15 години
Nomera 8, 14, 15 Bravo, taka e drugo nqma kakvo da se kaje - Osven SMURT ZA KOMUNISTITE, ZA VSICHKI TEHNI SLUGI I PODLOGI, ZA VSICHKI VIDOVE MUTRI, REKETIORI I ZASTRAHOVATELI, CHALGADJII I CHALGADJIIKI I SELQNDURI - UTAIKATA NA OBSHTESTVOTO!!!