Русия с кампания да възстанови влиянието си в България

За Даниел Митов идеята да излезем от НАТО е опасна
Обновена: 29 дек 2016 12:25 | 29 дек 2016 11:00, Камелия Цветанова
153
Русия с кампания да възстанови влиянието си в България
Снимка: МВнР

Външният министър Даниел Митов обяви, че се води целенасочена кампания за възстановяването на руското влияние в държави, които са в НАТО и България е сред тях.

Още по темата

"Има много организации, които са роби на руските банки. Не сте ме чули да казвам, че Русия е враг, но след всичко, което ни се говори от БСП, изникват притеснения. Новият президент трябва да работи и не става въпрос само за отношенията с Русия. От заявките на Румен Радев става ясно, че отношенията ни с Русия ще се променят", коментира той пред bTV.

Според дипломат №1 от години се повтаря, че Русия води битка за подкопаване на ЕС и в този смисъл президентът Росен Плевнелиев не е казал нищо ново, макар че стана мишена за нападки от руски медии заради твърдението си, че Москва цели да разруши Общността.

"През последните години има големи геополитически размествания и въпросната дестабилизация на ЕС, предизвиквана по един или друг начин, е резултатът именно на тези усилия", коментира Митов. 

Русия е единствената държава, с която над 15 години имаме тежък работен дисбаланс. Българската продукция дълго време не можеше да бъде изнасяна, дори и преди ЕС да наложи санкции на Москва, заради чисто санитарни или какви ли не проблеми. Българската икономика е най-малко губещата от тези санкции", отсече той.

"Големият проблем е говоренето в стил, че някой е слуга на друг. Това се говори в цяла Европа, което предизвиква истерия. Трябва да защитаваме интересите си. Русия има свой интерес, но той не е България", настоя Даниел Митов.

"Идеята, че България може да бъде извадена един ден от  НАТО, е проблем. Чуваме го оттук-оттам. А това не е добре. НАТО е най-големият гарант за сигурността на България. 70% от военния потенциал на света е в този съюз. Националната сигурност на страната ни зависи изключително от него", каза още външният министър.


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
19
 
40
 
! Отговори
L. преди 4 години
Разбира се, че отношенията ни с Русия трябва да се подобрят, както и да се влошат с тези, които ни докараха до лоши отношения с нея.
1
16
 
48
 
! Отговори
стига преди 4 години
Защо медиите се опитват да ни развалят празниците с такива мутри и предатели?при него всичко е ясно самата му физиономия излъчва омраза.