Борисов не се е срещал с руски мафиот, отсече Цветанов

МВР шефът и Антон Кутев със взаимни обвинения във връзки с мафията
Обновена: 20 яну 2012 17:38 | 20 яну 2012 14:05, Петя Шекерлетова
240
Борисов не се е срещал с руски мафиот, отсече Цветанов
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов не се е срещнал с издирвания от Интерпол и от руските служби Константин Циганов, сочен за кръстник на една от най-сериозните руски престъпни групировки в близкото минало "Уралмаш".

Това заяви по време на парламентарния контрол вътрешният министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос на Антон Кутев от БСП.

Цветанов заяви, че Циганов е придобил българско гражданство през 2001 г. на основание български произход.

Била му е издадена обаче заповед за налагане на принудителни административни мерки, експулсиране и отнемане на правото на пребиваване в България.

Циганов е настанен в специален дом за временно настаняване за чужденци и на 17 март 2011 г. е експулсиран от България.

Кутев обаче не остана доволен от отговора и поиска да знае дали е имало в крайна сметка футболен мач през 2008 г., има ли връзки между премиера, тогава столичен кмет Бойко Борисов, и Циганов.

Червеният депутат припомни, че снимка от такъв мач се е появила в една медия.

"След като той веднъж е бил експулсиран от България и след като има каквито и да е данни за контакти на министър-председателя с този човек, предполагам, че МВР си е направило труда да установи какви са контактите и дали ги има", отвърна Кутев и продължи: 

"Не мога да си представя да се появи снимка на Барак Обама как играе голф с някакъв международен дилър или на Ангела Меркел на танцова забава с масов убиец и това да не доведе до някакви действия на техните органи".

"Няма срещи, които да са провеждани на министър-председателя с въпросното лице. Относно снимки със съдържание от футболни срещи, трябва да призная, че МВР не осъществява контрол на всички играчи на терена или на всички зрители на даденото спортно мероприятие", отвърна му МВР шефът.

И не пропусна да нападне БСП, като припомни, че основното лице по групата на "Килърите" Петър Стоянов-Пешо Сумиста беше съветник в групата на Коалиция за България.

"За връзките на организираната престъпност с политически партии аз смятам, че вие имате добър опит, добра практика. Нека ви припомня връзките ви със СИК", нападна Кутев Цветанов.

"Аз никога не съм нито създавал, нито управлявал ИПОН и никога не съм бил съдружник с Пашата", не му остана длъжен червеният депутат.


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да бе, той беше и репресиран по едно време, ама това не му е пречило да си членува в БКП, да е бодигард на Т.Живков и да учи във военизирано училище по социалистическо време

то ако беше достатъчно само с думи да се доказват нещата, Цветанов щеше да засенчи и Бойко даже
216
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 236 БЕЗРАБОТНИТЕ си плащат сами ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ след изтичане на няколкото месеца в които вземат помощ за безработни
215
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
pari

Финансовият министър Симеон Дянков отрече информацията на Биволъ, получена от европейските банкови среди, че България търси заем от 4,5 млрд евро, с който да участва и в Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС). Пред журналисти той определи твърдението като "абсолютна измишльотина."

Времето ще покаже кой си измисля. Предлагаме на нашите читатели анализ на Биволъ за ситуацията с (не)участието на България в европейския пакт за финансова стабилност.

Още в началото на управлението на ГЕРБ през 2009 г. беше ясно, че валутният резерв на страната предстои да бъде изчерпан поради започналата стагнация и финансова криза. Тогава още стоеше на дневен ред да се договори нисколихвен кредит от МВФ, който да гарантира стабилността на държавата. Това не беше направено поради причината, че МВФ би отпуснало кредит единствено при определени условия. Условията са неизменно свързани с довършването на започнатата от правителството на Костов структурна реформа в страната. На практика това означава драстично съкращение на огромния държавен административен бюрократичен апарат. Това обаче не бе изгодно за популистката политика на ГЕРБ, защото залогът беше спечелването на изборите за местна и президентска власт през 2011 г. Примерът за това какво се случи с Костов и неговата политическа партия бе налице. Помпането на изкуствено самочувствие, че България може да си позволи фискална независимост, извън световната и европейска система е гибелно.

Бай Ганьо на самотен остров

Ситуацията в момента напомня на един виц за бай Ганьо, който попаднал на остров с канибали. Поставили му 3 условия: Да изяде една кофа с мръсотии, да бъде сексуално насилен от племето, или да бъде изяден. Той ял, ял, не можал да изяде всичко, тогава се съгласил да бъде насилен, обаче не издържал и накрая се провикнал: „Не мога повече – яжте ме, ако ще ме ядете!" Според Биволъ, скорошните изявления на Премиера, че България няма да приеме единна фискална политика на ЕС и няма да се присъедини към ЕФФС са, меко казано, безотговорни. Те приличат на изявлението на Папандреу преди няколко месеца, че Гърция ще приеме прилагане на европейска оздравителна програма, но след провеждане на референдум. Това предизвика прогресивен срив на доверието в Гърция и срив на цялата европейска финансова система. Вследствие положението на Гърция се влоши рязко, а Папандреу бе принуден да си подаде оставката предсрочно.

До какво ще доведе „тропането на масата" пред ЕС?

Отказът на България да се присъедини към Европейския фонд, води автоматично до спиране на наливане на ликвидност в българските банки от страна на Европейската банка. Резултатът би бил скорошен фалит на банки и верижна реакция на системен риск. Рискът от разпространение на обхваналата тежка финансова криза редица страни, като Италия, Ирландия, Португалия, Испания и Гърция у нас става все по-очевиден. Понижаването на кредитния рейтинг, дори на един от моторите на ЕС, като Франция вече е налице. Елементарно и наивно е да се говори и да се мисли, че нищожната по икономически параметри България може да разчита сама на себе си за своята стабилност, когато едно от основните пера за приходи в момента са именно еврофондовете. Тяхното крайно неефективно усвояване е отделен проблем. Не случайно ръководителят на ЕФФС Клаус Редлинг отиде на среща миналата седмица именно в Германския парламент, за да договаря условията за обща инвестиционна политика за еврозоната. И без това, средствата на фонда са крайно недостатъчни, призна Редлинг. На този фон „озъбването" на Бойко Борисов срещу съюзническите правила, изглежда крайно недопустимо и не може да бъда оставено без последствия от „големите" държави, защото води до дезинтеграция, която може да се окаже заразна.

В Щенген, но без „членски" внос не може

Абсурдно е правителството едновременно да твърди, че основен приоритет е присъединяването ни към Шенгенското пространство и еврозоната, а същевременно да се дистанцира от обща европейска данъчна политика. Изявленията, че България има голяма полза от плоския данък не са никак еднозначни. От запазването на този данък печелят единствено най-вече олигархичните кръгове, тъй като от 2-3 г. реални външни инвестиции няма. В същото време имаме една изключително утежнена акцизна и ДДС ставка, която пряко удря доходите на гражданите. Заедно с непосилната социална и здравна осигуровка, остава открит въпроса, дали уеднаквяването ни с европейската данъчна система на развитите страни, не би свалило като цяло данъчното бреме както върху работещите, така и върху работодателите. Сегашното статукво облагодетелства едва една шепа определени личности и групировки, но е пагубно за огромното мнозинство от българите. Заедно с отказ от структурна реформа, огромната тежест на социалните и здравни отчисления няма никога да напълнят съответните фондове, от които се поемат осигуровките на излишните административни държавни и общински служители, заедно с увеличаващия се процент безработни.

Не се изключва въпросният заем не да е поискан, а да е изискан,

от страна на европейските институции и иманно това да е една от основните причини за посещението на Бойко Борисов в Германия. Едва ли подобно посещение е единствено за обсъждане на плащането на ЖП мотрисите „Сименс", а фундаментални въпроси, като европолитиката на България по отношение на финансовите европейски инструменти да останат без внимание. За това обаче официалният правителствен ПР мълчи. Реално държавата няма никаква възможност да плати вноската си към ЕФФС без заем. Остава настрана въпросът, ако това се осъществи, какви ще бъдат лихвите и условията, които ще ни бъдат поставени. Присъединяването ни към фонда ще повиши кредитния ни рейтинг и ще стабилизира банковата ни система. Внесените пари, така или иначе ще се върнат като ликвидни траншове. От друга страна обаче, при сегашния начин на хвърляне на пари безотговорно за популистични проекти и отказ от структурна реформа, би довело до бързо и неефиктивно изхарчване на получени чрез кредит пари, което неминуемо ще усложни в бъдеще икономическото ни положение. Едва ли получени пари по този начин биха били използвани за стимулиране на вътрешното икономическо производство. Те по-скоро ще запълнят бюджетни дефицитни дупки, съдейки по досегашните действия на правителството на ГЕРБ. Изтичането на огромни средства в неефективно образование и лошо здравеопазване, заедно с подхранването на добре смазаната и работеща от десетилетия корупционна машина на управление,
214
0
 
15
 
! Отговори
Вярвам Ти преди 8 години
Точно така е , че Бойко не се среща САМО с руски мафиоти , а със всякакви !!!!
213
0
 
7
 
! Отговори
229 преди 8 години
луд е не тоя, който яде баницата, а който му я дава
212
7
 
3
 
! Отговори
Член на Герб преди 8 години
Амааа аз не се притеснявам, защо да се притеснявам то държави в които може да се работи, има бол! То Германия то Испания то Италия.......и др. Дано останете един ден само привържениците на БСП и Станишев да ви дава хляб...опазил ви господ...хахахахахахахахахахахах
211
12
 
4
 
! Отговори
Член на Герб преди 8 години
Жалко......жалко наистина! Жалка е Българската памет че забравя толкова бързо! През всичките тези години Бойко ли ви даваше празни обещания и несъществуващи реалности. Борисов ли беше човека заради който бяха замразени всички субсидии от ЕК. Спомни си прости Българино, спомни си, не хапи ръката която те храни! На следващите избори изберете БСП или РЗС......ТА ТОГАВА ЩЕ СЕ КРИЕТЕ ЗАД КОМПЮТРИТЕ СИ И НЯМА ДА СМЕЕТЕ ДА КАЖЕТЕ НИЩО ЗАЩОТО ВИЕ ЩЕ СТЕ ВИНОВНИТЕ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ.
210
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цвък иска да каже, че руският мафиот се е срещал с боко, а не обратното.
209
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия двамата ще ни довършат като нация.
208
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цвъко лъже както и за апартаментите на тъщата, а Тиквата си е мутра и дори не го крие.
207
5
 
18
 
! Отговори
ТЮЮЮ преди 8 години
ЛИЧНО БОРИСОВ ПОДГОТВЯ ПОСЛЕДНАТА КРАЖБА НА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ,НА НАШАТА СОБСТВЕНОСТ. А ИМЕННО ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА БДЖ, ПОЩИТЕ, ГАРИТЕ, ПРИСТАНИЩАТА, ЛЕТИЩАТА. КАКТО КОСТОВ, ИВАН КОСТОВ ЧРЕЗ РМД-ТА, ЦАРЯТ ЧРЕЗ ЮПИТАТА,СЕГА МУТРАТА "ЩЕ ПРИВАТИЗИРА" Т.Е. ОКРАДЕ ПОСЛЕДНАТА НАША, ОБЩОДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. ЕДНА ПРОСТА МУТРА СЕ ГОТВИ ДА НИ ПРЕМЕТНЕ И ПЛАДНЕШКИ ДА НИ ОБЕРЕ. И ОВЧИЯ НАРОД ЩЕ ГО ДОПУСНЕ. ВЕРВАЙТЕ МИ.ШОФЬОРЪТ НА МУТРА ОТ ВИС МОСКОВСКИ ЩЕ СВЪРШИ ТОВА.ЕТО ТАКИВА НИ УПРАВЛЯВАТ И КРАДАТ.
206
0
 
4
 
! Отговори
до 225 преди 8 години
кока
205
2
 
12
 
! Отговори
борисов да отговори преди 8 години
а каква е връзката на борисов със сретан йосич.каква е връзката му с румен пашата,или каква е връзката на борисов с бай миле,или каква е връзката на борисов с циганов, с ВИС,или с боби цанков и георги стоев,или каква е връзката на борисов с контрабандата на цигари и амфетамини в миналото и сега,а каква е връзката на борисов с убийствата на мафиоти по време, когато беше главен секретар. КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА БОЙКО БОРИСОВ С ВСИЧКО ТОВА,КАКТО И КОЙ ЩЕ СЕ ОБЛАЖИ ОТ ПОДГОТВЯНАТА ОТ НЕГО ПРИВАТИЗАЦИЯ.
204
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двете основни фамилии в българската мафия пак са се скарали
Марио Пузо
203
0
 
8
 
! Отговори
до 220 преди 8 години
аааааа ами Монката каде го забрави и той да се нарежда до тях
202
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе то на народът му е ясно,че го управляват бандити и мафиоти,ама дружко си е когато те сами му го съобщят от трибунатата на Мафията /така нареченото "народно събрание"/.Тази престъпна камарила разруши съвременна България,подложи народа 'и на геноцид, прогони го от родината му.
ПРЕСТЪПНИЦИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ ! ! !
201
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мда, е щом Цветанов го казва, трябва да има причина
200
3
 
24
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Тия са за дръвника
199
1
 
8
 
! Отговори
Harmony преди 8 години
На лявото рамо на Борисов има седнало дяволче,виждате ли го ?
198
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в мен ли има съмнение, че всички субекти в политиката имат нещо общо с ДС?