Шефът на БСК се оказа агент Генчев

Разкриха сътрудници на ДС при работодателски организации
31 май 2012 15:13, Петя Шекерлетова
105
Шефът на БСК се оказа агент Генчев
Божидар Данев е бил секретен сътрудник на ДС. Снимка: БСК

Председателят на БСК Божидар Данев се оказа секретен сътрудник на ДС. 

 Това обяви Комисията по досиетата при проверка на председателите, заместник-председателите, членовете на ръководни и контролни органи на  Българска стопанска камара. Проверени са 94 лица. Общо 13 от бившото и настоящото ръковдство на работодателската организация са сътрудничили на службите. 
 
Божидар Данев е бил вербуван през 1979 г. и е снет от отчет през 1990 година. Той е бил секретен секретен сътрудник с псевдоним Генчев. 
 
За него са открити собственоръчно написани агентурни сведения, разходни документи, документи от ръководили го щатни служители, регистрационен дневник и картони. 
 
От сегашното ръководство изплуваха имената и на Величко Александров и на Радосвет Радев, който е бил агент Карак, но името му вече излезе при друга проверка на комисията за ръководителите на електронните медии. 
 
Другите имена обявени от Комисията по досиетата от БСК са Борислав Манахилов, Димитър Петков, Илия Левков, Кирил Станулов, Красимир Станев, Никола Добрев, Румен Атанасов, Стилиян Баласопулов, Христофор Дочев, Цветан Тончев. 
 
Комисията е проверила и ръководството на Български съюз на частните предприемачи "Възраждане.  От проверени 29 души двама се оказват агенти на ДС. Това са бившият зам.-председател на организацията Камен Манев и бившия депутат от БСП Пламен Ранчев. 
 
При Асоциация на индустриалния капитал в България са проверени  33 лица. Открита е принадлежност на шестима души - Бойко Недялков, Георги Балански, Георги Бонин, Петър Нейчев, Румен Атанасов, Юри Аройо, които обаче не са от настоящето ръководство на организацията. 
 

105
Още по темата: Божидар Даневагент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
T.N.T. преди 8 години
TOQ SE UKAZA--KEVORK SE OTKAZA...

SPOKO KEVO,NE SE MISLI WELIK,

KOLKOTO PINKO,ZARADI,KOITO

GLEDAHME BLQDSKITE TI SABEIZEDNICI.

IOLKI PALKI ZAJIGALKI...
92
0
 
0
 
! Отговори
T.N.T. преди 8 години
TOQ SE "OKAZA"--KEVORK,PAK SE OTKAZA...

SPOKO KEVO,NE SE MISLI WELIK KOLKOTO

PINKO,ZARADI KOITO GLEDAHME BLQDSKITE

SABEIZEDNICI...IOLKI PALKI ZAJIGALKI...
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дебело трябва да се подчертае, че ДС е инструментът, с който Москва контролира България.

Който е служил на ДС е служил на СССР, така че всичките приказки за някакъв патриотизъм са просто един цинизъм. Ако казват, че са служили на родината, просто са служили на съветската държава това е истината.
90
0
 
3
 
! Отговори
O С Т А В К А ! преди 8 години
O С Т А В К А !
89
0
 
4
 
! Отговори
Татяна Дончева преди 8 години
Другари аз като ви казах, че БСП е холдинг, защо ме плюхте. Ето ви поредния назначен капиталист. Сега какво да чакаме да падне тавана. Закриваме холдинга и кой откъде е .
88
2
 
0
 
! Отговори
muncho преди 8 години
***. КАК ГОСТУВАХ НА СЛАВИ
Публикувано на 31.05.2012 / 17:49 ч. от afera
Десет дни бях свидетел, как едно могъщо телевизионно шоу се гъне. Не беше приятна гледка.Накрая решиха да се измъкнат и да приключат с увъртанията си. По някое време от едночасовия ни разговор – това беше миналия вторник – Слави ме попита: – Защо не дойде, когато те покани Сашо Диков? – Защото с Мунчовци трудно се разговаря – рекох. – Но истинската причина е, че не исках да останеш без шоуто си. Сега историята. Ето какви разговори се водеха.
Първи разговор с ***. Кани ме да участвам в „Шоуто на Слави”, в рубриката
„Лигата на необикновените”, която той щял да води.
Аз: Откъде-накъде?
***: Ще дойде и Бойко!
Аз: Е, ако дойде, може да стане интересно, да го подхванем от двата края. Обади се, ако се съгласи.
Втори разговор.
***: Бойко идва на 99 процента.
Аз: Тогава ще дойда.
Трети разговор:
***: Бойко няма да дойде. Няма да дойде и никой друг.
Аз: Кого си поканил?
***: Цветанов, Лили Иванова, Веско Маринов, Юлиян Вучков…
Аз: Ама ти с какъв акъл си мислил, че ще дойдат? Да дойдат при Слави – обаче да разговарят с теб, това е направо глупаво!
Четвърти разговор – обажда се вече Слави.
Слави: Учителю, *** ще иска да те притесни.
Аз: Че с какво може да ме притесни? Аз пък се плаша да не ти създам неприятности, ако си отворя устата.
Нов разговор с ***.
Аз: За какво ще говорим все пак, ако дойда?
***: Ами, ами…
Аз: Виж какво, Слави ми каза, че искаш да говорим за ДС – ако е само за това, ще бъде глупаво, а и опасно за Слави. Ще ме принудиш да кажа някои неща за хора от тази телевизия – а по този начин ще създам големи проблеми на Слави.
*** мълчи.
Не отидох в шоуто.
***
Иначе нямам нищо против Мунчовци да говорят за ДС и за мен.
Говорете – ако искате дори паметник му направете на този проклет „агент Димитър” – и си го лъскайте всяка заран!
***
Със Слави говорихме дълго – след 21 май, когато не отидох в шоуто му.
Той ме покани да гостувам на другия ден, тъкмо щяло да бъде срещу празника 24 май. Не знам колко беше искрен, но настояваше.
Но това щеше да бъде глупаво – да се обяснявам в отсъствието на ***.
От своя страна му предложих да ми даде да водя цяло предаване – както го бе сторил с ***, да разговарям със самия него, също и с Виктор Калев или Краси Радков – за неща, които нямат нищо общо с хора от телевизията му и за техните отношения с ДС. Бих могъл да кажа нещо и за Бойко, Цветанов, Лили Иванова и пр. – героите на ***, които – всички до един – го пренебрегнаха и му отказаха.
Слави обеща да помисли.
Видяхме се в неделя – може би щял да издействал да водя „Лигата на Необикновените” на 28 май, големи пазарлъци били, но сигурно щяло да стане. Пак го уверих, че не искам да му създавам неприятности.
Ден по-късно „Лигата” отпадна – но вече съвсем сигурно и съвсем окончателно ме покани да гостувам на 30 май, сряда, щял да ми даде 20 минути. Обади се и негова асистентка, с която уточнихме часа на записа.
Във вторник привечер поканата бе отменена.
Ако това е цената Слави да запази шоуто си – нямам нищо против.
***
Да се върнем при ***.
Това „***” не е използвано в обиден смисъл – няма обида да те оприличат на герой на Вазов. А пък и нашият *** е пристрастен към обидите и ругатните – години наред той с истинско удоволствие изслушваше футболните запалянковци, които директно в ефир го наричаха „***” и всичко останало, а на него му ставаше още по-приятно.
Той е и завършен наивник – до степен, че си въобразява, че е някакъв фактор. Нещо повече – той прехвърля наивността си върху другите, смята ги за също толкова повърхностни, колкото е той самият.
Беше повече от ясно, че хората, които са ругани или осмивани в „Шоуто на Слави”, няма да дойдат – за да бъдат пак ругани, обаче този път от ***.
Но всъщност такъв е бил замисълът.
***
Ето някои от по-дребните Мунчовите хитрости.
Уж бил поканил само хора, които твърдо са отказвали да участват в предаването на Слави, понеже са били непрекъснато критикувани.
Никога не съм бил критикуван в това шоу, точно обратното – само съм бил хвален, наричан съм бил „учител” и пр.
А самото шоу бе открито с мое участие, аз бях първият гост в първото предаване, което имаше огромен успех. И тогава ме представиха така: „Това е човекът, чиято съдба искаме да имаме!” Това е човекът, чиято съдба искаме да имаме! А имате ли я?
11 години по-късно един *** иска да развали всичко това. Обаче и той бил мой ученик, а аз съм бил „гениален”, така каза в шоуто.
*** да ти го каже това е най-голямата обида.
***
*** си е и тънък слагач. Ето едно доказателство от предаването.
Пуска фрагмент от интервю с Бойко, в който той казва, че Слави му е много лесен и може лесно да го смачка. Но няма да го направи.
Излиза – *** иска да внуши това – че „диктаторът” Бойко всъщност е толерантен човек.
Бли-близ.
А пък и колко е смел Слави – слуша тези думи на Бойко и дори не трепва.

Какво щеше да се случи, ако не се бяха уплашили – и аз бях участвал в шоуто?
Какво щях да питам Слави? Какво щях да му кажа?
Най-напред щях да попитам, дали е готов за „играта на шивача”? Дали ако кажа нещо не толкова угодно за телевизията му, ножиците ще влязат в работа и ще изрежат фрагменти от записа?
И щях да уточня, че не става дума за Бойко – за него всеки *** може да говори, за друг става дума, от който зависи предаването на Слави.
Щях също да спомена, без да съм съвсем конкретен, че тази телевизия не е докрай обективна. Крие усърдно някои факти и лица – а други още по-усърдно разобличава, като използва за саморазправа хора като ***. Това е истина.
Когато съобщаваше за досиетата, тази телевизия скри един-единствен човек. Защо така?
Но нямаше да споменавам имена, за да не остане Слави без работа.
Щях да го попитам също така, дали все още приема съвети. И да му кажа, че по начало подходът му в тази оперета на *** никак не е справедлив: *** дере враговете ти, а ти си доволен. Доволен демократ.
Щях да се опитам Слави да схване нещо – че този плосък номер с *** си беше просто един капан.
И Слави също е бил в този капан: Ако дойда и говоря срещу хора от телевизията му, гори Слави. Ако не дойда – *** спокойно говори срещу мен. Но и в двата случая целува нечий задник!
***
От петте сюжета, които *** беше приготвил, вероятно заедно с хора от шоуто, и петте бяха спекулативни.
Например, историята с пресконференцията на Цветанов в редакцията на „Преса”.
Добре, може да не е съвсем изискано вътрешен министър да отиде в редакцията на един вестник и оттам да направи пресконференция за сливенските БСП аферисти. Но проблемът е съвсем друг, и много по-важен – за абсолютния морален провал на върхушката на тази партия. Това обаче не интересува *** – той е фиксиран върху вкиснатите митове за апартаментите на Цветанов.
А можеше да направи една друга, много сладка тема: как една дама, която толерира в телевизията си и която губи дело след дело за клевета /М.Михнева/, открадна луксозния апартамент на един австриец. Това би било далеч по-сочна история, но *** никога няма да й отдели внимание.
***
***, в крайна сметка, е един обикновен спортен журналист, който открай време се изхвърля или нескопосано се намърдва там, където не му е мястото. Такъв си беше още в далечните години преди промяната, когато уж съм го бил учил на занаят – той самият твърди това. Но си беше невъздържан и тогава в желанието да се присламчи към някого или нещо.
Така веднъж, ни в клин, ни в ръка, докато водеше спортната рубрика на „По света и у нас”, изломоти, че президентът Петър Младенов трябвало да си подаде оставката. Направи го, понеже това вече беше лесно, бяха минали 7 месеца от промяната на 10 ноември 1989 година, улицата, и главно студентите, вече искаха същото седмици наред – и нашият перко и той да се присъедини към тях. Барабар Петко с червения троянски задник – с мъжете.
А беше мълчал като пукал преди промяната.
Извиках го и му вдигнах скандал, но той си гледаше все така гламаво.
А комунистите от котилото на Луканов тъкмо това искаха – да пратят Младенов в пенсия, за да сложат Желев на неговото място и по този начин да съсипят СДС – а този сбириток само Желев с неговото търпение и упорство можеше да овладее. Разкараха Младенов и си постигнаха целта, понеже година и нещо по-късно разпада в СДС бе факт.
А нашият *** – и той да си притури тънкото гласче към ония!
*** – троянското конче от Троян.
И все ме кръщава за негов учител – а пък аз съм сигурен, че чак училище за мунчовци съм нямал. А и нашият занаят е занаят на самотното усвояване.
***
Разбира се, щях да говоря и за ДС – но така, че Слави да не си загуби шоуто.
Това е едно блато, което няма изгазване. Ако Слави иска, нека да влезе в него – заедно с *** и с Ку-ку бенда дори, да си свирят там „Интернационала” и да си газят. Аз нямам място там.
Има комисия, която е съобщила, че съм бил имал връзки с ДС.
Законът е типично милиционерски – засегнатите нямат никакви възможности да се защитят – тук, в България. Ако имат нерви, навън ще се случи същото като с Катерина Вит, всичко ще отпадне. Но струва ли си?
В една нормална държава този закон няма да издържи и два часа. Според него, всеки *** от ДС е могъл да опише въображаемите си разговори с някой, да тури някакъв лист в една папка и да отиде на опашка за банани.
Едно отклонение: законът в този му вид беше направен съвсем съзнателно от Станишев – за да удари Първанов, типично по левантински.
А сега Бойко излишно се радва на победата на Станишев в БСП – о, ако знае как ще се засили трафикът от злословия по негов адрес към Брюксел! Станишев – превзетият „коректор” на политическите нрави, който за 10 години 5 пъти губи избори.
Трябва да му дадат да направи наведнъж изборите на всички европейски соц партии – тъкмо да ги прати всички заедно на бунището.
Същата е и Кунева, любимката на Слави – затварачката на атомни централи. Да се влюбиш в такъв човек е нещо повече от късогледство. И тя – модерен политик. Но не говорят за тия типове, а за ДС. Ако не беше ДС, онзи режим щеше да падне години по-рано, разяден от подобни мамини синчета и снахички.
За тази българска прокоба – дребни хорица да въртят българската съдба на шиш – трябва да се говори, а не за ДС.
***
*** показа някакви хартийки – там няма нито един ред от мен, нищичко, това не са документи в нормалния смисъл на това понятие, по никакъв начин не могат да бъдат свързани с мен. Това са свободните съчинения на някакъв оперативен работник.
Между другото, колко агенти има с фамозното име „Димитър” – пет, десет? Аз познавам поне двама професори.
*** спомена за Румяна Узунова, Бог да я прости, бяхме в известна степен близки, работили сме заедно в „Литературен фронт”. По-късно тя си пребиваваше спокойно в телевизията, имаше си предаване, което никога не е било спирано. Накрая замина – с протекцията и поръчителството на Павел Вежинов и Иван Славков – за Германия и остана в „Свободна Европа”. Оттам винаги е била ласкава в коментарите си за мен. Тук никога не е била репресирана, нямаше и за какво.
Би било интересно да се проверят какви са били отношенията й с ДС, защото и за нея се говореха всевъзможни неща. А пък и радио „Свободна Европа” беше пълно с агенти на ДС.
Между другото, законът за досиетата защитава мъртвите – и това е една от най-фалшивите му страни.
Някакъв *** съчинил нещо и за моя приятел Димитри Иванов – и сега всеки *** може да го размахва срещу мен. И с това ли трябва да се занимавам?
А Джимо много страдаше до лявото ми коляно повече от 10 години във „Всяка неделя”. И аз заедно с него.
***
Сега за друго, а *** нека си лъскат паметника на „агент Димитър”.
Има много по-важни неща, отколкото непрекъснато да се ексхумира трупът на ДС.
Между другото в ДС, поне към края на 80-те години, имаше доста по-свестни и свободни момчета, отколкото бяха тъпанарите в ЦК – но с тях Мунчовците не се занимават, защото ще опрат до бащата на Станишев или до свекъра на Кунева и целия останал *** от преструванковци.
Обаче от 1989 година насам , изненадващо и напълно незаслужено ДС се превърна в важен фактор, мъртвецът получи пълна реабилитация. И това е един от най-големите заговори на Прехода. Намериха се и все още се намират ***, които да поддържат мита за силата на ДС, да хвърлят съчки в огъня, и да опушват всичко наоколо – за да не се виждат далеч по-важни неща и за да не се говори за тях. ДС трябва да е виновна за каквото се сетите, а не негодниците, които опоскаха всичко.
*** носеше усърдно куфарите на Алексей Петров – милиционерът-мутра. Но никога няма да каже, че той е бил участник в една от най-мракобесните акции на ДС, защо така? Само от глупост или заради нещо друго?
Костов все говори срещу ДС – а даде телевизия на ДС. И все говори срещу руснаците – а им даде най-ценните български притежания.
А пък Слави търпи под носа му *** да пробутва спекулациите си.
Изобщо, ние живеем в шизофренно време. Станишев – бащата, лявото мъдо на Живков, най-довереният човек на Москва, отговорникът за раздаването на грамадни пари за комунистически движения по света, вече е забравен, вече не ви интересува. Мунчовците гледат като влюбени глухари сина му – „новият европеец”, в когото председателят на Европейския парламент Шулц също е влюбен. Обаче за Шулц Бойко е лош, понеже се опитва да бъде справедлив към заслугите на Живков.
***
*** е същият, като неколцина други негодници, за които всичко започва и свършва с ДС.
Те може би изглеждат като някакви храбреци в собствените си очи, когато дъвчат тази напълно изветряла тема. Толкова е глупаво това, че дори понякога си мисля, че са поощрявани от останките именно на същата ДС, за да поддържат жив измисления мит за нейната роля. Иначе те спокойно могат да работят за работодателите си, които са креатури на онази същата ДС, но никога няма да обелят и дума за това. Ако успеят да вредят децата или близките си при някой от тях, ще бъдат щастливи – без изобщо да им минава през ума, че ядат хляба на ДС. Още по-спокойно те работят – както е в случая с въпросният перко – и за каузата на някой бивш милиционер, а сега хибрид от ченге и мутра. Ще работят с удоволствие и за такива типове – обаче ДС, та ДС.
В крайна сметка, работата обаче не е толкова елементарна. Плашилото на отдавна починалата ДС се размахва непрекъснато от тия перковци по съвсем друга причина – те веят с това ветрило, за да скрият истинските безобразия.
Ексхумират трупа на ДС избирателно.
Например, никога няма да проумеят истински случая с Георги Марков – и той е извезан върху парцаливото знаме на тия нови храбреци. И не си задават някои най-елементарни въпроси – например, по каква причина Марков беше толкова близък на комунистическата власт, защо беше галеното синче на същата ДС. Как така един „дисидент”, е имал кабинет в зловещата сграда на ул. „Шести септември”. Дори само заради поредицата „На всеки километър” Марков никога не би имал място в истинската антикомунистическа история на страната. Вярно е, че комунистите по-късно изчегъртаха името му измежду това на сценаристите, и това добре личеше върху кинолентата. Но той беше автор на поредицата, която като нищо друго дотогава – а и по-късно – кадеше тамян на комунистическата идея. Между сценаристите имаше и далеч по-талантливи хора от Марков – например блестящият писател Павел Вежинов, но той и до края на живота си не направи нито едно от въртиопашатите движения на Марков. Сценарист беше и Костадин Кюлюмов, един от първите шефове на Шесто управление на ДС и близък приятел и опекун на Марков. При всички тези обстоятелства не е никак трудно да видим и по друг начин Марков – като един псалмописец, който по-късно обърна грамофонната плоча.
Но ставаше дума за посланието на сериала и за въздействието му върху публиката, особено върху подрастващите. Това послание беше удивително последователно и до смърт предано на комунистическите идеали. И какъв човек трябва да си, за да служиш – дотогава, докато ти е удобно – на тези идеали?
Нека хвалят Марков колкото си щат безмозъчните му апологети, но това поведение е факт. Някои хора вече ни доставиха интересни факти – например Павел Писарев споменава в новата си мемоарна книга за една среща на „беглеца” Марков с един от шефовете на ДС, и то в Холандия.
По същия начин мина незабелязан и един друг факт, понеже Янето /Янев/ го поднесе с присъщата си приповдигнатост – как „царят” Симеон се е снимал със служители и агенти на Първо управление на ДС в Швейцария, а и на други места. Не е ясно, къде е останала в тези случаи лисичата хитрост и предпазливост на неговата династия. Тези срещи никак не са безобидни – но специално Марков сега излиза дисидент за чудо и приказ.
Веднага след Промяната на 10 ноември 1989 година разговарях във „Всяка неделя”, която беше спряна от Живковата власт, с Петър Увалиев. Попитах този голям интелектуалец, какво всъщност се случи с Марков, кой го уби. Увалиев каза: „Марков го уби чужбината”. Извънредно важен отговор, който така и си остана неразчетен докрай. Ако Писарев ни доставя едно ценно и много шокиращо свидетелство, а и други го правят, представяте ли си, какво знаят в МИ 6, великата английска разузнавателна служба?
Могат, разбира се, да си строят монумент на Марков колкото си щат – това не е толкова важно. Той възхваляваше комунистическия идеал – това е негово право. Не е останал встрани от него, като мнозина други – и това пак е негово право. Но да се прави знаме на антикомунизма, вече е прекалено.
Ако направя една по-свободна връзка, и той е като ония активни борци – известни партизани и комунистически дейци, които играеха в постната постановка „Аз съм дисидент срещу Живков” – бяха и талантливи хора някои от тях, безспорно. Давал съм им трибуна – и то тогава, когато други изобщо не смееха. Например, на Давид Овадия и други като него. И бях смаян, когато след преврата срещу Живков всички до един показаха комунистическото си лице. По-късно разбрах, че някои от тях са били до лакти в кръв от разправи и безчинства след Девети септември 1944 година. Но перковците са се втренчили само в ДС – ДС, та ДС!
Затова си мисля, че някой им плаща на тия *** да поддържат жив мита за ДС.
Правят го най-яростно синчетата на прононсирани навремето комунисти и активни дейци на ДС. Опитни мишки в това упражнение са и много млади псевдожурналисти – тези телета са най-лесни за манипулиране.
***
Не ДС ви е виновно – а тоталната глупост, с нея трябва да се воюва.
Ако имах възможност, щях да питам Слави, какво наистина мисли за любимката си Кунева – и за думите й, че зад нея били умните хора в България.
И щях да поискам да видя сертификата, който тя е дала на „Шоуто на Слави”, че там са най-умните хора в държавата.
Няма какво да говорите за ДС – говорете за глупостта, която властва от толкова години в България, тя трябва да бъде изкоренена и пратена на майната й.
***
Щях съща така да го предупредя, че е много лесен за Бойко. Затова трябва да пази себе си – а това става, като пазиш занаята ни, а не го предоставяш в ръцете на Мунчовци.
Ако пък съпротивата срещу Бойко се прави от хора като ***, това е най- изгодно за Бойко.
Между другото, *** намекна, че искал да помогне на Бойко, но той не го слушал – горкият се вижда като бастунчето на Бойко. Това е милиционерска агитация, нищо повече, въобще във всичко, което прави *** намирисва на милиционерски ботуш – и той си знае защо.
***-революционера – който един ден няма като безработен, все ломоти нещо и все всичко му е наред. Така говореше срещу една влиятелна медийна фигура – докато нагласи своя близка при него и млъкна като риба, революционността му се изпари.
***
Щеше да стане дума и за Веско Маринов и за песента му за МВР.
„Хубаво, може би си прав – щях да кажа на Слави, – ама ти пък ходи в Ирак да славословиш войната, много ли си щастлив сега?”
Ти ходи в Ирак – а пък аз разговарях с Чомски, Гор Видал, Майкъл Бърг и всички останали, които бързо предвидиха тайният ум на тази война.
***
Накрая щях да питам Слави, има ли нещо общо с ДС.
И понеже отговорът щеше да бъде отрицателен, щях да го напръскам обилно от едно шишенце със светена вода и да кажа: „Ето, ти вече си светец, бял ангел, а псевдонимът ти е Белоангелов!”
Шегичка – като за това шоу.
***
Сега си мисля, че може би трябваше да отида в шоуто – и да кажа всичко, без да ги жаля някои негодници. Да не се съобразявам, кой ще се обиди, как ще бъдат нарушени правилата за общуване по телевизията, и пр.
Но пък дали си струваше труда?
А трябваше да си облека и блейзъра – е, чак пък толкова усилия заради някакви Мунчовци.
Кеворк Кеворкян
87
0
 
7
 
! Отговори
djani преди 8 години
Докадката стана факт. Яростния защитник на "националния капитал" е издънка на номенклатурата, достигнала доста високо с усърното разиграване на скечове с продажните ни синдикалисти - Тренчев и Желязков. Може би този компромат ще свали хамстерския му фейс от ТВ екраните и коментаторските рубрики? Налапа се достатъчно...
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното ченге, станало ненужно и осветлено от бившите си работодатели - *** ***!
Масова лустрация трябва, но е много късно вече, тия са навсякъде:(
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
STIGA PLQVA VE DOLNIQ - SVARSHI VI MAMBOTO I ORETE I SERETE NALQVO I NALQVO HAHAH AI LEKA NOSHT ZAVINAGI!
84
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DANEV KRITIKUVA PRAVITELSTVOTO ZA PROSTOIQTQ V UPRAVLENIETO I ZAPADANETO NA BULGARIQ.TOVA NE SE HARESVA KAKTO VINAGI, OSOBENO KOGATO POLOJENIETO E TRAGIC4NO I TRQBVA DA SE OTKLONQVA VNIMANIETO S KAKVO LI NE - ZABRANI, OGRANI4ENIQ, AKCII SAMO I SAMO DA NE SE GLEDA KAK ZATUVAME. 4ESTNO KAZANO, SLED GERB 6TE NI TRQBVAT PONE 10 GODINI ZA DA SE VURNEM NA NIVOTO OSTAVENO OT PRAVITELSTVOTO NA STANI6EV. JALKO ZA PROPILQNOTO VREME I POKOLENIQ.
83
1
 
14
 
! Отговори
ХАЙДЕ ХОЛАН.... преди 8 години
......НИЕ ПАСЕМЕ ТРЕВА....ХА,ХА,ХААААААААААААААААААААА.....
КАТО ВИ КАЗВАМЕ , ЧЕ НА ВСИЧКИ ВЪЗЛОВИ ПОСТОВЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА СА СЕ НАЦВЪКАЛИ АГЕНТИ НА ТУРСКО-ЧЕРВЕНАТА -СИНЯ МАФИЯ .....НЕКОИ ТЪПАЦИ ,НЕ ВЕРВАТ!!!!

ТОВА Е СХЕМА НАРОДЕ
.....РАЗРАБОТЕНА СХЕМА ПРЕДИ 89г.ОТ ДС/бкп ....ЗА ДА НЕ СЕ ИЗПУСНЕ ВЛАСТТА ОТ БКП/бсп И ДА СЕ ОВЛАДЕЯТ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ СТРУКТУРИ....!
СДС И ДРУГИТЕ ПАРТИИ СА СЪЗДАДЕНИ ....ЗА ДА ИМА "ВИНОВНИЦИ", за ГРАБЕЖИТЕ НА ПАРТИЯТА .....!!!!
КОСТОВ Е ...."НЕОБХОДИМИЯ ВИНОВНИК"!!!
82
4
 
2
 
! Отговори
хохолан преди 8 години
до 88-е боко от кои е -предполагам че има дълбоки корени във демократичните формации преди 44-та година
81
2
 
5
 
! Отговори
хохолан преди 8 години
тук има един дето ни разправя че видите ли тези ушетата скапвали живота за по един виц на хората не били случайни а били много съвестни и добри граждани -нека да те открехнем малко -да службата в името на народ и държава наистина е почти свещенодействие но когато се извършва наистина и в тяхно име а не за употреба от селяци случайно попаднали във власта щото тя власта откакто червените са помогнали на партизаните-демек айдуците да я вземат от тогава тя се търкаля по улиците и както и днес е видн
80
7
 
4
 
! Отговори
боко тиквата преди 8 години
На някой прави ли му впечатление, че Данев се оказа агент на ДС веднага след като онзи ден остро критикува правителството, че е причина за фалита само през последното тримесечие на 29 000 фирми и закриването на над 50 000 работни места? Ми те тези гербаджийски *** така са свикнали- който ги критикува става я агента на ДС, я му пращат проверка в подопечната фирма или организация/справка- случая с "техния" Стоян Мавродиев и изпратената му проверка от одитори в КФН,на която е председател/.
79
3
 
15
 
! Отговори
от ДС преди 8 години
Точно преди някалко дни писах за този *** че е доносник, а не сътрудник. Да беше сътрудник пак добре, щеше да работи за бившите от ДС, а то само интриги и доноси. Постояно си измисляше. Кой го сложи на този пост? Да се яви на конкурс за този пост, и да мине тест за лоялност. Тогава ще се види какъв е. Абсолютен некъдърник и подмазвач.
78
20
 
10
 
! Отговори
Кадровик преди 8 години
Много хора не станаха сътрудници на ДС, защото ДС не ги искаше! Бяха много тъпи, бъбриви, безхарактерни, без авторитет в средата си... Няма някой, който да е поканен и да е отказал - това беше признание, че струваш нещо, че си повече от масата овце, които и сега блеят по форумите и още са им виновни комунистите...
77
9
 
5
 
! Отговори
до 77 преди 8 години
И квоо? Що не ни цитираш и "Символ верую на Българската комуна", за да поговорим за комунистическите убеждения на Ботьова? Или ще ми спориш, че не е комунист? И какво лошо има в това да работиш за службите на държавата, в която си се родил? Или беше по-кофти държава от сега? Щото сега службите нямат агенти и доносници, и нашите, и американските?
Онази държава, за която е работил Данев, построи всичко това, което от 23 години се руши, разпродава и раздава, но все още ни храни, За съжаление свърши
76
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Генчо, ама то от 100 км се познава, че си "наше" момче.
75
5
 
20
 
! Отговори
селянин преди 8 години
А че то това новина ли е ?Това е нормалното състояние.Питайте Цветанов той е бил архивар в Държавна сигурност Седмо управление при другаря генерал лейтенат В.Георгиев.
74
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 78
И защо трябва да ги събираш и да ги стреляш?
Това,което те са правели 50 години с хиляди обикновени българи.
Просто трябва да им вземат заграбеното от народа,и поради вродената им болезнена алчност за пари и имоти,ще посърнат по естествен начин.