Новите самолети за армията - договорени до 4 месеца

9 месеца ще са нужни на родните пилоти за подготовка за изтребителите
Обновена: 14 мар 2019 13:19 | 12 мар 2019 21:23, Екип на Bulgaria On Air
63

4052 гледания   |  Още видео
България може да договори новите самолети до 4 месеца. Това заяви генерал Съби Събев в "Денят ON AIR". В момента правителството води преговори с няколко компании за доставка на нови изтребители, като основен фаворит за сключване на сделката е американската компания Lockheed-Martin, която ще ни предостави 8 броя F-16.
Още по темата
По думите му преговорите между българското правителство и компанията Lockheed- Martin могат да приключат до месец юли. Той обаче заяви, че е трябват поне 9 месеца, за да могат родните пилоти да могат да пилотират американските машини.

"Всичко зависи от това колко стегнато вървят преговорите. Има достатъчно време, за да се завършат - 4 месеца. Американците предлагат и комплексна подготовка за нашите летци. Това бе недостатък на шведска оферта. Необходимо е да действаме бързо. Обучението на опитните летци е 9 месеца. Ако изпратим по-млади, то подготовката може да отнеме до 2 години", заяви Събев.

Той допълни, че F-16 е най-добрият изтребител, който България може да си позволи. Според него една ескадрила е напълно достатъчна, за да охранява въздушното пространство както на страната, така и на териториите около нас.

"F-16 e най-добрият от всички самолети. Той разполага с най-добрите съвременни системи. Това е самолет с много добър тактически радиус. С него ще можем да помагаме и на Македония. Една ескадрила ще осигури достатъчно охрана на България", каза Събев пред Bulgaria ON AIR.

Той също така заяви, че страната ни ще може да ползва настоящите изтребители МИГ-29 най-много до 2024 година. Според него въпросните самолети вече са морално остарели и след 2024-та няма да има нужда от тяхното използване.


63
Още по темата: изтребителВВСсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Най-естествено е да изберем F16, а не Миг, защото то е все едно да избираш между Шевролет и Москвич...
47
3
 
1
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 1 година
1* МИГ21=4*Ф16
46
3
 
6
 
! Отговори
Ф16 преди 1 година
Абсолютно безобразие е да спонсорираме САЩ икономика.
2 милиарда за железа при наличие, че българи умират от студ - съпътстващи заболявания, липса на евтини лекарства, липса на лекари, болници и училища.
Безумни сметки за ток, вода, парно, данъци, бензин, газ.
Абсолютно безобразие, при наличие, че БГ загива и емигрира.
В същото време част оп всички политици в БГ през годините са милионери, а някой в бордове на чужди компании - добре платено предателство към БГ и българите.
Безобразие!!!
45
1
 
3
 
! Отговори
Кой преди 1 година
Кой напира да даде летище С-я на концесия, кой продаде лотове и посолства. Кой разреши некачествени детски храни да залеят БГ. Кой уби животновъдството и земеделието в БГ- ниски субсидии? Кой закри реакторите Козлудуй.
Вчера имаше интервю по Още от деня, ток от Белене бъдещ 60-120 лева, ток Тецове, перки слънца - от 560 до 800 лв.
Кой плаща БГ народ.
Нямаме пари за болници, училища и спорт, заплати на мед. сестри - 600 лв. заплати, учители и хора на наем.т труд.
БСП, НДСВ, СДС, ДПС, ОП, РФ,Воля
44
1
 
4
 
! Отговори
До НАТО преди 1 година
Няма червени и зелени, съжалявам.
Кой опрости 8 милиона на мюфтийството.
Кой ни вкара в НАТО. Кой даде безплатно бази на САЩ.
Кой приватизира ел. дружества. Кой покани изгонената от Г-я и Ф-я Веолия във Софийска вода.
Кой вкара в Закона, че ако 20 обработваш земя имаш право да я придобиеш?
Кой продаде 33% държавни дялове ел. дружества?
Кой спря ЮП, кой продаде Каолин и ТЕЦ 1 и 3.
Кой крие печалбите на корпорациите с гриф "Търговска тайна".
30 г.
Кой направи закона за висока сградна инсталация.
43
2
 
3
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
До Семки А червените олигарси защо продават оръжие на страни осигурени от американски партньори? Значи печалбата в тяхното джопче, а американците да духат супата? Няма безплатен обяд другари! Редно е фирмите изнасящи оръжие да заплатят изцяло сделката и това е бил замисъла на американците, ама нашите олигарси се правят на ощипани моми и затова квичат по форумите.
42
1
 
6
 
! Отговори
Предстои преди 1 година
освен че най-вероятно ще теглим заем 2 милиарда за да спонсорираме частна САЩ ф16.
Газпром е уведомил БГ, че от 2020 спира транзита на газ от БГ за Турция. 2020 се спира транзита през Украйна. ЕП след натиска на САЩ, казва че СП2 усилва руската зависимост, започва газовата война м/у Русия, САЩ и ЕС.
Помпео и Пейнс искат БГ да купува втч.т им газ, но не казват на каква цена т.е. нови заеми милиарди струват терминалите за втечнен газ.
Студено ли ви е? Идват ли високи сметки за парно?
Да живеят САЩ
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Якоб Кедми

"Нашите Ф16 блок 70" не се произвеждат в серийно производство. Вероятно ще ни понапудрят стари 16-ки и след време никой няма да говори за "блок 70". Но парите ще са взети. В това съмнение няма.
"Когато човек е глупав, то е за дълго." - китайска пословица
40
2
 
3
 
! Отговори
Семки преди 1 година
Докато народът чопли семки, а не протестира срещу това очевидно изнудване от "американските партньори" - да спонсорираме ЧАСТНА САЩ фирма ще е така, една аморфна маса от народ, на който не му пука за бъдещето, заемите, бюджета, децата му и държавата.
Чоплете семкии и слагайте знамена един път в годината по остъклените балкони, за да ичистите "патриотарското си бездействие".
Така стана с водата, с парното, с тока.
Истината е, че на този народ не му пука за БГ.
Какво каза Христов, 80%?
Истина е!
39
4
 
7
 
! Отговори
преди 1 година
До Какво се чудите ?
Турция е в НАТО но купува руско оръжие. Франция е в НАТО-но ползва френски самолети. Чехия е в НАТО-но е със Шведски самолети. А дори и да се купят американски самолети-нека да са Ф-35-защото е по-добрия , и по-евтиния самолет! Ф-16- е за музея.
38
3
 
7
 
! Отговори
ДАЛАВЕРА С ЦЕНАТА!!! преди 1 година
ЛЪЖА че е най-добрия самолет който България може да си прозволи!!!!!! Ф-16 ни го продават по над 200 млн лв бройката-8 САМОЛЕТА ЗА 1,8 МЛРД ЛЕВА, а по-добрия, по-новия, по-качествения самолет- Ф-35 струва 80 лн долара бройката-малко под 140 млн бройката. По-новото, по-доброто, по-качественото е по-евтино. Като това е цената по каталог, може да се договори значително по-ниска цена! Ф-35 е логичния избор-по-достъпен, и по-модерен, а нсе ф-16-който е за музея!
37
9
 
7
 
! Отговори
Какво се чудите ? преди 1 година
F16 е най-правилният и логичен избор, защото България е в НАТО. Ако бяхме във Варшавския договор най-правилният избор щеше да бъде(и беше) Миг. Толкова ли е трудно да разберете това червеноглавци...
36
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо лъжеш бе Събчо ? Шведската оферта предлага обучение на персонал и пилоти, логистична поддръжка и въоръжение. След такава отявлена безумна лъжа просто е ясно какво ще стане. Предварително е решено. Но се правят, че водят преговори.
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кофопомпаджията от Банкя и Кауноподобната форма на главата от село Шума, най ги пчаткат самальотите.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво и е на армията самолети, по скоро за ВВС-то ама пак ли аз да ви уча.
33
10
 
3
 
! Отговори
Якоб Кедми преди 1 година
Нашите Ф16 блок 70 ще са с най новата версия на AIM 120FN с двигател подобен на принципа от ръкетата метеор на компанията MBDA главния плюс на грипена
Впрочем AIM FN по скоро трябва да се сравнява с още по новия метеор 2
32
9
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 1 година
Китай от давна си има свое копие менте при това не лошо на AiM120 и тъй като стой зад гърба на Пакистан ако са пуцали с нещо Пакитата ще е с това
А че Олгинчетата от свинарника са намерили някаква снимка на Филипинска ракета AIM 120C5 serNo cc 124497 изтреляна дявол знае в какво учение ами в Индия джунгли във Филипините джунгли ватенките са прост народ комплексари може и да мине сред тях
31
9
 
7
 
! Отговори
Якоб Кедми преди 1 година
Ирански Ф 5 второ поколение опрвделено свалих 8 броя миг 25 четвърто поколение на Садам ... ама руските щайги кой ги смята за стока (((
30
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

"В момента в цял свят обикаля новината, че индийски МиГ трето поколение
реактивен изтребител е свалил пакистански Ф-16 четвърто поколение. САЩ
избягват да коментират случая."


Тази лъжлива новина се тиражира само в миризливата руска кoчина, така че под цял свят разбирайте само пpасетата в руската пeдерация. Истината е че Индия тотално се провали в баталията с Пакистан и като резултат изхвърля всякакво руско оръжие от употреба. А няколко генерали отиват в затвора за сделки с русия
29
8
 
7
 
! Отговори
Якоб Кедми преди 1 година
Дори и да има ракета друг самолет освен двата свалени миг 21 НЯМА
А И какво общо има продадената на Филипините AIM 120C5 serNo Cc 12497 с индия и Пакистан ??? само Олгинчетата си знаят абе руска работа проста ((((