Султанка Петрова, Миро Ненков... назначиха 9 зам.-министри

Предложените имена са на министрите по ресорите
12 май 2017 13:45, Мария Захариева
7
Султанка Петрова, Миро Ненков... назначиха 9 зам.-министри
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Със заповед на премиера Бойко Борисов бяхо назначени девет заместник-министри. Предложенията са на съответните министри.

В МВнР заместник-министрите са четирима.

Юрий Щерк има дългогодишна дипломатическа кариера. В периода 2011-2012 г. е посланик в Израел. Бил е постоянен представител на България в Съвета на Европа, а също така е ръководил Делегацията на ЕС в Узбекистан. Завършил е международно публично право в Московския държавен институт по международни отношения. Специализирал е дипломатическо обучение в института "Хувър" към Станфордския университет в САЩ.

Тодор Стоянов има дългогодишна кариера в МВнР. От 2012 г. до 2016 г. е посланик на България в Португалската република. Бил е временно управляващ българското посолство в Рим и генералното консулство в Милано. Магистър е по международни икономически отношения от УНСС.
 
Емилия Кралева е дипломатически служител в МВнР от 1992 г. В периода май 2012 г. – октомври 2016 г. е посланик на България в Гърция. Завършила е СУ "Св. Климент Охридски" със специалност история и втора специалност английски език.

Георг Георгиев
е бакалавър по политология и магистър по политическо консултиране от СУ "Св. Климент Охридски". Професионалното му развитие стартира в сферата на европейските въпроси като сътрудник на български евродепутати, а през 2014 г. е избран за народен представител в 43-ото Народно събрание.

Двама заместник-министри попълват екипа в Министерството на земеделието, храните и горите.

Цветан Димитров поема за трети път този пост, като преди това е бил заместник-министър в първия и втория кабинет на премиера Борисов.

Атанас Добрев е  бил парламентарен секретар в Министерството на земеделието и храните, а през 2014 г. става директор на дирекция  "АОЕУ" във ведомството, след като дълги години е работил в ДФ "Земеделие". Магистър е по стопанско управление от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

В Министерството на здравеопазването влиза Мирослав Ненков, който през 2014 г. беше здравен министър в служебното правителство.

Султанка Петрова
е назначена за заместник-министър на труда и социалната политика. Избрана е за народен представител в 43-ия парламент. Доктор е на педагогическите науки и магистър по социални дейности от СУ "Св. Климент Охридски".
 
За заместник-министър на културата е назначен Румен Димитров, който е заемал същата длъжност и в периода 2001-2002 г. Бил е директор и главен художествен ръководител на Държавния пътуващ театър – София и на Драматичния театър "Кр. Кюлявков" – Кюстендил. Завършил е актьорско майсторство в НАТФИЗ, специализирал е и мениджмънт в сферата на културата.
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миро Ненков е голям ***
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Султанка е от ВМРО. Само педагози липсваха на този пост.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до анонимен 4. Кръстена е явно на Султана Рачо Петрова.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как изобщо може някой да бъде кръстен Султанка? Султан жена - такова животно не е имало, няма и да има. Все едно да я кръстят Мъжка :)
3
1
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Подаръци за всеки от сърце.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая Султанка от какъв произход е?Да не е някой троянски кон на Ердоган?
1
1
 
14
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 3 години
Ето това е ГЕРБ драги избиратели-раздута администрация и ясно как усвоявани евро фондове...