Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията...

Цветанов: Борисов се извини, че "Южен поток" е направен от БСП
Обновена: 31 май 2018 18:34 | 31 май 2018 15:45,
217
Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията...
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от рамката на единната позиция на ЕС. Това коментира шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод визитата на министър-председателя ни в Москва и срещата му с руския президент Владимир Путин.

Още по темата

"Той се извини за това, че всъщност "Южен поток" е бил направен от социалистите, когато те управляваха, по един доста непрозрачен начин, заобикаляйки европейските разпоредби. "Южен поток" беше грешно конструиран, грешно заложен и там лъхаше на корупционни схеми", отвърна Цветанов задочно на критиките на БСП за визитата в Москва.

Той настоя и че се е стигнало до ситуацията с АЕЦ "Белене" точно заради соцлидерката Корнелия Нинова и нейната партия.

"В момента има два реактора, които са платени от държавата, и трябва да се вземе ясното решение в парламента дали този проект може да продължи. Но той трябва да продължи на пазарен принцип, защитавайки националния интерес и в никакъв случай да не правим така, както беше заложен в началото", каза Цветанов.

Той добави, че това ще се обсъжда в енергийната комисия и пленарна зала в дебат за отпадането на мораториума за АЕЦ "Белене", но не уточни дали ГЕРБ ще го подкрепи.

"Предстои дебат, след което ще се влезе в пленарна зала. Имало е случаи, когато са внасяни решения от МС, които след постигане на политически консенсус са променяни от парламента", допълни той.

Цветанов припомни и че когато се говори за Русия, не трябва да се забравя позицията на ЕК и нарушаването на международното право, свързано с анексирането на Крим и случая Скрипал.

Шефът на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров пък бе категоричен, че посещението на Борисов в Москва е било полезно за България.

"Това е нов момент на отношенията с Русия, защото имаше срив в тях, особено след 2014 г. с прекратяването на "Южен поток". Сега се възстановява възможността през България да мине част от газопровода, който в момента се строи за Турция. Това няма как да не е положителен момент за България, защото ние ще печелим от това", каза Сидеров.

"Самият факт, че министър-председателят бе приет от президента на Русия, мисля че е стъпка напред, особено след като показахме в друга ситуация, че не винаги се съобразява с натиска отвън да се поддържат враждебни отношения с Русия - говоря за случая Скрипал и руските дипломати", добави лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНЧО преди 5 години
До Фалшиви новини: ЧЕ , ТЕ РУСНАЦИТЕ ОТДАВНА ПРЕКАРАХА ТРЪБАТА ЗА ТУРЦИЯ ПРЕЗ ЧЕРНО МОРЕ. В МОМЕНТА СА НА ТУРСКИЯ БРЯГ И ПРОДЪЛЖАВАТ ПО СУШАТА. ЗА КАКЪВ ЮЖЕН ПОТОК , КАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ХЪБОВЕ И АЛА БАЛА ГОВОРИТЕ ТУК БЕ , РАЗСИПНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ ОТ СДС И ГЕРБ?МАЙ , ИСТИНАТА Е ,ЧЕ ТУРЦИЯ ЩЕ НИ ПОДАДЕ ТРЪБА СРЕЩУ НАГЪЗВАНЕ С ВАЗЕЛИН.
170
0
 
0
 
! Отговори
БОБЕВ преди 5 години
ПАК БСП ЛИ ВИ Е ВИНОВНО БЕ , СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. ?НЕ БЯХТЕ ЛИ ВИЕ ,КОИТО СПРЯХТЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА БЕЛЕНЕ,ЮЖЕН ПОТОК И КАКВО ЛИ НЕ ? ЗА КАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРАВИЛА И ГАРАНЦИИ ПЛЯМПАТЕ БЕ , РУШИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 ГОД. ? МАРШ ОТ ВЛАСТТА ,ВЕДНАГА , ОТИВАЙТЕ НА СМЕТИЩЕТО ПРИ СДС-ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА РАЗСИПИЯТА , КАРАНИЦИТЕ С РУСИЯ И КАКВИ ЛИ НЕ МРЪСОТИИ СЛЕД 1989 Г.,НАДРОБЕНИ ОТ ТАКИВА, КАТО ТУЛУПА АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ. ДЕМАГОЗИ И ЛЪЖ
169
0
 
0
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Истината е че Президент Радев отново стартира отношенията с Русия , а Премиер Борисов побърза да ги блокира отново!Но , какво може да се очаква от такива като Цветанов и Борисов ?Не ги интересува интереса на България , а каквото кажат господарите им от САЩ!Продажни люде!
168
0
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...tozi do koga shte marsi !...bai Stavri ot koga pita za nego .
167
0
 
6
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Цветанов, не ни обяснявай, не сме ***. Нали всички видяхме.
166
13
 
2
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ преди 5 години
БОРИСОВ --НИЩО НЕ Е ИСКАЛ ОТ ПУТИН!ПРОСТО ПУТИН , ИСКА ПАК ДА БЪДЕМЕ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ , НА РУСКАТА КОРОНА И РУСИЯ ДА ИМА ДОСТЪП ДО БОСФОРА И ДА ГО ДЕЛИ С ТУРЦИЯ, КАТО СЪБИРА КОМИСИОННИТЕ ОТ ПРЕМИНАВАНЕТО МУ!
165
1
 
7
 
! Отговори
ЯКО преди 5 години
ШУТИРАНЕ НА БОКО ОТ ПУТИН--КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ БЕ СЕЛЯНИН....ИЗЛАГАШ НИ НАС БЪЛГАРИТЕ НЕ СЕБЕ СИ--НИЕ СИ ТЕ ЗНАЕМ--СЕЛЯНЧЕТО С КОЛЕЛОТО ОТ БАНКЯ...
164
1
 
7
 
! Отговори
А преди 5 години
ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ,ТИ ДА ИСКАШ НЕЩО, А ДА НЕ СЕ ПОДГОТВИШ С РАЗРЕШЕНИЯ,ДОГОВОРИ,БАНКИ,НАПРАВО МЕ Е СРАМ,ДА СИ ПЛАТЯТ ПЪТЯ.
163
0
 
3
 
! Отговори
ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА преди 5 години
До Тинев/Така е ,но пък в замяна го правим добре,все пак трябва да угодим на господари
162
4
 
3
 
! Отговори
СтефоР преди 5 години
Посещението на двамата височайши ДУМЕДАВЦИ в Русия ще докара височайши руски ХАЗНОБРЪК.
161
2
 
17
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
-Можем ли да въведем еврото?-Не.-Можем ли да влезем в Шенген?-НЕ.-Нали сме в ЕС, какво можем?-Направете си гей парад!
160
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
няма нов момент ние сме тук от векове за векове в бьлгария има само джанкитака че гледаите на изток от кьдето идва топлото и не се заяждаите сьс сьседите симерете си приказките и не се оливаите
159
2
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Цецо, и ти ли трябваше да кажеш нещо. Мислиш, че руснаците са забравили какво са говорили Бойко и Плевньо за "големия и успех" - спирането на съвместните проекти с Русия. По думите на президента Путин след визитата на Бойко, Газпром е загубила ?800 млн. от спирането на "Южен поток". Това им остана на руснаците от илюзията за "общи интереси" с нас. Ще се вържат ли пак за съвместни проекти? Трудно, и след "железобетонни" гаранции. Жалка работа сте.
158
1
 
34
 
! Отговори
Фалшиви новини преди 5 години
"Историческа визита," "Ще получаваме руски газ от Турция""Борисов защитава националният интерес".
157
16
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Поп Киро и той се присъединил и по навик се опитал да дърпа ушите на Бойко Борисов... - но тука ударил на камък и получил ритник отзад...
156
1
 
49
 
! Отговори
В3 преди 5 години
Много лоши социалисти-искали да правят Южен поток и Белене.А това не е като облепяне на панелките със стереопор,който се разхвърчава при по-силен вятър и магистрали,които на втората година стават на дупки.Кофти е ,че при такива обекти като Белене и Южен поток,не може да се крадне,щото ше участват чужди фирми,а при панелките,вълнообразните магистрали,и др.,,важни'' обекти тече здраво в партийната касичка.
155
1
 
28
 
! Отговори
КГБ= КоГаБе??? преди 5 години
Целото БеСиПе да се стегнът немое толкова мрЪсотии да сторят на Борисов колкото може Вършецкия лидер Цецко КоГаБе-то
154
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е Цецорон - най-великият оратор на съвремието ни! Човекът с особената форма на главата! Защо не му вервате, та той така убедително говори! В края на краищата за човека съдим колко е успешен по това, колко е направил за себе си и фамилията си. Шест апартамента и реновирана бащина къща с басейн и барбекю (баба му все барбекю е яла) в най-западната махала на с. Шума е знак, че това е грижовен и спестовен гражданин от колибарски тип! Осъществил "българската мечта"!
153
0
 
8
 
! Отговори
у Вршец сичко почна преди 5 години
Румъния Желевата, Калинката и Виктория дето вика че е жруналесийка прегърнати от триото Цачева+Полова+Фенодуся са по атрактивно от африканската муха ЦеЦе защото сите имат убави коси, много месе и лой както и не са агенти на даскалото за спец подготовки свързани с отнемане на имущества от тьощолудките като апертимънти, дворова и барачки
152
0
 
11
 
! Отговори
лев-десен с дипломки преди 5 години
Цурето има две допломи. Първата е за това че мое в напрегнати ситуации да бега сал на лев крак. Втората е кетапът Узаконяващ че Цура мое в по-сложни от напрегнатите ситуации да трЪчи на десна нога, като ако бъде заловен да бега на два крака и не носи двете дипломи го оставят да бега до Карлуково през Вършец )онова спец даскало та да Курило, сектор трети, етаж подземен, килия 12, с нар и джакузи на върло студене вода