Борисов подкрепи машинното гласуване за следващите избори за НС

Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че не желаем"
Обновена: 12 фев 2020 12:29 | 12 фев 2020 10:44, Веселина Йорданова
150
Борисов подкрепи машинното гласуване за следващите избори за НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов подкрепи машинното гласуване за следващите парламентарни избори.

Да похарчим няколко десетки милиони и да видим какви ще са резултатите, коментира той в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата
За целта трябва да има поне 15 хил. машини, обясни вицепремиерът Томислав Дончев, като уточни, че по темата вече се работи и на практика във всяка избирателна секция ще има машина за гласуване.

"Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че не желаем", каза Борисов. Той допълни, че не е убеден, че с това ще се реши нещо, но управляващите са длъжни да изпълнят записаното в Изборния кодекс.

Парламентът трябва да уточни – като има машинно, ще има ли хартиено, ще се дублират ли, къде ще ги съхраняваме, посочи премиерът. Той обърна внимание и на киберсигурността.

Според Томислав Дончев е глупост да се поддържат две паралелни системи, защото това ще направи изборите необосновано скъпи. Той посочи още, че машините трябва да бъдат купени, а не наемани, за да ги ползва държавата на всички следващи избори.

Последните (избори) бяха към 70 млн., сметна пък Борисов и допълни, че правителството с решението си се включва в „общия хор на подкрепящите“.

В началото на заседанието финансовият министър Владислав Горанов докладва, че по спорната Наредба 18 има още много работа и увери, че по нея се търси пълно съласие.

Премиерът посочи, че докато нe бъде постигнат консенсус, наредбата няма да съществува. По думите му целта е премахването на сивия сектор, но това не трябва да се отрази на малкия и средния бизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ако е така ,добре..но ме съмнява,ръчно е голяма манипулация,с фалшиви гласове,но ако се гласува,партиите не искат машинно и електронно)
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внимавайте,в момента ни пробутват немските номера с измислените нации,пробутват фалшива история с "готи" на Балканите,измислените от нацистите "арии",измислят си,че руснаците не били славяни,а "шведи и немци",измислиха украинска нация в 19 век, пробутват ни измисления през 19 век "тракизъм",елинизма също е измислен през 17 век,"румънската" нация е създадена от австрийци,във Виена създават техния новоизмислен език през 1870 година и им отнема почти 100 години,за да наложат този език в Румъния.
125
2
 
1
 
! Отговори
dvansetem преди 4 години
Ми добре значи си тръгва този мафиот,обаче кой ще дойде се пита в задачата?БСП същата работа,Слави сатаниста или Възраждане дето ще ни се *** *** майна от тях!Атака за нищо не стават,Воля алчни за пари продажници,ДПС няма какво да говорим изобщо,ПатрЕотите пълни анти-българи!Освен за някой неизвестен да се гласува аз не виждам за кого друг!
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 120, машините за гласуване не са свързани с интернет. Стига си писал простотии.
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз па искам да задрасквам, мноо ме кефи! И да рисувам също...
122
0
 
2
 
! Отговори
Защо преди 4 години
бе баце.Нали народа беше ***.
121
2
 
3
 
! Отговори
Венци преди 4 години
СЛАВА НА ГОСПОДИН ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ-ВОЖД И УЧИТЕЛ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, СЛАВА НА Н.П.ХЕРО МУСТАФА, ВЕЧНА ДРУЖБА С БРАТСКИЯ АМЕРИКАНСКИ НАРОД, ДРУЖБА ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ! ДВА НАРОДА ЕДНА ЦЕЛ!
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пари за машини от где бе Пожарна?Нали няма пари в хазната когато стане въпрос за НАРОДА за неговият стандарт?Идат избори и трябва да се слагаш в"услуга"на народа,сега той излиза на първа линия,САЩ и Германия ще почакат,след това пак ще им коленичиш и заближеш табаните!Избавлението наше е само едно,когато дойде изборният ден не трябва да излизаме от домът си,защото всяко заставане пред урната е грешен ход/доказано/,няма нищо страшно от ОТКАЗ ДА СЕ ГЛАСУВА,страшно е за политиците,питайте белгийц
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен120 Абе многи си *** бе! Машините не са свързани с интернет.
118
0
 
3
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 4 години
Не бързайте с овациите! Не забравяйте кой го казва. А казвайки го, фъфлеше като дрогиран!
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-справедливо е : Гласуват само лица ,които плащат данъци и осигуровки в Бг !лица извън Бг , лица без 8 клас, лица над 80г - Без право на глас !
116
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй машинно гласуване го предлагат разни ПОСРЕДНИЧЕСКИ фирми. Тия искат да крадат от цяла БЪлгари, като продават някакви устройствва и програмки за тия устройства. Тая фирма може да ФАЛШИФИЦИРА изборите в цяла България с тия машини.
115
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Машинно гласуване НЕ ни трябва...Така по- лесно ще се правят ФАЛШИФИКАЦИИ през Интернет.. Като се гласува с бюлетини, може да се объркат 1-2, но при гласуване през Интернет, с едно щракване на ТУРСКИ хакери, може да фалшифицират изборите в цяла БЪлгария.... А най- добре да се гласува САМО в БЪлгария. Който е Българин, идва и гласува. Хем да го видят, щото през Интернет, турците може още по- ЛЕСНО да КУПУВАТ гласове...
114
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Машинно гласуване...!!!? Добре, но за грамотни..! Как си представяте Айшето пред машината! Вай, вай , ко ша правя сега, ко да натисна? Чуден ми е ентусиазмът на ДПС за машинното гласуване? Та нали сред техните избиратели е най-голям процента неграмотни, които преди години гласуваха с клечка-мярка върху бюлетината, която се предаваше от човек на човек! Затова-промяна в конституцията! Гласуване-само за грамотни и постоянно живеещи в България! Хасан-от Бурса-НЕ! Иван от Чикаго-НЕ!
113
1
 
4
 
! Отговори
ined преди 4 години
Няма нужда от машинно гласуване, отиваш в секцията, купуваш си бюлетината със стреч фолио, изтъркваш го с монета и виждаш какъв депутат си спечелил
112
1
 
5
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
А сега върнете лентата 10 месеца назад и чуйте какво говори Винету за машинното гласуване!
111
1
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Много много добър човек е боко тиквата
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РАК на БългарияКаза поддържникът на тези, които никога не се отказват да вземат властта а заедно с нея и парите. Ако това не е вселенско лицемерие, здраве му кажи. Но то няма да умре щом има раци осмокраци с големи мустаци, които още мислят че някой прави нещо за тях. Простотата е свещена ( не съм го казала аз)
109
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КозипръчковТи козите ли си или пръчката която ги ръчка? Мисля че си козите а пръчката която те ръчка е на някой друг. Сещайте се кой е той.
108
1
 
4
 
! Отговори
РАК на България преди 4 години
Подкрепи ли? Видя, че няма на къде и пак върти номера. Този е патологично алчен за власт и пари.