БСП праща на прокурор изнесените факти във ВиК сектора

"Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност", посочва Корнелия Нинова
Обновена: 29 ное 2020 20:11 | 29 ное 2020 14:35, Ния Христова
47
БСП праща на прокурор изнесените факти във ВиК сектора

БСП сезира главния прокурор за изнесените факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции. Това съобщи лидерът на българските социалисти Корнелия Ниова във Фейсбук. 

Реакцията на БСП е само ден след като министърът на околната среда и водите Емил Димитров изнесе по време на петъчния парламентарен контрол скандални факти във ВиК сектора. Той предупреди, че те ще доведат до водна криза в страната и водни бунтове.
Още по темата
 
"Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност“, написа Корнелия Нинова и уточни: „Сезираме главния прокурор  за изнесените факти. Ще му предоставим стенограмата от заседанието,  за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол".
 
Веднага след изложението на министър Димитров относно смущаващите данни за ВиК сектора, лидерът на левицата в парламента Корнелия Нинова заяви от трибуната: "Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов. Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпроси за здравето на нацията".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Каракачамаков: Държавната каса я източват Бойко и правителството му с нови и нови заеми. И това не са пари, от които ще се получи печалба, а дълг, който децата ни ще плащат.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАЕДНО С ФАКТИТЕ ЗА ВОДАТА ДА ИЗПРАТИ И ПРОИЗХОД НА КАПИТАЛ.
30
2
 
5
 
! Отговори
Как Сийка преди 3 години
Бе тая ухилената ли ще ни говори за ред и порядки ?! Та тя няма право изобщо да се докосва до тая тема,а не да вдига бунтовни знамена ! И тя като Чудомировата Тана Папучкина има "желязно " мнение по всеки въпрос ха-ха-ха !Мо не се ли виждаш,че вече никой не те има за нещо ами си отворила уста като ханджийски порти ?! Пфу! Долна рабо та!!!
29
2
 
5
 
! Отговори
От дек на дек !? преди 3 години
Това нагло, алчно , безочливо, безскрупулно и жалко същество за нищо на света не бих го мандръсал.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да при възникването на кризата в Перник, госпожата показа ясно, че не и е приоритет да се занимава с кризи а с това как да изведе политически дивиденти от тях, а който има криза да си се оправя сам.
27
5
 
22
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Какъв поглед каква дълбочина има г-жа Лъжа ! И да внимава с Гешев щото на съвестта и е Техноимпекс !
26
0
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
До Анонимен 19 Тези твои "данни " можеш ли да ги докажеш в съда ?Може да ти ке наложи и тогава: Оле,ле,майко , кво стана та не ядооме ?
25
4
 
14
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Изглежда , докато другарката Нинова е лежала в болницата , всяка вечер са и се изреждали дежурните. Вирусът явно се е развихрилпри нея ! Не е останало нищо в кухата и глава !
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е кауза пердута. Каскета брани Овчаря.
23
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен (8)Прав си. Ама не забравяй, че точно тия те и управляват в момента. Начело с Борисов. А иначе сичкото платени меке-peнца на Бибитко са на амбразурата. Дерзайте...
22
2
 
20
 
! Отговори
АБЕ , КОРНИ... преди 3 години
ЗАЩО ГИ ДАВАШ НА ГЛ.ПРОКУРОР *** ....НАЛИ НЕ ГО ПРИЗНАВАШ И МУ ИСКАШЕ ОСТАВКАТА....ХА,ХА,ХААААААААААААдР.МУТОФЧИЙСКИ , МНОГО ТИ Е ПРОМЕНИЛ МИСЛЕНЕТО , *** ....ДОКАТО БЕШЕ В КОМА!!!Я , СИ ПРИЗНАЙ , КВО ТИ НАПРАВИ....ХА,ХА,ХААААААААА
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова от къде сезира главния прокурор? От ковид отделението ли?
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо в тая държава премиера се оплаква, че е нещастен в любовта и същевременно *** срещу заплащане метеороложка от БТВ и дори и купил БМ2 5ца за 100000 лв.Защо премиера гледа Пеевски и купува скъпи подаръци? Пеевски също купил на ромката Николета Х5ца за 100 бона.Няма ли Брюксел да се намеси?
19
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква е тая държава? Какво е това крадене? Как така при толкова доказателства Пеевски и Борисов още не са в затвора?Пеевски купува БМВ Х5 на ромка-Николета Лозанова срещу секс. Бойко купува БМВХ5 на метеорложка от БТВ срещу секс. И двете коли струват над 100 хил лвДъжавата е платила за Гешефтурата, знаете ли колко? Всяка година стотици хил лв сме осъдени, за да може по тв каскета да си прави пиар.
18
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересна Корнелия Нинова. Защо не пращат проверка на новата любовница на Бойко Борисов? Как така една метеороложка кара БМВ за 100 000 лв? Как така една ромка - Николета, подлагала се на Пеевски кара и тя БМВ за 100 000 лв?Е,бас си курвенската държава.
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко лошо в тази държава идва от комунистите!Явни и неявни!
16
3
 
21
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КАТО СТЕ ТОЛКОВА ЗАГРИЖИНИ ЗА ВОДАТА ЩО ПОСТРОИХТЕ ТЕЗИ ЗАВОДИ ТИП КОНЦЛАГЕРИ И Я ОТРОВИХТЕ. ТВА КРЕМИКОВЦИ ДИМИТРОВГРАД И ДР. ПЕКАЙЛЯ БЪЛГАРИЯ И БЕЗ ТЯХ Я Е ИМАЛО.
15
2
 
30
 
! Отговори
Пази Боже преди 3 години
Путин да та асвабаждаваЦипрас да има да ти даваИ КУРНелла да та управлява!Амин!!!
14
1
 
27
 
! Отговори
В името на народа преди 3 години
Цялото бесипе отива на съд!Венсеремос!
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следва по сценарий марионетката от президенството!Чака повод някое погребение или да го поканят в някое село!