Борисов оправда липсата на Цветанов в Катуница

МВР шефът само щял да политизира ситуацията
Обновена: 7 окт 2011 13:08 | 7 окт 2011 13:03,
100
Борисов оправда липсата на Цветанов в Катуница
Снимка: архив Булфото

Връщането на Цветан Цветанов от отпуск в случая с Катуница щеше да политизира ситуацията и нямаше да помогне.

Това обясни премиерът Бойко Борисов в парламента в отговор на въпрос на депутат от „Коалиция за България”.

„Дори хора, на които цялата им кариера е минала в професионалното ръководство на МВР, изпаднаха в ситуация, в която не можаха да вземат решения”, коментира Борисов.

Според него политическите партии се възползваха от ситуацията по начин, който е бил удобен за всяка една от тях.

„Нищо в случая оттук нататък не застрашава етническия мир. Напротив, винаги българи, мюсюлмани и арменци са живели в разбирателство и ще живеят и занапред”, допълни министър-председателят и изрази надежда повече такива ексцесии да не се случват.

Левият депутат Милена Христова, която е и единственият представител на „Евророма” от квотата на БСП, не остана доволна от отговора на Бойко Борисов.

„Когато България влезе с тези протести и дестабилизация в световните новини, когато ООН излиза с позиция по тези въпроси, държавата липсва”, коментира Христова.

„Управлението на държавата е политика и са на най-висше ниво, не принизявайте този въпрос на нивото на вътрешното министерство”, предупреди тя.

Милена Христова изрази мнение, че протестите са били планирани и целенасочени. „През цялото време вие рязахте лентички. Колко лентички отрязахте в ромските квартали? Къде е работата на службите? Има ли политически сили, които стоят зад тези протести”, попита представителката на „Евророма”.

Премиерът не отговори на въпроса имало ли е политически сили зад протестите, но упрекна политиците, които повдигат въпроса: „И вие, и всички останали, като си играете с етническата карта, след това процесите са неуправляеми”.

Още по темата

Борисов допълни, че управляващите рязко са се разграничили от действията на „Атака” по темата „Катуница”.

Иначе премиерът уточни, че през годините, в които е бил кмет и министър-председател, е рязал много лентички „в циганските квартали от Суходол до Христо Ботев. И тези ленти които режа, зад мен оставаха по 30-40 км нови пътища в Дулово, Ясенец“, завърши Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Бойко БорисовКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
18
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Бойко, освен че непрекъснато говори инфантилни глупости, се облича като общ работник в почивен ден :-))
78
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов не може да си губи времето с глупости в Катуница. Той е зает човек, има ангажименти като шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.
77
0
 
27
 
! Отговори
малоумие май? преди 12 години
Връщането на Цветан Цветанов от отпуск в случая с Катуница щеше да политизира ситуацията и нямаше да помогне.Аз този цитат го разбирам така...Без Цецо МВР работи по-добре-ако се върнел на работа ситуацията щяла да стане по-зле....нещо не са у ред тея :)))))))))))
76
0
 
20
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Како пак режеш бре Бойко ти мамаму стара си бил за шивач бре с тази ножица в ръцете.
75
0
 
10
 
! Отговори
БГ-мафия преди 12 години
Българи,турци и *** във България във 21 век са роби на политически групировки.Българските турци живеят във страшна мизерия държани от дпс,като феодални селяни,заплащват ги със лошите българи и със помощи под формата на дърва и др.,*** също,колкото по прости толкова по-добре,българи във Разлог ги заплашват със уволнение ако не гласуват за.... и остава за сега, свободни само за големите градове:София,Пловдив,Варна,Бургас,Ст.Загора и Русе.50% от България е във феодалният строй.До кога хора.
74
0
 
1
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
ДО 72..КАКВО МОшЕш ДА НАПРАВИш ТАКЪВ Е ЗАКОНА ОТ 20 ГОДИНИ...КОЙ Е ВИНОВЕН...
73
11
 
7
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Какво значи Борисов оправда? Аз не съм виждал в друга държава при безредици министъра да ходи там. Има си главен секретар, има си областни и общински началници там. Какво ще дири министъра? Колко министри от предишни правителства са били в горещата точка? А, да. Михаил Миков беше пред народното събрание при студентските протести, за да нареди на полицаите да бият студентите. Гласувайте пак за червените ***.
72
2
 
6
 
! Отговори
До 64 преди 12 години
Не знаеш ли, че така подменят вота на народа?! И служат на тясно-партийните и корпоративни интереси на ГЕРБ. В каква държава изобщо живеем. Волята на народа не е ли над всичко?!
71
4
 
28
 
! Отговори
Загрижен преди 12 години
Не знам Той не вижда ли, че Цецко Го закопава, а с Него и ГЕРБ. Цецко шестте апартамента. Цецко, който призова младите да си стоят на село. Цецко, който натопи Роската за подкупа.
70
1
 
4
 
! Отговори
Спящите преди 12 години
Докато вие спите ТЕ ще гласуват вместо вас страхливци!7.zippyshare/v/75188167/file.html
69
0
 
2
 
! Отговори
soro преди 12 години
ot izbori nema faida,ot politici nema faida,ot policai sashtata rabota e kva darjava sme togava kat nishto ne e ka trebe
68
11
 
4
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
СЕГА НА ИЗБОРИТЕ щЕ СЕ РАЗБЕРЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ЛИ БЪЛГАРИ....защото в българия има две партии ГЕРБ И ДОГАН ДПС..
67
2
 
10
 
! Отговори
аз преди 12 години
Кадафи по време на бомбардировките над Триполи твърдеше : това не са бомби а фойерверки и хората празнуват. Правите ли връзката ?
66
3
 
5
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
а това, до каква степен ДОГАН се е главозамаял, станал е нагъл и алчен, без ни най-малко чувство за мярка, говори самият той. На въпрос как вижда своето бъдеще, с типичната си арогантност отговаря:София не ми е достатъчна, нуждая се от Брюксел. Искам да правя политика за 500 милиона души.
65
3
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
ай-голямото лично облагодетелстване на ДОГАН, довело до неимоверното му забогатяване фактически стана тогава, когато той успя да назначи свои верни приближени за министри на Земеделието, на Околната среда и на Бедствията и авариите, които разпределиха от структурните фондове на Европейския съюз над 5 милиарда евро. Отделно, от бюджета те също получаваха по няколко стотин милиона лева. И също така, нагло извършиха безброй заменки, чрез които много от догановите хора станаха милионери.
64
6
 
2
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
ДО 61 ТЕ СА ТЕХНИ ПАРИ щЕ ГИ ДАВАТ КЪДЕТО СИ ИСКАТ ТАКА Е ПО ЗАКОН ДА НЕ БИ БОЙКО ДА Е ИЗМИСЛИЛ ТОЯ ЗАКОН
63
6
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
ДО 58...ЗАТОВА ВАшИЯ ИНТЕЛЕГЕНТНИЯ СТАНИшЕВ ТАКА ИНТЕЛЕГЕНТНО С ФИЛОСОФА ДОГАН ГО ВКАРАХА НА БЪЛГАРИНА чЕ ОщЕ ДЪРЖИ ВЛАГА
62
3
 
20
 
! Отговори
az преди 12 години
Няма оправдание, бате Бойко, няма. Не може България да гори а шефа на МВР да пее със лигльото веско потния
61
7
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 12 години
Къде отиват субсидиите на независимите депутати Касим Дал и Корман Исмаилов?! В ПГ на ГЕРБ. А на независимите от РЗС. А на Венци Върбанов?! В ПГ на ГЕРБ.
60
1
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
Пари направи чрез МУЛТИГРУП и приятеля си ИЛИЯ ПАВЛОВ, като определеният от ДОГАН кабинет на ЛЮБЕН БЕРОВ с трима вицепремиери от ДПС, превърна МУЛТИГРУП в държава в държавата. ДОГАН не може да не се е възползвал от милионите на фалиралата Банка земеделски кредит. Той беше основният играч и при т.н. масова приватизация, което си беше пладнешко разграбване на България. Неговите трима вицепремиери при БЕРОВОТО правителство се изпокараха за тлъстите хапки, един дори неудовлетворен си подаде оставка.