Радев нападна ГЕРБ, тяхна била вината за недоверието към ваксините

Влизането в локдаун би било пагубно
731
Радев нападна ГЕРБ, тяхна била вината за недоверието към ваксините
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев свика служебните министри на „Дондуков“2 заради разпространението на коронавирса.

Пред тях той отсече, че предишните управляващи са насадили трайно недоверие към ваксините, които са най-надеждната превенция срещу коронавируса.

Още по темата

„Ясно беше, че определени партии и кандидати ще се възползват от ситуацията, ще искат оставки и ще саботират действията ви, без да имат смелост да предложат алтернатива или дълготрайно решение“, посочи държавният глава.

Той добави, че напълно съзнава негативния ефект от решението за зеления сертификат. „Като човек на дълга за мен приоритет са хората, а не рейтинга. Животът на хората за мен е по-важен от изборния резултат, който ще приема със смирение“, каза още Радев.

„Готов съм да платя цената на всички битки, които трябва да водим, за да защитим живота и здравето на българите“, отбеляза държавният глава, цитиран от bTV.

Според него влизането в локдаун би било пагубно. Това била и причината да застане зад решението за въвеждането на зеления сертификат, въпреки че било тежко.

„В същото време не се даде достатъчно време да се адаптират тези мерки и разбираемо това предизвика стрес и възмущение сред хората“, каза още Радев.

Той поиска от правителството да отговорят на няколко важни въпроса на хората – по най-бързия начин да се върнат децата в клас в безопасна среда; да се проучат информациите за цената на безплатните тестове за гражданите, защото на места цената им стига до 40 лв.; ясен отговор и указания към лекарите дали да се ваксинират пациентите със специфични заболявания; пълноценен контрол за спазване на мерките; да се проучи въпроса дали се издават сертификати срещу антитела на Запад и дали това може да бъде приложено у нас.

„Статистиката на заболелите и починалите не се интересува от мнението на хората за ваксините. Те са най-надеждната защита срещу вируса и не бива безразсъдно да оставяме съдбата си на произвола“, каза още Радев.


731
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
617
0
 
0
 
! Отговори
Черен сертификат преди 3 седмици
Не на сертификатите !
616
0
 
2
 
! Отговори
ГУЩЕРОВ преди 1 месец
Този изглежда, че всяка вечер спи с зелените чорапи.
615
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ти Радев, като си ваксиниран миналото лято, защо прз октомври миналата година, те изгониха от Естония? Що не ом показа зелен сертификат?
614
1
 
1
 
! Отговори
ВЯРНО Е ! преди 1 месец
Хора, този спи вечер със зелените чорапи за да не му изстинат краката, а от там и сивото...!
613
0
 
2
 
! Отговори
МАЙ ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ... преди 1 месец
До оставка бе - 593! Да бе, питаме се, този зелен чорап вечер с чорапите ли спи?! То за това речника му е чорбарски! За това ли се страхува, и не иска да влезе в открит предизборен дебат с един от сериозните си опонента за кандидат президент?! Това е много сериозна работа, не е като да дрънкаш постоянно лъже и да вдигаш юмрук, това не е като да си шофьор на самолет, трябва да притежаваш гъвкав ум, интелигентен речник, трябва с ораторски качества да обединяваш, не да разделяш - дикция се иска...!
612
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев си мисли, че не помним какво е било преди 6 месеца. По времето на Борисов всеки ден се имунизираха по 30-40 хиляди българи и имаше зелени коридори навсякъде. И по селата ходеха да имунизират.
611
15
 
3
 
! Отговори
Иво преди 1 месец
Ами прав е. Гербавите *** разказаха играта на всички миналата година
610
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Радев-21" - най-смъртоностният щам на COVID-19 за българите !
609
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чорапът започна да осъзнава, какво става, но с голямо закъснение. Явно коремното и лицевите опори не влияят на мозъка...
608
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фигуранта лъже всеки ден!
607
2
 
15
 
! Отговори
То беше ясно преди 1 месец
Борисов е виновен. За това, че си се родил. Тъпоумна логика на фуражка
606
0
 
12
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 1 месец
Мунчовщината в Мучистан е вече на почит
605
0
 
9
 
! Отговори
Дада преди 1 месец
Да, ама не! Доказваш го всеки ден!
604
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен чиста наглост *** други аргументи няма.
603
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някакси започвам да не вярвам на г-н Радев - деликатно казано!
602
2
 
16
 
! Отговори
Смешко преди 1 месец
Фигурантът, който твърдеше, че няма вирус и не е ваксиниран да твърди това е жалко
601
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив, при ГЕРБ имаше опашки за ваксиниране при многобройните пунктове за ваксинация, из цялата страна. Борисов даде личен пример, като се ваксинира, което не видяхме от Радев, Янев и останалите от хунтата.
600
2
 
15
 
! Отговори
социопат преди 1 месец
Днес Бг взе нов дълг за 500 милиона. Не виждам да има скандал както при предните. БСП си действа както преди подмолно и крадливо без въобще да се обяснява. По-добре някой, дори от жипка да е да дава някакви коментари за нещата от деня. Не всичко да се замита по комсомолски. Вера су, ваксини, цени.. провал. Най-лесно е да се обвини някой друг.
599
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези не разбраха ли,че който и да дойде НЯМА да се ваксинираме.Не знам какви информационни кампании бълнуват,като всеки вече има ваксинирани болни и е чувал за ваксинирани пострадали.,трябва да си ***,въпреки това да подписваш информирано съгласие.Да се направят истински ваксини,стерилизиращи и тогава да се пънат да ни убеждават.
598
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поведението на Радев е нагло и безочливо!