ООН да инициира политически диалог за Сирия, зове Орешарски

"Събитията достигнаха критична точка, която е заплаха за мира"
Обновена: 2 сеп 2013 18:44 | 2 сеп 2013 18:44, Камелия Цветанова
102
ООН да инициира политически диалог за Сирия, зове Орешарски
Снимка: БТА, архив

“България ще следи внимателно развитието на обстановката в региона, ще работи за формирането на единна европейска позиция и ще допринася, според възможностите си, за постигането на мир, справедливост и започване на устойчив демократичен процес в Сирия.

Това се пише в изявление премиерът Пламен Орешарски, цитиран от правителствената пресслужба, по повод информациите за използване на химически оръжия в Сирия на 21 август.

Още по темата
България счита, че Съветът за сигурност на ООН е необходимо да изпълни своите отговорности, за да се прекрати насилието в Сирия, се казва в изявленето на премиера.

"България приема с внимание и загриженост разсекретените разузнавателни данни за използването на химическо оръжие в предградие на Дамаск на 21 август. Категорично осъждаме този акт, в резултат на който над 1400 невинни хора намериха своята гибел. Използването на химическо оръжие е действие, което противоречи не само на международното право, но потъпква и елементарните норми на морала и хуманизма и заплашва да срине отдавна установени международни норми срещу използването на химическо оръжие.

Извършителите на това тежко престъпление трябва да понесат своята отговорност, а международната общност е длъжна да предприеме адекватни мерки, за да предотврати повтарянето му в бъдеще.

Събитията в Сирия достигнаха критична точка, която представлява заплаха за мира и сигурността в целия Близък изток. При тези обстоятелства България счита, че Съветът за сигурност на ООН е необходимо да изпълни своите отговорности, за да се прекрати насилието и бъдат създадени условия за започване на широк политически диалог, който е най-приемливият път за намиране на трайно решение на кризата и слагане на край на страданията на сирийския народ", се казва в изявленето на премиера Пламен Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Робите не са способни да действат. Вие можете само да се примирявате и да изпълнявате нашата воля. Всичките ви напъни да промените нещо към по-добро, няма да ви донесат нищо друго, освен страдания, разочарования и безизходица. Но аз не искам да ви разубеждавам и не ви призовавам да отпуснете ръце и да се откажете от съпротивата. Действайте, борете се, побеждавайте, наслаждавайте се на победата с това вие само се залъгвате.
21
2
 
5
 
! Отговори
разузнавателни данни преди 10 години
"разсекретените разузнавателни данни за използването на химическо оръжие в предградие на Дамаск" - От кога американската пропаганда започна да се нарича "разузнавателни данни"?
20
0
 
0
 
! Отговори
19 delete преди 10 години
Never mind
19
0
 
1
 
! Отговори
Do 19 преди 10 години
Nedei da karash tir samo ..
18
3
 
7
 
! Отговори
оставка! преди 10 години
тоя *** имал мнение и позиция ли? или това са думите на станишев, доган и сие? единствено се чака неговата ОСТАВКА!
17
0
 
5
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
ДО 6 и 7Нещо си тръгнал да ми преразказваш Ционистките Протоколи, незнам Шаломец ли си или парадираш, носрещу пъкления ви план винаги ще има отпора, ''интелигентни гои'', които ще лансират масивна контра-атака върху уродливия ви род !!!
16
1
 
2
 
! Отговори
BElov преди 10 години
PAK 6TE SE KRIEME KATO PUTIOVCI !6TOM IMA HIMI4ESKO ORAJIE TRQBVA DA SE NAMESIME !VSEKI U4ASTVAL DORI I KOSVENO TRQBVA DA ...
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голямото Плямпане Започна.Умната Кукла на Станишев- Орешарски,има наглостта да се изказва по Чувстителен Международен въпрос.Това самочувствие няма да е току така.Орешарски,Сергей,НЕ ВИ ИСКАМЕ МНЕНИЕТО .Седете си мирно на осраните дупета и ИЗЧАКАЙТЕ!
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние ви лишихме от чувство за достойнство, гордост, самоуважение, благородство, съчувствие, милосърдие. Ние отстранихме младежта от политиката, като й подхвърлихме зара на рока и порнографията. Ние пренасочихме вашата ненавист от нас към вас самите. Ние ви лишихме от вяра и религия, погубихме вашата духовност и унищожихме любовта ви към ближния. Ние ви направихме луди, съсипахме ви здравето и ви направихме постоянно зависими от лекарства и лекари.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Та Младенов е на ти с Ал Кайда! Затова и го изпратиха в контролирания от тях Ирак.
12
3
 
1
 
! Отговори
.. преди 10 години
Tipi4en grozen bogarski tartar.. Grozni I nagli bogari
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Енергията на вашия робски протест стига до първото робско подаяние. Два хладилника с колбаси са способни да усмирят всичките ви страсти и да приспят мечтите ви за демокрация.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съвсем точно, конкретно и дипломатично отношение на Орешарски, към ЕДИН МНОГО СЕРИОЗЕН ВЪПРОС ОТ СВЕТОВНО ЗНАЧЕНИЕ!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе, ще хвърляме камъни и ще изпускаме газове! Ние не разполагаме нито с въоръжение, нито с армия. Баси нещастниците, ако Реджеп реши утре да ни потурчи, можем само да си изберем имената...Имаме съюзници един път!
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А,имали сме премиер!Толкова нямаше ли кой да му напише 2-3 реда?
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко, което вършим, ние го правим обмислено и гениално ПРОСТО. Вие ще ни съдите чрез чиновниците и номенклатурата. Това е наивно. Да, ние винаги ще поставяме на високи постове алчните, амбициозните и глупаците. Те са нашата броня и защита. Цялата ваша енергия се разбива на пяна в техния чугунен монолит.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашето време отново идва. А всъщност то никога не си е отивало. Времето винаги е било и ще бъде наше. На земята винаги е имало добро и зло. Но ние винаги изглежда, че сме повече, защото сме по-силни и по-агресивни от доброто и е невъзможно да бъдем победени. Ние си сменяме формата и обвивката, табелите и цветовете, приспособяваме се към условията, но оцеляваме и побеждаваме. Нашата цел е само една да бъдем победители! Вашата участ е да бъдете роби за вечни времена...
5
1
 
9
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Кучета, защо АТАКА е единствената партия в цяла България, която има ясно и твърда позиция по линия на Сирийския конфликт, а именно против войната и пулен неутралитет на България??Орешарски само дрънка общи моралитети и генерални фразеологии!Плевнелиев разбрахме, че е с Обама!Последно си спомням, че Младенов и Борисов подкрепяха официално ислямистките бунтовници!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя ако му предложат няколко милиона и сме в играта! Внимавайте какво си пожелавате, защото мечката може да дойде и в нашия двор!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дон Базилио, аз го четох десет пъти и не достигам вашите изводи за някакъв хорор, за някакъв хел... Орешака призовава за мир по пътя на дипломацията. Лошо ли е? Или томахавките са за предпочитане? Боко така ли ви нахъсва? Да не гризнете тоягите!