Борисов обещал да разкрие дали Чочо е сътрудник на МВР

ГДБОП се държи като държава в държавата, недоволства Христо Бисеров
12 мар 2012 13:28, Красимир Ангелов
31
Борисов обещал да разкрие дали Чочо е сътрудник на МВР
Христо Бисеров. Снимка: Булфото

"Бойко Борисов почти обеща, че ще се намеси и ако няма пречки, с подпис на Цветан Цветанов да бъде оповестено дали Стойчо Стоев-Чочо е бил сътрудник на МВР“, обяви пред журналисти депутатът от ДСП Христо Бисеров след среща с премиера на алтернативната парламентарна комисия по случая с убийството на Мирослава от Перник.

Ако Чочо е бил съпричастен към службите на МВР, това ще повдигне нови въпроси и много неща ще бъдат разкрити, допълни лидерът на ДСБ Иван Костов.

По думите на Христо Бисеров премиерът е бил критичен към начина, по който са действали от ГДБОП, когато са завели бившия охранител в дома му.

Според депутата от ДПС разпитът на Чочо е негоден като доказателство, каквото е и мнението на прокуратурата. Отговор чакал също въпросът дали целта всъщност е отвличане, последвало убийството на Мирослава, или действията нямат нищо общо с отвличане.

Народните представители искат още да се изясни и защо директорът на ГДБОП Станимир Флоров, по думите им, явно е заблудил вътрешната комисия в парламента, като е обяснил действията на служителите си с обстоятелството, че алармата в жилището на Стоев е предизвикала суматоха, от която обвиненият за убийството се е възползвал.

"ГДБОП се държи като държава в държавата, изземва функциите на разследващите полицаи, не съгласува действията си с предварителното производство", коментира Христо Бисеров.

Още по темата

Именно затова по думите му няма годни доказателства какво престъпление се е извършило в Перник.

Според Иван Костов пък са нарушени конвойните правила, а Стоев се е самоубил с белезници пред конвоиращите го от ГДБОП.

По думите му, премиерът Борисов е убеден, че има сериозни нарушения на закона.

"Министър-председателят е обещал да не пречи на служителите да бъдат наложени наказания и дори да има процес срещу тях", предаде думите на Бойко Борисов лидерът на ДСБ.

Депутатите са поискали премиерът да им съдейства и за среща с Цветан Цветанов, главния секретар на МВР Калин Георгиев и Станимир Флоров.

Още в петък миналата седмица те изпратиха писмо до вътрешния министър за разговори, но до момента няма отговор.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Стоев се е самоубил с белезници пред конвоиращите го от ГДБОП и така три пъти ли?

25
0
 
1
 
! Отговори
До 987 преди 8 години
Напълно си прав.Този един от многото парламентаристи-милионери за сметка на ограбения народ.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъмна история е убийството на Мирослава.Нямало"годни доказателства .какво престъпление се е извършило в Перник".Ами нали това е била целта на "разследващите."Затова и Чочо се е "самоубил"
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се самоубие конвоиран задържан , с белезници на ръцете , успял да отиде до килера , да вземе законното си оръжие да го зареди и да се гръмне , това не е просто пропуск , това е огромен крещящ пропуски проява на висша професионална некъдърноста !
22
1
 
3
 
! Отговори
987 преди 8 години
Дано, този мазен, крадлив, мръсник на снимката, скоро, скоро да му ходят бавно и тъжно...
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
21 .... приятелю това не го прави МВР .. това го правят самозабравили се *** полицай, които е трябвало да бъдат уволнени преди време... те го правят от злоба , че тяхното време минава и трябва да бъдат изхвърлени от системата от която са смукали доста години ... Ето ти пример ...Гоце . Свърши му мандрата 10 години и сега вместо да си седне на задника както го направи Петър Стоянов и Желев , навремето , той , Гоце сега драпа с нокти и зъби отново да захапе кокала. Това е. Жалко за човека..
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е обещал Борисов? Да разкрие или да скрие? Нима не са замазали всичко, което би навредило на имиджа им на "чисти" ръководители и пазители на реда? Ами за хонорарите Цецови какво "разкриха"? А 'светлото" минало на Борисов и приятели нещо да са разкрили? Всички "доказателства", които използват за разправа с политически и икономически противници са същити с бял (разбирай червения конец на ДС), а искат да им вярваме?!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и господ не може да го накара Цветанов да даде някакви смислени обяснения за каквото и да е, това предполага способност да мисли, а него природата го е ощетила сериозно в това отношение

затова си го крият като свещена крава и не дават прах да падне отгоре му, че извадят ли го на пказ и веднага ще заплещи пак някакви несвързани тъпотии
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 15. Бисеров си е присвил устните, но си е отворил бузите, синият сив кардинал, Турската ***.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 24 февруари т.г. Петко Яцов отива при брат си, който същият ден е сключил граждански брак. Поканен е на празненство. Това се случва в 19,20 часа във военните общежития в Плевен на квартал Дружба в Плевен.

Към 22 часа компанията взима решение да продължат да празнуват в родното село на Петко Яцов – Горна митрополия, тъй като в общежитието не е позволено да се празнува след 22 часа.

На бул. Георги Кочев, пред Окръжна болница, ги спира полицейски патрул за проверка. Проверката приключва нормално, включително и за проверка за алкохол, но след нея полицаите не пускат компанията да тръгне. Тогава Петко Яцов излиза от колата и пита полицай Ивайло Евстатиев могат ли да тръгват, тъй като имат празничен повод – „ако няма да ни проверявате повече, моля да ни пуснете да вървим, че брат ми днес се ожени”.

Полицай Евстатиев обаче се развиква – „Ти какъв си, бе? На какъв се правиш, на началник ли?”.

Петко Яцов му отговаря, че не се прави на никакъв, просто е весел и радостен, защото брат му се жени. И че ако не им трябват повече, е редно да ги пусне.

По нареждане на полицая Петко отива до патрулната кола, където виковете на ченгето продължават: „Ти на отворен ли ще ми се правиш, бе? Сега ще те оправя аз тебе, ***!”.

Петко му казва, че на никакъв не се прави, че не иска проблеми, дори му обяснява, че е бивш военнослужещ.

Полицай Евстатиев обаче го блъска върху патрулната кола и му поставя белезници на гърба.

Петко пита: „Какво лошо съм направил? Защо ме арестуваш”, а полицаят отвръща: „Ей, сега ще ти обясня! Знаеш ли как ги обичам такива отворковци?!” и го блъска през задната врата вътре в патрулката като чувал.

Един от приятелите на Петко, Даниел Борисов, пита ченгето – „Какво правите? Какво е направил? Защо го арестувате?”, а ченгето му отвръща да си влиза в колата и да се махат.

Шофьорът на патрулката се казва Николай Георгиев Бойлев.

На задната седалка в патрулката, отляво, до Петко се качва озверелия полицай Евстатиев. След като полицейската кола потегля, той започва да крещи на Петко като обезумял, като започва да го удря и да го дупчи с острото на палката си. След като натиска с острото на полицейската си палка, ченгето върти нарочно палката в стомаха на Петко, при което той получава страшни болки.

Закарват Петко в Първо РПУ в Плевен, където нечовешкото поведение на ченгетата продължава. Вкарват го в една от стаите на полицейското управление, където идва нов полицай – Милен Китанов Здравков, който крещи: „Ти ли си тариката?” Петко се жалва, че е бил пребит по пътя от полицая Евстатиев, а Китанов му отвръща: „Това е нищо, сега ще видиш какво ще ти се случи, тепърва започват страданията ти!”

Петко иска адвокат, но ченгетата му се изсмиват.

В продължение на три часа те го обиждат и тормозят преди да решат ... в какво да го обвинят.

Започват да го изнудват, че ако не подпише документи, които му дадат, ще го съдят за клевета и неизпълнение на полицейско нареждане. Казват му, че животът му е в ръцете им! Ченгетата принуждават Петко да подпише, че няма нужда от медицинска помощ. Полицаите казват на Петко и да не разчита на камерите, които има в полицейското, защото те се управлявали от тях и нищо нямало да излезе, ако се жалва.

На сутринта го водят в съда за да бъде съден по бързата процедура. Делото е отложено за 27 февруари т.г. Съдията допуска трима свидетели и въпреки че те свидетелстват, че Петко изобщо не се е държал грубо с полицаите, той е осъден да плати глоба от 200 лева.

„Носил съм пагон 19 години! Потресен съм. Това ли е демократична европейска България?” пита Петко Яцов.АФЕРА НАСТОЯВА НЕЗАБАВНО ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ДА НАЗНАЧИ ПРОВЕРКА ПО СЛУЧАЯ!

Защото това, което прави МВР, вече е абсолютно безумие!
16
1
 
7
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Бисеров все повече заприличва на ---Доган ,...и визуално ----виж снимката!
15
1
 
10
 
! Отговори
мечо пух преди 8 години
ЗА вожда да обещанията не са никакъв проблем.За три години с голи обещания излиза от всички неудобни за него ситуации.
14
1
 
14
 
! Отговори
читател преди 8 години
Какво значение има какъв е Бисеров, Костов, Доган и т.н. В случая става дума за едно убито момиче, за участник в драмата, който първоначално е защитен свидетел, впоследствие е назначен за убиец и накрая само/убит /, друг от участниците е покрит в психиатрия и вероятно вече с всички необходими за целта характеристики и ще бъде обявен за неподходящ за съдебен процес...вони на замесени полицаи...
13
1
 
3
 
! Отговори
на снимката ...! преди 8 години
Бисеров си е присвил ---устните ,защото ЗАД него е цялото ---ДПС!
12
0
 
1
 
! Отговори
до № 9 преди 8 години
По принцип си прав, но честно, чувстваш ли се защитен?!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ицо е един от най-чистите и неопетнени хора. Не знам дали има по честен политик от него!
хахахах!
майтап бе, Уйли!
10
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо са загрижени от Костов и БСП и турците , за как се е самоубил човек който е убил 17 годишно момиче , а не мислят за убитото момиче от *** , да се беше самоубил и другият убиец , а на семейството на самоубилият се убиец , едно Честито мъртвец.
9
4
 
12
 
! Отговори
Бг преди 8 години
хРИСТО бИСЕРОВ -----убавец и крадец на прехода в Бг .......,колко ли партии ще обиколи още ....?
8
5
 
10
 
! Отговори
цц преди 8 години
под7крепям ви данчо ментата крупие мръсник жена му е племенничка на пенчо кубадински бисера е хамелеон от класа предадоха иван костов защото им стана тясно тези са за бесило
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във всяка държава службите се държат като държава в държавата, това се налага от спецификата на тяхната работа, а тяхната работа е да защитават националната сигурност.