Борисов оправда липсата на Цветанов в Катуница

МВР шефът само щял да политизира ситуацията
Обновена: 7 окт 2011 13:08 | 7 окт 2011 13:03,
100
Борисов оправда липсата на Цветанов в Катуница
Снимка: архив Булфото

Връщането на Цветан Цветанов от отпуск в случая с Катуница щеше да политизира ситуацията и нямаше да помогне.

Това обясни премиерът Бойко Борисов в парламента в отговор на въпрос на депутат от „Коалиция за България”.

„Дори хора, на които цялата им кариера е минала в професионалното ръководство на МВР, изпаднаха в ситуация, в която не можаха да вземат решения”, коментира Борисов.

Според него политическите партии се възползваха от ситуацията по начин, който е бил удобен за всяка една от тях.

„Нищо в случая оттук нататък не застрашава етническия мир. Напротив, винаги българи, мюсюлмани и арменци са живели в разбирателство и ще живеят и занапред”, допълни министър-председателят и изрази надежда повече такива ексцесии да не се случват.

Левият депутат Милена Христова, която е и единственият представител на „Евророма” от квотата на БСП, не остана доволна от отговора на Бойко Борисов.

„Когато България влезе с тези протести и дестабилизация в световните новини, когато ООН излиза с позиция по тези въпроси, държавата липсва”, коментира Христова.

„Управлението на държавата е политика и са на най-висше ниво, не принизявайте този въпрос на нивото на вътрешното министерство”, предупреди тя.

Милена Христова изрази мнение, че протестите са били планирани и целенасочени. „През цялото време вие рязахте лентички. Колко лентички отрязахте в ромските квартали? Къде е работата на службите? Има ли политически сили, които стоят зад тези протести”, попита представителката на „Евророма”.

Премиерът не отговори на въпроса имало ли е политически сили зад протестите, но упрекна политиците, които повдигат въпроса: „И вие, и всички останали, като си играете с етническата карта, след това процесите са неуправляеми”.

Още по темата

Борисов допълни, че управляващите рязко са се разграничили от действията на „Атака” по темата „Катуница”.

Иначе премиерът уточни, че през годините, в които е бил кмет и министър-председател, е рязал много лентички „в циганските квартали от Суходол до Христо Ботев. И тези ленти които режа, зад мен оставаха по 30-40 км нови пътища в Дулово, Ясенец“, завърши Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Бойко БорисовКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
6
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Да, бе! Да се върне някой на работното си място си е чиста политическа провокация.Да не са му в отпуска сценаристите?
58
2
 
8
 
! Отговори
До Ahmet преди 12 години
Толкова ти е бил капацитетът. Нали и ти си от матриала.Тя и Него майка Му го е учила, но както сам си призна, нищо не е научил. Защото е бЕгал от уроците. Вместо на английски, ходил на мачле. Конгратюлейшънс!
57
3
 
2
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
Известно е, че ДОГАН лично е получавал паричната помощ за ДПС от турските разузнавачи в София, както и това, че той на никого не се е отчитал. Сериозни източници твърдят, че турската помощ била около 300,000 долара месечно.Мотото на ДОГАН става ГРАБВАЙ ПОВЕЧЕ ВЛАСТ, ЗА ДА ПРАВИШ ПОВЕЧЕ ПАРИ .
56
1
 
6
 
! Отговори
в събота също преди 12 години
‎"08.10 (събота), 19.00ч., гр. София, Пилоните на НДКОбединени непартийни органиции (ОНО), Ви призовават да се включите към траурното факелно шествие и погребението на покойното Народно доверие. Ковчегът ще бъде изложен за поклонение от 19.00 ч. пред пилоните на НДК. По-късно с факелно шествие, катафалката ще се придвижи по бул. "Васил Левски", площад "Народно събрание" до Паметника на Незнайния войн, където ще се отслужи опело. ОНО: Black legion MC, Гражданско сдружение "Сила", Съюз за свободен интернет(Zamunda), АРГО, Сдружение на частните детективи."
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Две неща пречат на България1. Комунизмът2. Ориенталщината
54
5
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
ДОГАН желае да контролира целият турски етнос така, както управлява и контролира ДПС. Но етносът е нещо много по-голямо от партията ДПС, а привържениците на ДОГАН все повече намаляват. Това е истината, която ДОГАН се прави че не вижда, но това се забелязва от неговите хора и от целият турски етнос.Единоначалието при нас е било винаги нашия стил на работа и който не го изпълнява вън, казва заплашително ДОГАН.Той до такава степен е обсебил властта в партията, че нито едно участие на представител на турското малцинство във властта не е минало без личното му одобрение. Единственият закон в ДПС е каквото каже шефът.
53
2
 
15
 
! Отговори
До 42 преди 12 години
Защо да говори Плевнята. Той от Краля слънце може ли да вземе думата. А и има забрана да говори и да участва в дебати до второ нареждане. Само след повелята Му.Калфин може да е всичко, но е с име в Европа и е признат като Личност
52
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е, че не можаха да вземата решение. Полицията можеше да размаже *** и вандалите които палеха чужди къщи, но не смееха заради изборите. Не може от един битов скадал, когато един младеж решил да се репчи и да се прави на мъж излиза пред буса да се кара на шофьора, а шофьора решава да се направи на по-мъж, пали буса и го прегазва - и от това още малко гражданкса война да стане. Просто трябваше да ги размажат тези *** които вандалстваха но заради изборите им се размина. Сега обаче би трябало да им е ясно какво ще им се случи ако тази *** пак тръгне да чупи и да пали.
51
2
 
14
 
! Отговори
Веселина преди 12 години
Кой му го облече тоя ужасен пуловер на бате Бойко, бе?! Абе, това е безобразие!!! Как може, заболяха ме очите само да го гледам с тая ножица и с тоя пуловер!
50
2
 
2
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
ДО 48...ТАКА МЕ УчИХА 20 ГОДИНИ
49
3
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
лед като на ролята му на балансьор, или дори на политически посредник в България се сложи край, ДОГАН получи най-сериозният ритник, както той самият обича да казва. Това е основната причина за неговата психическа лабилност.ДОГАН продължава да използва турският национализъм, нещо с което още иска да впечатлява турците у нас и да подчертава различията им с българите. Но и тук допуска сериозно подценяване на действителността. В сегашното правителство без ДПС, има турски министър и други ръководни дейци турци и никой от тях не е обвинен, че краде, или раздава блага на близките си. Нещо повече, турците чустват, че сегашната власт с нищо не ги заплашва, нито етнически, нито религиозно. Поведението на правителството спрямо турците в много голяма стапен обезсмисля национализма на ДОГАН.
48
1
 
4
 
! Отговори
ДО Ahmet преди 12 години
Добре е първо да се научиш да пишеш граматически правилно на български.Защото сЪдбата ти е жалко да зависи от конфигурацията, която продаде Булгартабак на ДПС и се готви да продаде ЖП превози и Български пощи на ГЕРБ.
47
0
 
1
 
! Отговори
за 43 преди 12 години
Това не му попречи да изневери на думите си обаче.
46
1
 
13
 
! Отговори
леко напомняне преди 12 години
7-ми октомври!СТАРА ЗАГОРА 18:30 - ПРЕД ОБЩИНАТА!ВРАЦА- 18.30 ПЛОЩАД "БОТЕВ"БУРГАС 19.00 Паметник "Альоша"ПЛОВДИВ 18.30 - пл. СъединениеСОФИЯ 18.30 - Събиране пред НДК (пилоните)ВАРНА 18.30 - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично"РУСЕ 18.30 - пл.Свобода, пред общинатаПЛЕВЕН 18.300 - до ЧасовникаВ.Търново - 18.30ч. пред общината!Ловеч - 18.30 пред СОУ"Климент Охридски"!Шумен - на входа на градската градина - 18.30Добрич-пред мола (пл.Свобода) 18.30Перник - 18.30 - Минна дирекцияМонтана - 18.30 - Паметник В.ЛевскиДимитровград - 18.30 - Пред общинатаЯмбол (ПРЕД ОБЩИНАТА) 18.30 Казанлък - парк Розариум 18.30Разград 18.30ч - ХРАМ ПАМЕТНИКА НА РУСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИСилистра - 18.30ч. пред 31-ви полк.Благоевград - 18.30ч. пред Общината.СЛИВЕН - 18.30 -Площада пред паметника на Хаджи ДимитърПанагюрище - Вечния огън - 18.30ВИДИН 18.30 НА ПЛОЩАД БДИНЦИХАСКОВО 18.30 - Площад съединение
45
0
 
7
 
! Отговори
Решение преди 12 години
1.Всеобща трудова повинност и премахване на соцпомоща. 2. Целодневни детски градини и училища за ***. 3. Ужесточаване на криминалното законодателство като при соца - затвор при неспособност за доказване на източника на доход. 4.Кастрация при педофилия. 6.Задължителни цивилизационни курсове за *** с базови знания за елементарно общение и поведение. 7.Разбиване на гетата и разпръскване на *** квартали след успешно социализиране.
44
0
 
7
 
! Отговори
ПРОТЕСТЕН ВОТ преди 12 години
Родени във България и носим своят кръстот всички политици да видим среден пръст,отвръщаме им ние с надежда и любови чакаме наведени - винаги готов.Не е ново 20, знаеме това,че БГ политиката е пълна със ....а,а всичките предатели, еничари, ***,щом стане страшно - бегом бейби...ние пак сме тук!!!Народни дупетати, партийни членове,не може алчността ви да се наядеи нека ви настигне протестният ни вот -с бюлетина 20 - целият народ."Ново 20" - YouTubeСветослав Витков - 20 в листата.
43
3
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
Аз съм човек на делото, посветил съм се на борбата за права на турското население. По-скоро ще заложа главата си, отколкото да отстъпя и милиметър от постигането на тези права. Това е съдържанието на действията ми, първата ми МИСИЯ. Непосредствено свързана с нея е и втората ми МИСИЯ да направя всичко, за да може у помаците да се изгради турско самосъзнание. Това са хора, изключително предани на своята религия и вярващи, че са турци. ДПС е задължена на обстоятелството, че съществева Турция. От страх пред силата на Турция, българите не посмяха да ни попречат да участваме в изборите. СТРАХУВАТ СЕ ОТ НАС, ТЪЙ КАТО ЗАД ГЪРБА НИ Е ТУРЦИЯ.Това са думи на АХМЕД ДОГАН изречени на 12 юни 1990 година.Само след 2 години, този човек пое управлението на България.
42
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-възпитаната кандидат двойка за президенти са Плевнелиев и Попова.Калфин много се сърди когато Герб говорят за тяхните золуми а от устата ме не излиза името Плевнелиев .Калфа *** като всички комунисти кажи ти какво ще направиш а не говори за Герб,защото още по-вече ми падна в очите ! Да сте чули Плевнелиев да говори за други полит. партии и да плюе ? на това му казвам толерантност а на Калфин и цялата му партия тази дума им е неизвестна те са свикнали с бутоните да влизат...
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много политици не само Доган управляват хората плашейки ги с дестабилизиране на етнически мир.
40
7
 
9
 
! Отговори
ДО 25 преди 12 години
Не гласувай за конфигурацията ГЕРБ-ДПС-АтакаТова е истината - Тройната ламя действа здраво на хоризонта