ВМРО с нов призив към Царя: Стига вече претенции!

"Сакскобурготски да е полезен на държавата, не на себе си"
134
ВМРО с нов призив към Царя: Стига вече претенции!
Снимка: архив "Булфото"

ВМРО призова бившия премиер Симеон Сакскобургготски да се откаже от всякакви претенции към България.

Вчера съдът отсъди, че дворецът "Врана" се присъжда на държавата, но Сакскобургготски и семейството му трябва да получат 1 323 495 лв. за ремонтите и реставрацията на имота.

Воеводите приветстваха решението на съдиите срещу исканията на бившия премиер.

"Призоваваме Симеон Сакскобургготски да прояви благородството, за което претендира, и да се откаже от по-нататъшни претенции спрямо България. Какъвто и да е изходът от подобни претенции, те само ще затвърдят ниското доверие на българите към Сакскобургготски и неговото неотдавнашно участие в българската политика", обявиха от ВМРО в позиция до медиите.

Още по темата

Партията напомни, че преди година се появиха идеи за споразумение между държавата и Сакскобургготски.

"Още тогава ВМРО се противопостави на тези идеи. Премиерът Борисов се вслуша в тази позиция на Патриотите от ВМРО и се отказа от подобни постъпки. От онзи момент насам вече във второ дело се потвърждава правотата на тази позиция на ВМРО", пишат още воеводите.

Те декларират, че уважават историческата роля на монархическата институция в България.

"Въпреки многото съдбоносни грешки в новата история, царската институция е символ на българската независимост във вековете", признават от ВМРО.

Воеводите обаче допълват, че в същото време огромната част от въпросните имоти са част именно от институцията, а не са лични имоти на царете.

"Това означава, че те принадлежат на държавата България. Това казва сега и българският съд. Освен това, напомняме, че България днес е република и въпросът с имотите не може да се натоварва с някакви исторически сантименти, нито пък Симеон Сакскобургготски следва да се опитва да се представя едва ли не като безспорен цар", пишат още от ВМРО.

Те допълват и че Сакскобургготски още преди десетилетия е оставил българите с грешното впечатление, че няма да има никакви претенции към страната си.

"Сега обаче картината се оказва съвсем различна. Затова ВМРО още веднъж се обръща към него: Господин Сакскобургготски, призоваваме Ви да продължавате да намирате начини да бъдете полезен на България, както неведнъж сте го правили, а не да бъдете полезен само на себе си", завършват те.


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
32
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Царя трябва да връща пари от врътката с външния дълг и брейди облигациите, както и за приватизацията на БТК и енергоразпределителните дружества, които се продадоха за жълти стотинки!
Агент Итън Брукс!ЦРУ!!!
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуделче на Доган и комунистите-СРАМ!
9
2
 
40
 
! Отговори
Регент преди 1 година
Защо го наричат цар,след като за да бъде такъв,трябва да е коронясан,някой да знае датата на коронацията му?.Просто след смъртта на баща му ,Борис lll , Сакскобургготски е наследник,но не и цар!!!
8
2
 
38
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Малко ли му беше на царя, изсече половин Рила!!!
Агент Ричард Хънт!ЦРУ!!!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цар? Ко, нйе!
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива като него се насищат веднъж за винаги.
5
5
 
13
 
! Отговори
Голям смях преди 1 година
Едни мизерници отправят призив към друг миз.е.р.ник. Където е сега царската партия, там ще бъдат и партиите на фалшивите и лъжливи патрЕоти.
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голем изедник, малко изеде и изпи та още иска.
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският Остап Бендер!
2
6
 
15
 
! Отговори
Голям смях преди 1 година
Eдни мизерници отправят призив къъм друг ***. Където е сега царската партия, там ще бъде и партията на фалшивите и лъжливи патрЕоти.
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля че България е република. Този на какво е цар? На дълговете или безразборното харчене? Все пари му трябват и все не му стигат.