Трифонов: Санкциите на САЩ са протегната приятелска ръка от наш партньор

По думите му събудилото се гражданско общество трябва да промени България
3 юни 2021 14:43, Нели Христова
417
Трифонов: Санкциите на САЩ са протегната приятелска ръка от наш партньор
Снимка: БГНЕС

Американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Това се казва в позиция на лидера на “Има такъв народ” Слави Трифонов във Facebook.

Ето и цялата позиция:

Гражданското общество в България е в основата на вчерашната позиция на САЩ. Защото всичко, което е написано в доклада на Министерството на финансите на САЩ, българското гражданско общество го знаеше много преди вчерашния ден и го изразяваше на площадите и улиците. Още преди 8 години хиляди граждани в десетки градове заявиха своето отношение и позиция спрямо Делян Пеевски. И твърдо отстояваха своето отношение и позиция над 400 дни.

Пак преди американския доклад, а именно през изминалата година, гражданското общество в България изрази по един категоричен начин нетърпимостта си към бруталната корупция във всички нива на държавното управление.

Още по темата
Вчерашният американски доклад дипломатично посочва корупцията по най-високите етажи на властта и ролята на прокуратурата в покровителстването на тази корупция. Но тези чудовищни зависимости ги посочи по-рано самото българско гражданско общество. Нима забравихме, че над 200 дни хиляди български граждани в десетки градове у нас, а и в чужбина искаха оставката на главния прокурор и на онзи настоящ политически лидер?

Затова американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Те са протегната приятелска ръка от наш партньор.

Въпреки това съм уверен, че дневният ред в България не се пише от докладите на нашите лоялни партньори, а от желанията и волята на българските граждани. И така ще бъде за в бъдеще.

Не санкциите на САЩ ще променят страната ни, а събудилото се гражданско общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой вярва ли на това ? : )
336
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Слави, кой ще ти плаща сега?
335
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Браво бе,Славунчо!Пак успешно успя да кажеш(в писмен вид) написаното за теб от някой друг.Излез поне веднъж на нормално интервю наживо пред нормална медия за да те видим дали две думи накръст можеш да свържеш като хората,а не да четеш от листче написаното от сценаристите.
334
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави и неговите придворни Тошко и Ива Митева ни натресоха това компютърно гласуване искаха и с видео с усмивка пускаш за тях
333
0
 
7
 
! Отговори
4epa преди 2 години
СЛАВ4О ТИ ОЩЕ ЛИ ИГРАЕШ НА КРИЕНИЦА !!!!!!!!!! САМО 4Е НЕ СИ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА
332
0
 
9
 
! Отговори
БРАВО , ЧАЛГАРЧЕ... преди 2 години
СЛЕД ТИЯ БЛАГИ ПРИКАЗКИ , МАМА ХЕРО , ВЕЧЕ ТЕ ОБИЧА..... МОЖЕ И ФЕРАРИ ДА ТИ ДАДЕ....ХА,ХА,ХАААААА.....АКО Я ВКЛЮЧИШ У ФОНДАЦИЯТА СИ У САЩ!
331
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много от новите политици ще си отидат
330
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този и той се прави на политик
329
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега да кажат тези наши приятели, какво чакаха толкова години за тези снакции и какво ги накара най-накрая да действат?
328
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 357Това ли са новите опорки на Севдето? Всеки с "краварите" и който ги слуша е антибългарин, но иначе корупция си има?Уникални сте в ГЕРБиджа :D
327
3
 
10
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
УЧИНДОЛСКИ МНОГО УСМИХНАТ БЕ-!!!!ДА НЕ СА МУ ДОШЛИ ГОСТИ ОТЗАД????АААААА
326
2
 
23
 
! Отговори
Геро преди 2 години
Такова чудо над чудесата 1300 години в тая държава не е имало. Хората са се борили със стрели и мечове за чест достойнство и просперитет,заставали са начело на държавата и са поемали всички отговорности за държавата и за населението.... Сега омайваме главите на раята с чалга а после се крием зад някой бял чаршяв и пускаме по някоя недомислица, днес салют с Русия, утре благодарим на Американците, днес Радев уговаря Херо да не изтърван името на някой "наш" човек абе трагедия.
325
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трифонов сега стана ясно защо отказа мандата ,остави президента да се справи с голямата корупция по високите етажи ,ти нямаше да се справиш ,и на 10 %защото нямаш смелост и решителност да се изправиш срещу Борисов и неговите хора ,а и нямате хора и потенциал за министър председател ,само помислете нещо подобно все едно Пулев да е президент )
324
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечото коментари са - чалгар, чалгар..........Явно всички са почитатели на мутрафон
323
1
 
1
 
! Отговори
Equilibrium преди 2 години
Гледайте тоз филм.Това е мечтата на всяка тоталитарна държава,а плъхчо Слав е оня "месия-водач",който отдавна е мъртъв,но не и виртуално.Липсва само хапчето,но то ни го доставят с храната.Пълчища СС (не Ес Ес,а специализиран съд/следствие) и СП,се грижат да не се почувстваме щастливи(свободни).Големия брат отявлено толерира,онез които върнаха културата и мисълта векове назад(без шаха).Брата ще победи-с МАШИНИТЕ,не с Професора.И ще граби на ново ниво.Живей вечно Слав,да се мъчиш,като нас!
322
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
га лапахте европейските помощи - не ривахте,га требе да се демократизирате се разревахте.много лош матрял, само гледа да изклични - плаче си за боя.
321
9
 
11
 
! Отговори
Луда Яна преди 2 години
Хей, българи, събудете се. Ние аборигени ли сме, та да ни направляват отвъд океана !?
320
2
 
22
 
! Отговори
Кога преди 2 години
Крайно време е американците да се изкажат за милионите на Гологлавия Чалгарин.Откъде натрупа тези милиони.
319
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Николай Бареков Слави Трифонов никакаква разлика
318
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС втора политическа сила