Вотът готов! Вече е внесен в Народното събрание

Депутатите го гледат в четвъртък, гласуват го в петък
Обновена: 10 юни 2011 14:56 | 10 юни 2011 14:28,
86
Вотът готов! Вече е внесен в Народното събрание
Снимка: Булфото

Гледат вота на недоверие срещу ГЕРБ следващия четвъртък. Гласуването ще е ден по-късно, в петък.

Това стана ясно след като ръководствата на „Коалиция за България” и ДПС внесоха в парламента мотивите за вота.

68 депутати от левицата и ДПС са поставили подписи под искането за сваляне на правителството на Бойко Борисов заради провала на антикризисната политика на правителството и тежките последици за хората.

„Целта на този вот не е смяната на един или друг министър. Вотът цели промяна на провалена антикризисна политика, която няма резултатите, които бяха обещани”, каза лидерът на „Коалиция за България” Сергей Станишев.

Той припомни, че кабинетът е написал две антикризисни политики за излизане от кризата, но и двете са неуспешни.

„Внасяме вота в ситуация, в която редици европейски страни излизат от кризата. А ситуацията в България продължава да се влошава. Правителството вече не може да се оправдава със световната икономическа криза. Няма как да се оправдаваш с нещо, което вече не съществува”, допълни тезата на червените зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

Двете опозиционни партии обясниха, че допълнителни поводи за исканата смяна в управлението на държавата са две скорошни събития.

Още по темата

Първото - критичният доклад на Европейската комисия в областта на икономическите и социални политики. Второто, е вчерашното решение на Европейския съвет на министрите на вътрешните работи за отлагането с година на членството ни в Шенген.

„Резултатът след всичките потупвания по рамото , благодарствени писма от Меркел и Саркози е, че 6 страни блокират този процес и казват основен проблем е доверието и неспособността на това правителството да се бора с организираната престъпност и корупцията”, подчерта бившият премиер Станишев.

Ако вотът не мине, по необходимост ще има втори за провала на цялостната политика на управление, обеща Местан.

„Явно няма друг изход от политическата ситуация, освен предсрочни парламентарни избори. Най-добре да са три в едно, за да има по-малко разходи”, допълни още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: вот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
5
 
! Отговори
Иван Митев преди 12 години
Вот на недоверие в Капана на паритеСвидетели сме на пореден Вот на недоверие към българско правителство.Няма основание да се отрича (според правни закони) за възможна политическа отговорност при конкретна ситуация, но това днес не е определящо.По-полезно е при протест срещу недостатъци в обществено развитие, първичното възмущение да не е срещу работещо правителство, а срещу съществуване на Капана на парите, в който живеем....
82
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по-голям цинизъм от това бсп и сие да внасят вот на недоверие към управляващите, не съм виждала! на тройната коалиция трябва да им се забрани да се явяват на избори поне докато БЪЛГАРИЯ се окопити от последиците от тяхното "Оправление"
81
4
 
4
 
! Отговори
Яна преди 12 години
Гласуваш за БСП,получаваш ДПС!!! Не глсуваш за никой получаваш пак ДПС.Подобре Рапоня отколкото Хамстера и ***!!!
80
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
uspeh na vota30321
79
5
 
7
 
! Отговори
тежък преди 12 години
съсела първо да спомене че другите държави са били добре преди гризата всичко им е наредено затова излизат по-барзо докато ние си бяхме потопени от съсела преди кризата така че няма как да се измакнем барзо като западняците може да лъже само бабетата противен хамстер
78
11
 
6
 
! Отговори
ссс преди 12 години
синята коалиция е спасението
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОМЕНТАРА НА 77 Е ДО 73 И ДРУГИ ТАКИВА КАТО НЕГО
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе,момче ти с всичкия си акъл ли си??!!?да се надяваш да ни управляват БСП идори да се радваш,ама ти трябва или да си болен психично,или много глупав,или платен драскч ИЛИ ДА ОЧАКВАШ ДА СЕ НАЛАПАШ АКО ДОЙДАТ.ПФУУ ПРОСТА *** БЪЛГАРСКА,ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ СЪДБАТА БЕЗМОЗЪЧНИЦИ
75
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Късно е, тиха и топла пролетна вечер.Луната грее, вятъра леко повее,изведнъж от Позитано шум се вдига, жартиери бляскат,хора прииждат и по голите кълки нежно се пляскат.С червените си прашки подскача червен другар,Станишев хорото води-отиват те на нощен бар.Цяла нощ ще танцуватвесели, щастливи,без да им пука, чебедните хора в БГ по една студена водана гладно са изпилии сънуват как пазаруватв Мола и Пикадили.
74
9
 
20
 
! Отговори
Пръц преди 12 години
Който гласува за БСП, получава и ортака ДПС! Ако искате пак тези баджанаци, плюйте, но после ще си сърбати плюнките заедно с бацилите, които ще съберат!
73
15
 
13
 
! Отговори
До 71 преди 12 години
За две години ГЕРБ преядоха!
72
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
72БСП ще управляват САМОСТОЯТЕЛНО ***!
71
6
 
15
 
! Отговори
Доган и СЪРгей ... преди 12 години
...пак на власт...!Ура!Гея, носи тавата с държавната баклава и вика на Доган....."буюрум ,Доган -ефенди..."..ха,ха,аха,хааааа.....!За здравето на ДС и КГБ....."ура" , Другари...!
70
1
 
19
 
! Отговори
KDJ преди 12 години
ейй не се наядоха бе..още искат да лапат..за 20г опоскаха тая държавица и още им се вижда малко ..има още гладни и дето не са си оправили положението до десето коляно.
69
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
67Нещо си се объркал моето момче.На следващите избори герб може се разминат спарламента.Нека само още малко да "поуправляват" и ще гледат парламента ама от страната на хотел Радисън.
68
5
 
15
 
! Отговори
Ха...ти да не мислиш преди 12 години
...драги ми 67....че при червените ще се пързаляш по мед и масло--ако дойдат на власт??!Бедна ти е фантазията ,каква инфлация те чака.... Дефиците ще литне над 5%.Гърция , ще ти се види Америка, баке....!Ама -нека....българина е тъпо *** и си заслужава съдбата!
67
21
 
9
 
! Отговори
пенчо преди 12 години
Браво, време беше . Всички трябва да ги подкрепим . Това управление е вредно за страната!
66
12
 
5
 
! Отговори
до 65 кой ще е ??? преди 12 години
Ти кой мислиш , че ще стане премиер бе приател.Виж менюто ...В близките години се знае как седят нещата.В този парламент депутатите на БСП и ДПС са почти равни . Няма да се изненадам , ако на следващите избори ДПС има с малко повече от БСП и какво става тогава ДПС+БСП ще управляват.Атака няма да влязат, РЗС също , Синята коалиция 4-5 % .Това е действителността ако ГЕРБ не устискат положението в следващия парламент ... БСП и ДПС на влас , а ГЕРБ и Синята коалиция в опозиция.
65
0
 
11
 
! Отговори
хитлер преди 12 години
доганчо върви към нюнберг че там ще те съдя
64
14
 
12
 
! Отговори
с. преди 12 години
Доган няма да стане премиер!Айде стига простотии!ГЕРБ се провалиха тотално и в момента единственото,на което залагат е да повтарят нон стоп,че нямат алтернатива и,че видите ли ще дойдат да управляват ДПС!Тройната коалиция са за бесене и това е ясно на всички!Но това правителство не направи нищо за да набута виновните в панделата и поне малко да поправи бедите причинени от Станишев и сие!Напротив!Загробиха ни още повече!Толкова зле не е било никога!Да си ходят моментално!