Атанасова: ГЕРБ ще бъде опозиция, но на хаоса и безотговорността

Служебният кабинет издълба разделителни линии, заяви тя
Обновена: 21 юли 2021 09:54 | 21 юли 2021 09:52, Александър Попов
229
Атанасова: ГЕРБ ще бъде опозиция, но на хаоса и безотговорността
Снимка: БГНЕС

Предсрочните парламентарни избори не излъчиха категоричен победител. Те се проведоха при ниска избирателна активност и натиск на служебното правителство към представители на ГЕРБ, заяви от трибуната Десислава Атанасова от ГЕРБ - СДС в декларация от името на парламентарната група. Днес сме свидетели на блокаж на цели държавни системи във времена на икономически предизвикателства. В 46-ото НС нашият опонент ще бъдат не парламентарните групи на другите политически сили, а хаосът и безотговорността.

"Действията на представители на служебния кабинет, издълбаха още разделителни линии в българското общество. Вместо предсрочните парламентарни избори да разрешат политическата криза, те я задълбочиха и днес сме свидетели на фрагментация на политическата система и невъзможност да се конструира стабилно управление. В 46-ото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. Нашият основен опонент няма да бъдат управляващите партии, ще бъде хаосът и безотоговорността за държавата", заяви още Атанасова.

Още по темата
Тя заяви, че ГЕРБ-СДС не разчита изборния резултат като победа на политическа сила, а огромно предизвикателство, поставено от българските избиратели, което изисква възстановяване на политическия диалог, прекратяване на войната между институциите и сформиране на национално единство. "Това са трите най-важни условия за справянето със здравните, икономическите и социалните проблеми, които стоят пред нашето общество", зави още Атанасова и допълни, че не ги е видяла в приоритетите на "Има такъв народ".

Тя подчерта, че ГЕРБ ще бъде опозиция на следващото управление, защото няма как да подкрепят една неолиберална програма, чиито акценти са приватизацията на единствената държавна банка, концесионирането на магистралите и радикалното съкращаване на бюджетните разходи.

"На онези от вас, които се самозаблуждават, че това е дясна политика, ще кажа, че това е политика, свързана с реалностите от края на миналия век", каза още Десислава Атанасова. Тя подчерта, че ГЕРБ няма как да подкрепи програма, при чието изпълнение ще бъде унищожена инфраструктурата на дребния и малък бизнес.

Десислава Атанасова отправи и обвинения към служебния кабинет, след който ще остане конфронтация в обществото.

За съжаление през последните 2 месеца се изгуби време да се унищожава ГЕРБ, а можеше да се използва за решаване на предизвикателствата пред България.
"Най-тежки удари нанесохте на здравната система, прекъснахте ваксинацията на прага на четвъртата вълна на коронавирус. Вместо за подготовка на болниците за прием на пациенти, уволнихте проф. Кантарджиев, атакуваха се най-големите ни здравни заделения", допълни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По- хубава снимка не намерихме ли?!?!?
182
0
 
1
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
Тази неадекватница не става за нищо друго,освен да дрънка тъпизми! Служебното правителство "чертаело разделителни линии в обществото". Тя дори не може да зацепи,че разделянето на БЪЛГАРИТЕ направиха точно крадливите герберасти.Ясно обособиха две групи,на богопомазаните и крадците и на безмилостно ограбваните и безжалостно унищожаваните от мизерия,глад и недоимък! Служебното правителство е единственото,което прави това,което е необходимо за спасяването на РОДИНАТА ни след погрома на ГЕРБ!!!
181
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБАДЖИЯ преди 2 години
АКО ТАЗИ ГОСПОЖА НЕ Я ПУСКАТ ДА СЕ ИЗЯВЯВА...ГЕРБ САМО ЩЕ СПЕЧЕЛИ...ТОЛКОВА Е НЕНАВИЖДАНА...И С ПРАВО...МАХНЕТЕ Я ОТ ХОРИЗОННТА...ИЗЛАГА НИ...
180
0
 
3
 
! Отговори
абе, Атанасова, преди 2 години
По- внимателно с думите. Да ви имам самочувствието, вие до съвсем скоро какво точно правехте? Държавата беше в пълен хаос, но тогава не ви правеше изобщо впечатление, защото вие в управлявахте. Сега вой до небето. Не се правете на толкова големи светци, знаем ви що за стока сте и вие.
179
0
 
4
 
! Отговори
мале мале преди 2 години
колко си мазна и отвратителна атанасова, мале малее
178
0
 
4
 
! Отговори
сравнението преди 2 години
Ей богата е Деса,богата!Наследи от гербаджийскиятбардак елитни места по сите нагърчени магистрали!
177
0
 
4
 
! Отговори
dfgsdgf преди 2 години
Деса НСО то.
176
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербарска г-н-у-с
175
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази видимо е с недоимък в интелекта ,както и нейния шеф.
174
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...ДА ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ...". МИСУРИ НЕ НИ ПРАВИ НА БУДАЛИ!!!
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 МИНУТИ СЛУШАХ ОЛИГОФРЕНИЧНИТЕ ДРЪНКАНИЦИ ПО БНР НА СДС-АРСКАТА НОМЕНКЛАТУРА ОТ УНГАРИЯ И НЕ МОЖАХ ДА СИ СПОМНЯ ИМЕТО МУ. АМИ ЗАЩО НИ ПУСКАШ ТАКИВА ТАНТЕЛКИ-ДАНТЕЛКИ ПО БНР БЕ ПИТЪР МИСУРИ. ДОБРЕ, ЧЕ НАКРАЯ КАЗА - ГЕОРГИ МАРКОВ, И СЕ СЕТИХ, ЧЕ ТОВА Е ЖОРО ДАНТЕЛАТА ЯРОСТНИЯТ ЯСТРЕБ НА СДС. ЗА НЕГОВО СВЕДЕНИЕ ЩЕ ПРИПОМНЯ, ЧЕ НА ПРОСЛОВУТИЯТ МИТИНГ ОТ 18.12.1989 ГЕНЧО КАСЕТАТА БЕШЕ САМО ЗВЕНО ОТ ОПЕРАЦИЯТА ЗА ДИСКРЕДИТИРАНЕ НА ПЕТЪР МЛАДЕНОВ С ПРОСЛОВУТАТА ФРАЗА - "...ДА ДОЙДАТ ТАНК
172
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли герберски кръдци
171
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРАВИЛНО ДЕСИСЛАВКЕ - ЩЕ БЪДЕТЕ ОПОЗИЦИЯ НА СОБСТВЕННОТО СИ МИНАЛО, А НАЙ-ДОБРЕ НА СОБСТВЕННОТО СИ БЪДЕЩЕ, ДОКАТО ИЗЧЕЗНЕТЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ХОРИЗОНТ !!!
170
0
 
0
 
! Отговори
САТАНА преди 2 години
🐞 за балеринка
169
2
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
на най-новата измама със СДС-ГРоб (за което никой всъщност не говори) за които 30 години така и не успяха от как Иванчо продаде България за стотинки. та всичко което правят тази "ново"сформирана коалиция е хаос ама не някоя хубава музичка ами суматоха и ги яд че не са успели добре да прикрият глупостите за 10години направени ....грабители
168
10
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 181 преди 2 години
Ти ли си ,другарко Манолова? Пак ли го търсиш? Изплъзна ти се, ха ха ха ха ха.
167
7
 
24
 
! Отговори
Ууу преди 2 години
Тия гербери хем грозни, хем нахални. задавиха държавата в корупция. Вместо да се засрамят и замълчат, имат наглостта да говорят.
166
17
 
8
 
! Отговори
ПРАВА Е ДЕСИ! преди 2 години
Само, че като парламентарна опозиция нищо не можете да направите срещу хаоса и безотговорността за държавата, предизвикани от метежниците на Радев. Противодействие срещу конституционно-не легитимните партии в парламента могат да предизвикат единствено предстоящите световни политически събития и преди всичко Белият дом, а това непременно ще стане.
165
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къдя е буци?По-артистичен е от пдп.
164
10
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
ГЕРБ в опозиция ще критикува ИТН на влатс, а ИТН ще се оправдават с ГЕРБ. Така ще си подхвърлят топката ГЕРБ и ИТН, както преди си подхвърляха топката ГЕБ и БСП. Просто сега ИТН сменя БСП.