Завзели ? 32 млн. европари

ОЛАФ: БГ-властите имат връзки с престъпни фирми на Людмил Стойков и Марио Николов
16 юли 2008 08:05,
51
Завзели ? 32 млн. европари
Снимка: БГНЕС

България е ощетила с над 32 милиона евро бюджета на Европейската общност, източвайки пари по САПАРД, сочи доклад на ОЛАФ.

В писмо до вицепремиера Меглена Плугчиева,  ръководителят на Европейската служба за борба с измамите Франц-Херман Брюнер твърди, че в българското правителство и държавни служби има влиятелни сили, които нямат интерес да бъде наказано нито едно лице от групата на Людмил Стойков, разследван за източване на 6.5 млн. евро от САПАРД.

Писмото придружава унищожителен доклад на европейската служба след мисията й в България през юни.

В доклада за САПАРД се изброяват проекти за над 32 млн. евро, по които службата е установила злоупотреби.

Най-голямо внимание е отделено на случая със Стойков и другия разследван с него - Марио Николов.

Според ОЛАФ, групата Николов - Стойков е престъпна мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.

"Тази мрежа е управлявана и финансирана от Николов и Стойков, за които се говори, че имат близки връзки с настоящото българско правителство. За единия от тях се твърди, че е финансирал предизборната кампания на настоящия български президент", се казва в доклада.

В него се изреждат престъпленията на групата - измами с данъци и субсидии, фалшификация на документи, пране на пари, незаконен внос и износ в България и ЕС на китайско месо, уточнява "Дневник".

Освен това двамата се разследват за внос и износ на китайско заешко с фалшиви здравни сертификати от Аржентина и за злоупотреби при изкупуване на дълг от Националната електрическа компания и сделка с железопътни вагони.

Пред bTV крупният предприемач Людмил Стойков заяви, че няма нищо общо с описаните от ОЛАФ злоупотреби и поиска еврослужбата да извади конкретни доказателства срещу него.

Той не изключи възможността да заведе дело срещу ОЛАФ за клевета и нaнесени му морални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
plamen преди 15 години
gorkiq smeshnik shte sudi olaf,nai mnogo da razngevi oshte poveche evropeicite i da ni otrejat oshte poveche,te ako iskat toq smeshnik shte doidat i shte go arestuvat,egati nagloto prase
49
0
 
1
 
! Отговори
nqmam преди 15 години
hhehhe, imam tochno tam snimka, pred Eu Bankata :)
48
0
 
1
 
! Отговори
rot преди 15 години
ostavka na vinovnite
47
0
 
1
 
! Отговори
ТЯ ли ще ни оправя? преди 15 години
Активист на социалистическата партия, избрана за член на Висшия съвет на БСП. Напуска ръководството на БСП през 2002 г., след като става зам.-министър на земеделието в кабинета на Симеон Сакскобургготски с ресорите европейската интеграция и горското стопанство и програмите ФАР и САПАРД.[1] Носител е на Златния почетен знак на МВнР за принос към присъединяването на България към Европейския съюз. От 16 ноевмри 2004 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална Република Германия.
46
0
 
1
 
! Отговори
силвър гьорге преди 15 години
Навремето Кобургите,щом им трябвали пари,теглели заеми.Договарят покупка на СТАРО оръжие,банка"Сосиете женерал"(или друга)им дава парите и си внасят самолети"Девоатин" и танкове"Рено",като сумата за ПОСРЕДНИЧЕСТВО достигала 30%.Последния заем е трябвало да се изплаща до...1966 год.Така че,не се чудете!
45
0
 
1
 
! Отговори
Pernishki voivoda преди 15 години
Sled kato taka dobre predstavlqva stranata ni, predlagam sledva6tiq put nego da si go izberem za president, a ne drugar4eto mu.
44
0
 
1
 
! Отговори
Стойков преди 15 години
Че аз нямам ли нужда от джобни! Кво са се заяли? Не ги е срам!!!
43
0
 
1
 
! Отговори
anonomen преди 15 години
Ot Goce donosnika kakvo moje da se ochakva osven da sluji na tozi koito mu plashta masrafite. DO KOGA STE GI TARPIM TEIJ KORUMPIRANI POLITICI MINISTRI , SADII ,PROKURORI I DRUGI DARJAVNI *** DA ZLEPOSTAVIAT BALGARIA PRED SVETA.VREME E TEZI DA SI HODIAT PREJDEVREMENNO PAK KATO 1997.kato se znae kakvi gi barkat ZASHTO GI IZBRAHA A.
42
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
ВЕЛИКОТО СЛАВЯНСКО ПЛЕМЕ ...МЪДРО РЪКОВОДЕНО ОТ СВЕЩЕНАТА ТРОЙКА...УКРАИНЕЦ...КОМАРДЖИЯ И....?И КАКТО БОТЕВ БЕ КАЗАЛ... ДАЙТЕ ПО ЕДНО ЧЕРВЕНО ВИНО ЧЕ НЕ ЗНАЯ ДАЛИ ПОЗОР Е ТУЙ ИЛИ СЛАВАСЛАВА ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ХАЙДУЦИСЛАВА ЗА ОВЧЕДУШИЕТО НА ТОЗИ НАРОДХАЙДЕ ГОЦЕ...СЕР-ГЕЙ-ЧО...СИМЕОНЧО...ВЗИМАЙТЕ НОЖИЦАТА И ЗАПОЧВАЙТЕ ГОЛЯМОТО ЛЯТНО СТРИГАНЕ!УФСИТЕ ПАК СЕ ЛУТАТ И СИ ТЪРСЯТ КОЧ В ЛИЦЕТО НА БОЛЕН...МУТРАКА Б.Б....ЧЕРВЕНИЯТ ЛИДЕР КОВАЧКИ..ПИЯН НАРОД!
41
0
 
1
 
! Отговори
goze преди 15 години
Немога да разбера само защо раята стои ....доказано е че парите са откраднати по всички фондове,ваште пари ,доказано е от кои,и сега за да ги покрият ги дават от бюджета.....т.е. ние ше си крадем а ако ни хванат от бюджета народа.......перфектно партията майка се грижи за децата си........по *** хора няма от вас .....
40
0
 
1
 
! Отговори
Niki преди 15 години
Нека дадем още няколко години на Гоце, Станишев и Доган. Може пък да се оправят нещата а?Достатъчно търпяхме! Това правителство направи българин да значи мошеник по цял свят. Нима има някой толкова глупав, който все още би подкрепил това правителство и този президент?Хора, събудете се и събудете тези които са около вас.
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Как е братя положението ? Ще връщат ли пари от нашите скъсани джобове ? Защото ако все повече хора прозрат, че без свобода и без право на лична инициатива просто не може да се живее, че е напразна надеждата да чакаш държавата или правителството да те оправят, че ако желаеш да бъдеш горд индивид и гражданин, поел съдбата си в собствените си ръце, трябва да презреш зависимостта си от някакви мизерни благодеяния на властта. Едва на тази основа, т.е. ако се осъзнаят тия толкова прости зависимости - явяващи се ценности на свободния пазарен строй или на "капитализма" - нашето общество като цяло може да тръгне по-уверено към просперитета и към ценностното укрепване на демокрацията ни, която не е нищо друго освен политическа форма на свещената за човека свобода.
38
0
 
1
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 15 години
На последните избори Моят "народ" гласува за Гоце. Не си спомням точно, но за Гоце гласуваха около 75%-!!!!! от българските избиратели.Дето се казва- без коментар. Всеки народ си заслужава съдбата и управниците.На следвашите избори моят "мъдър и умен" народ ще гласува за новият спасител-цар -Бате Бойко.Логиката следва Бай Ганьовското- "Всички са маскари" и "Пак ме излъгаха"Моят народ заслужава да бъде лъган, краден и беден .
37
0
 
1
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
E, ОЛАФ така ги нагласи, че оттук колкото повече мърдат ... толкова по- лошо за тях. Ми да ги съди Стойков, що да не ги съди, ама първо да докаже, че не е спонсорирал Гоце. А как ще го докаже- със служебна бележка ли? Нали ако публикуват спонсорите, може и нечий друг ... да лъсне.Нямало доказателства- спокойно, скоро трябва да се появят на официалната страница на ОЛАФ.
36
0
 
1
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 15 години
О Л А Ф НЕ СА МУ ПЕРНИШКИТЕ КОРУМПИРАНИ СЛУЖБАРЧЕТА ПРОКУРОРИ И СЪДЙИ ! ТОВА Е ЕВРОПЕЙСКА СЛУЖБА ЗА БОРБА С ИЗМАМИТЕ ! ЕВРОПЕЙСКА , А НЕ ПЕРНИШКА СЛУЖБА ГОСПОДИН АЙДУКО ! А ДАЛИ ЩЕ ГО СЪДЯТ ТУК Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ! ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ ИСКАТ ДА ГО СЪДЯТ ! ЧАКА ГО НЕ ПО МАЛКО ОТ 15 ГОДИНИ ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ! НЕМЦИТЕ СЕ ПОЗОВАВАТ НА ПОДПИСАНИ СПОГОДБИ В ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА И СИГОРНОСТТА ! ТЪЙ , ЧЕ ГОСПОДИН ЛЮСИ ЩЕ ИМИГРИРА , НО РАЙРАН ! АМЕ ГОЦЕ И КРАДЛИВАТА МУ ТРОЙКА ? АМИ СЕГА ? КОМУНИЗМА И НЕЙНИТЕ ОТРОЧЕТА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ СЪС ЗАКОН ! ТЕХНИТЕ ИЗМИКЯРИ ДА БЪДАТ ЛИШЕНИ ОТ ПРАВОТО ДА УЧАСТВАТ В ПОЛИТИКО - ИКОНОМИЧЕСКИЯТ И ОБЩЕСТВЕН ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ ! АМИН !
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Вместо да пишете , че ще заколите този или онзи може направо да се организираме и да им разкажем играта на тази напаст в парламента . . ако не се мобилизираме срещу тея смешници ще ни юркат още много време . . поне докато всеки един от нас не замине зад граница . . където и да е - без значение . . ще е по-добре от Абсурдистан ;)
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Наздраве и нека най-накрая да се осъзнаете, и на изборите догодина - пак гласувайте за тях !!!
33
0
 
1
 
! Отговори
Гарабед преди 15 години
срам ме е че тоя ми е преизент и мазната му празна физиономия ни представя пред света
32
0
 
1
 
! Отговори
АНАРХИСТ преди 15 години
ПОДКРЕПЯМ ТЕ, ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ОРГИНИЗИРАМЕ И ДА ИЗКОЛИМ ЧЕРВЕНАТА ПРОДАЖНА ***, КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА - АКО ЧАКАМЕ НА РОДНОТО ПРАВОСЪДИЕ, ИМА ДА СИ ЧАКАМЕ ДО КЪМ 5378-*** ГОДИНА
31
0
 
1
 
! Отговори
патриот преди 15 години
така им се пада , мамицата им европейска. Когато дойде Волен на власт, ще се махнем от този съюз на олигарси и масони 1 !! Жив е той жив е владо черноземски , пак ще раздава марсилско правосъдие !