Плевнелиев за язовирите: Пълно безобразие

"Гордея се, че съм президент на народ, който в тежък момент е солидарен и помага"
24 фев 2012 11:45, Красимир Ангелов
73
Плевнелиев за язовирите: Пълно безобразие
Росен Плевнелиев, Цветан Цветанов и Кристалина Георгиева посетиха Бисер ден след наводненията. Снимка: Impact Press Group

"Пълно безобразие е да се бетонират клапи за изпускане, което се случва на много от микроязовирите, стопанисвани от концесионери", заяви държавният глава Росен Плевнелиев след среща с вътрешния министър Цветан Цветанов, на която бяха обсъдени мерките за преодоляване на щетите от наводненията в Хасковска област.

Гордея се, че съм президент на народ, който в тежък момент е солидарен и помага
По думите на президента за много малко язовири в страната "Язовири и каскади" и "Напоителни системи" имат специален софтуер, с който могат да наблюдават състоянието на съоръженията.

Пред събралите се журналисти Плевнелиев благодари на всички българи за солидарността към пострадалите в Хасковско.

"Гордея се, че съм президент на народ, който в тежък момент е солидарен и помага", допълни държавният глава.

Той бе категоричен, че има сериозна необходимост от реформа във водния сектор и промени в Закона за водите.

"Водната реформа е важна не само, защото видяхме какво се случва, когато няма изяснена собственост, но е важна предпоставка за договарянето между България и Европа за следващия програмен период – 2014 – 2020 г. Водната реформа ще бъде условност при договарянето”, посочи още държавният глава.

Той призова да се изясни собствеността на водните обекти и да има ясни регистри за това кой носи отговорност за язовирите.

По думите на държавният глава изключително важна е промяната в Закона за устройството на територията, според която държавата трябва да обяви всички язовири за съоръжения първа категория.

Още по темата

"ДНСК ще има ясните правомощия да проверява строителството и ремонтите на всяко едно водно съоръжение в България", посочи Плевнелиев.

След срещата вътрешният министър Цветан Цветанов също взе отношение по проблема.

"Глобите са част от мерките, които могат да бъдат предприети, но за мен е важно да се осъществява контрол в реално време и да има паспортизация на всички водни обекти", заяви вицепремиерът.

По думите му централизираният подход е важен, за да може "Язовири и каскади" и "Напоителни системи" да бъдат водещи в контрола върху всички водни съоръжения в страната.


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
5
 
! Отговори
пенсионерка преди 8 години
Аз не се гордея с Вас.Даже се срамувам, че такива хора ме управляват.
59
0
 
9
 
! Отговори
Бойчо преди 8 години
Гербери = спукани балони, популисти за нищо не ставате,освен да крадете от народа.
58
2
 
8
 
! Отговори
ФИФИ преди 8 години
67-прав си!
ЩОМ Е МИЛИОНЕР ПЛЕВНЯТА ,ДАДАЕ ЛИ 1 ЛЕВ ЗА ПОМОЩИ?
ЩО НЕ ГО ПИТАМЕ? ЛИЦЕМЕР ПОДЪЛ!
57
1
 
6
 
! Отговори
попе преди 8 години
Бойко,тъжно ми е за теб.Какви кадри имаш само!"Горд бил" ,че народът помага на народа...Тоя лигльо познава ли българите?Добре е ,че Тато те е учил ,но не запомни ли от него ,че "кадрите решават всичко".Той май беше по-хитър.Тези твой "кадри" съсипват добрите ти намерения.Ще съсипят и тебе-уви.Такава е царската корона-тежка и хлъзгава.
56
1
 
10
 
! Отговори
гайда преди 8 години
Безобразие са язовирите ,но по-голямо безобразие е,че този човек беше министър на регионалното развитие.Язовирите къде са-наЛуната? Или "Регионално" са само Резиденшъл парк и Бизнес парк? И сега е президент-човекът гайда-ручи само като я стиснат.Има ли диплома за ВО този човек или пак е от някъакъв "северо-южен" университет?Трябва да знаем ,за да се гордеем и ние с него.
55
2
 
8
 
! Отговори
плевня преди 8 години
Народа помага,ами ти Плевник с тия милиони дето имаш с колко помогна(или само с приказки помагаш),какъв пример даде?Или понеже Б.Б. твоя патрон не дава и ти също-жалки смешници!!!
54
0
 
10
 
! Отговори
Мария преди 8 години
Ами така ще е , след като млади хора, завършили Виас стоят без работа, а 100 човека нямащи понятие от ВиК или още повече от напоителни системи са заели постове в нашата държавка. Да не говорим , че една специалност като ХМС (Хидромелиоративно строителство) е леко забравена!!! Сто майнмуни наредени и никой понятие си няма за това което трябва да върши и да носи отговорност!
53
1
 
6
 
! Отговори
партиен_секретар преди 8 години
добавен от: Лало преди 2 часа
На снимката липсва човек с байрак.Трябва и по една пушка да имат ,за да е по-героично.И да ги среща някой с хляб и сол и да плаче. То си е за плач.Велика гротеска!Има такива архивни снимки-Съветските войски влизат в Горубляне....Историята не е забравена.Герои!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ЕТО ТОВА Е НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ КОМЕНТАР КЪМ СНИМКАТА !!!
КРАЙ НА ДЕБАТИТЕ !
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kato vseki put drugite beha xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
51
0
 
7
 
! Отговори
не така преди 8 години
три танкиста, сръбнали по 300...
50
1
 
7
 
! Отговори
Димитрова преди 8 години
Много говори тоз човек! "Гордея се, че съм президент на..."! Аз пък се гордея, че съм българка, от народа, дето помага! Като ще прави ПР от всичко, поне да го прави както трябва!
И ако успее да ме убеди, че досега са дремали по въпроса случайно, а не нарочно... Защото след подобна кризисна ситуация, много по-лесно се прокарват всякакви решения и промени.
Дано се окажа просто черногледа!
49
5
 
15
 
! Отговори
Бай онзи. преди 8 години
Каква интересна снимка на трима позьори качили се на БТР като за бой ,екипирани като танкисти...."три танкиста три весьолах друга ...."имаше такава песничка,артисти.
48
4
 
6
 
! Отговори
а преди 8 години
Що ще Цецо по язовирите? Сигурно в МВР всичко е наред...
Всяка жаба да си знае гьола...
47
2
 
11
 
! Отговори
омбре преди 8 години
Общи приказки ...да пълно безобразие но ЧИЕ БЕЗОБРАЗИЕ ?Той народа е свикнал да се самообслужва зер с тези управници вече двадесет години отиваме на ***.Народа сам си помага за тях остават харченето,рязането на лентички и бомбастичните приказки как щели да ни оправят.Е оправиха ни хубаво.
46
4
 
29
 
! Отговори
ОЗАДАЧЕН преди 8 години
ТОЗИ ЮНАК ДО ОНЗИ ДЕН БЕШЕ МИНИСТЪР НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО, А ДНЕС СЕ ПРЕВИ НА УТРЕПАН

КОЙ ИЗБРА ТОВА НАГЛО СЪЗДАНИЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ?

ГОРДЕЯ СЕ, ЧЕ НЯМАМ НИЩО ОБЩО С ТОЗИ СРАМЕН ЗА СТРАНАТА НИ ИЗБОР
45
2
 
21
 
! Отговори
монти преди 8 години
Мязаш на чебурашка ,плевнелиев! Имаш доста жалък вид, а коментарите ти са просто въздух без налягане......
44
3
 
7
 
! Отговори
язе преди 8 години
този е като първанов - гръмки приказки и нищо друго. президентството е една излишна институция, ако изчезне ще загубят само пандизчиите, щото няма кой да ги помилва.
43
2
 
3
 
! Отговори
Мето Кмето преди 8 години
На всички празни чайници които слагат минуси на въпросите ми искам да кажа - НАРОДЕ!!! Така е записал Левски. Осъзнайте се!
42
1
 
15
 
! Отговори
аз преди 8 години
Годината е дълга, чакаме друго нещастие което Боко цоко и """президента""" да обикалят и да трупат ретинг.
41
0
 
5
 
! Отговори
Мето Кмето преди 8 години
bivol.bg/koral-plevneliev-nikolov-delo.html
Кажете г-н Плевнелиев, кое от написаното тук не е вярно? Имате ли смелостта да коментирате този случай? ИЗЛЕЗТЕ И ИЗЛОЖЕТЕ ВАШАТА ПОЗИЦИЯ ПО ТОЗИ ВЪПРОС!