Кунева прегря, даде на късо за тока и парното

Еврокомисарката недоумява как цените на светлото и топлото у нас се вдигат, а хората нищо не разбират от сметките си; плаши с ЕК
29 сеп 2008 16:26,
39
Кунева прегря, даде на късо за тока и парното
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия ще започне наказателна процедура срещу България, ако установи, че сметките за ток и парно у нас не отговарят на реалната консумация и са неразбираеми за потребителите, закани се еврокомисар Меглена Кунева.

"Не признавам призиви за енергоспестяване, когато клиентът не знае колко реално е потребил", каза тя.

Защитничката на потребителите в ЕК заяви, че ще следи дали правилно се прилага законодателството по отношение на правата на потребителите на енергийни услуги и ако нещата не са както трябва, ще избере да помогне на потребителите дори и с цената на процедура срещу България, която не иска да започва.

Кунева каза това по време на кръгла маса, организирана от Комисията на европейските общности.

Тя отбеляза, че щом 25% от клиентите на ЧЕЗ, което първо въведе 3-месечното отчитане на тока, се оплакват, че сметките им идват веднъж на три месеца, значи не всичко е нормално.

"Не искаме много - само да разберем сметките си и всички усилия в тази посока заслужават да бъдат подкрепени", каза Кунева.

Като мярка за защита на потребителите на енергийни услуги еврокомисарката предложи да се създаде специален омбудсман за приемане на оплаквания по тези въпроси.

Кунева каза още, че енергийните фирми са поели ангажимент пред нея да обслужват в рамките на 24 часа оплакванията на граждани.

"Общо 58% от БВП на Европейския съюз се прави от потребителите, а не от големия бизнес, така че потребителите трябва да имат власт", каза еврокомисарят.

На същата дискусия шефът на ДКЕВР Константин Шушулов предложи да се създаде държавен фонд за защита на топлофикационните дружества от фалит.

Призивът на председателя на Върховния административен съд Константин Пенчев обаче бе коренно различен: "За бога, хора, сезирайте съда!". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Как пък всички най-гнусни *** се набутаха в европарламента - Кунева, Пирински. Сигурно хората там ги изолират.
37
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
И Кунева се разграничава от пропадналото правителство..., но какво друго да очакваме..., КОГАТО КОРАБА НА УПРАВЛЯВЯЩАТА НИ "ТРИАДА"(източна мафиотска организация) ПОТЪВА, ПЛЪХОВЕТЕ ПЪРВИ БЯГАТ......СЕТИЛА СЕ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ..., А ДОКАТО ПРЕГОВАРЯШЕ С ЕС, НЕ СЕ СЕТИ ПОНЕ С ЕДНА КЛАУЗА ДА ГАРАНТИРА НА НАРОДА СИ, ПОНЕ "ЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛЕН МИНИМУМ"...
36
0
 
1
 
! Отговори
predlojenie za nova преди 15 години
mislq,4e s uspeh bi se spravila i kato "komisar po snegozadarjaneto"..!!!
35
0
 
1
 
! Отговори
на пръмова-кунева де преди 15 години
Докога тая червена селска зубрачка и проста като пръдня пръмова снаха ще продължава да имитира дейност и да заема местото в Европа на някой ,който наистина може да бъде полезен за Европа и България?! Наистина ли са толкова наивни кукловодите да мислят,че с нейната имитация на дейност ще заблудят хората,че тази нещастна плюнка,която ни закопа по време на преговорите по главите за еврочленство,за което заслужава съд! ще бъде достойна за кандидат-президент след 4 г.?!
34
0
 
1
 
! Отговори
потребител преди 15 години
сметките за ток и парно нямат нищо общо с размера на личните доходи. Ако не е така ,хайде кажете Вальо топлото и Р. Овч. какви сметки плащат -да не би да плащат по един милион на месец ,напротив на тях им капват милиони за месец .Къде да изпратя фактура от ЧЕЗ- за 4 киловата реално потребление-бяха начислени 169 лв и стотинки .Оправданието беше ,че изчисленията са направени по някаква си тяхна формула .Къде да я изпратя в Брюксел? Само не на М .Кунева -тази имитаторка на работещ комисар.
33
0
 
1
 
! Отговори
pipe преди 15 години
Е да де, да де-Кунева се сети да проверява чак когато от Европейската комисия поиска. Досега къде спа! За всичко ли трябва да чакаме първо ЕК да се сети!Жалко,че Кунева няма да обясни това!
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
BOIKO BOIKO BOIKO BOIKO BOIKO xaxaxaxa
31
0
 
1
 
! Отговори
дикобраз преди 15 години
точката да се чете като dnes
30
0
 
1
 
! Отговори
дикобраз преди 15 години
Призивът на председателя на Върховния административен съд Константин Пенчев обаче бе коренно различен: "За бога, хора, сезирайте съда!". и като сезираме К,ВО това съд ли е.примерhttp:// . /article.php?id=58130става дума за поругаване на БГ знаме и още Б. Куйович колкото и да е виновен бе осъден на девет месеца за този жестhttp://news.stara-zagora.org/index.php?page= news&newsid=1500а тук кого ще съдим за същото а? http:// . /article.php?id=58117или ще мине ей така
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Снаха е на Иван Пръмов, бивш член на политбюро на ЦК на БКП! както и шефката на БНТ-Уляна Пръмова(поне не се крие) е другата снаха на тоя мръсен ***!
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
браво,кунева! забелязва се значителен напредъ в материята,с която работиш! от запалките стигна до парното и тока на българите! похвално! малцина са тези,които биха отскочили толкова високо! обаче- електоратът е на границата на физическото си оцеляване! кой ли ще те изпрати пак в Брюксел??????
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАШ? КАЖИ КАТО ВСИЧКИ ТИЯ СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ ЕДИН ***! ТИ ДА НЕ СИ НЯКОЙ ОТ ТИЯ КЪДЕТО НЕ Е УСПЯЛ ДА ВЛЕЗНИ В ГОЛЕМИЯ ЦИРК! ГРЕШКА ПРАВИТЕ КЪДЕТО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТОЯ ИЛИ ОНЗИ ! ВСИЧКИ СА ЕДНИ ! 18 Г. ГО ГЛЕДАМЕ И ТРАЕМ ТОЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ***!
26
0
 
1
 
! Отговори
ильо преди 15 години
ПРЪМОВА!!!!?????
25
0
 
1
 
! Отговори
2x(ку)нева преди 15 години
За съжаление същата тази ходатайстваше каквото и да стане, но да се приеме България в ЕС, без да е практически наясно какво става в държавата. Държавата приета в ЕС е изправена пред необходимостта в определени случаи да спазва някакви правила, които ако се спазват стриктно се получават абсурдни ситуации. Само с най-важното не ще да се захване -ДА ИМА ОСЪДЕНИ ЕФЕКТИВНО УПРАВНИЦИ ЗА ДА СПРЕ ИЛИ СЕ ОГРАНИЦИ ДО МИНИМУМ КРАДЕНЕТО И РАЗСИПИЯТА НА ДЪРЖАВАТА ОТ ДЪРЖАВНИЦИТЕ
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Като стана дума за пари всички се дигнаха да говорят и да решават проблеми,ама като умират хора на пътя, пликчета летят и кацат по дървета и хулигани се бият по дискотеки им дреме на косматите г*зове. Но стане ли дума за пари всички дигат глави и знаят много. Аз съм на 14 и незнам какво мога да направя ама незнам как си мислите че ще продължава така няма кой освен истинските българи да оправят държавата!!!
23
0
 
1
 
! Отговори
Кракс преди 15 години
При заплата от 220 хил. евро чисто и когато ти плащат разходите за път, обучение на детето и настаняване в Брюксел, забравяш, че си комунист и защищаваш с немощните си гърди това, което ти е поверено па дори и от братска Русия и Китай, ако трябва. Нали през юни догодина се сменя ЕК и трябва да си запазим мястото в нея и най-вече ЗАПЛАТАТА! Това е то, за тези които не знаят.
22
0
 
1
 
! Отговори
nashenec преди 15 години
Gospojo Kuneva....ama na kakva se pravite vie....da ne padate ot nebeto...ami nie, be gospojo Kuneva...sa6to jiveem v Evrosayuza.... kogato si otidem vav vakancia v milata ni Rodina...se xva6tame za glavata...nie mladite ne mojem da raberem kakvo e napisano na tezi "4arshafi"..nar4eni smetki za tok...kamo li vazastnite ni roditeli...i tova, gospojo Kuneva,ne e nito ot v4era,nito ot edin mesec....tova e ot niakoko godini.....a vie ,4ak sega se pravite na iznenadana....i zapla6vate razboinicite s prostotii...taka,samo za pred xorata....AZ, gospojo Kuneva...ot tuk...ot centara na Evropa...si mislia 4e, i vie se opitvate da spasiavate koji4kata na tova kompromentiralo se pravitelstvo..na tazi troina koaliciika..na koiato ste i vie, 4ast ot neia....ZABLUJDAVATE gospojo Kuneva....ZABLUJDAVATE.....vsi4ko znaete...i ni6to ne pravite....pak i ne mojete da napravite koi znae kolko....ne zavisi nogomnogo ot vas !!!
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
омръзнахте ни с тези комунистически отрочета, които се правят на велики, а госпожа Пръмова, пардон Кунева си е дошла от Брюксел за уикенда и снощи реши да ни напомни жалката си физиономийка! все пак те са само едни изпълнители, актьори в един от долнопробните порно филми, които се въртят в малка България!
20
0
 
1
 
! Отговори
za 24-ti pyt wywevda преди 15 години
Дали един човек е демократ или не, не зависи от това кои са родителите му. Няистина трябва да си съвсем изкукал, за да не го знаеш. Е, примерно на мистер 10% кои са родителите и това попречи ли му за 10-те процента. А на сакса кои са родителите му, а това попречи ли му да си присвои имоти за стотици милиарди? Примери колкото щеш. Мафиянски какъв е? Костов какъв е? А това са едни от най-богатите хора в България, а може би и най-богатите.
19
0
 
1
 
! Отговори
qwe преди 15 години
вие сте си виновни... колко от вас ходиха да гласуват тази година? вие избирате кой да управлява държавата... и както виждате, нищо хубаво не е станало до сега!