Денков: Важното е да променим начина на функциониране на държавата

Ще има разговори как по-добре да работят партиите на промяната
16
Денков: Важното е да променим начина на функциониране на държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-важното е да продължат усилията за промяна на начина, по който функционира държавата. Така
министърът на образованието и науката Николай Денков отговори на журналистически въпрос в Пловдив по повод предстоящото гласуване на вот на недоверие към кабинета „Петков“, предаде БТА.

Още по темата

Той коментира, че след гласуването се очакват разговори за това какво е необходимо да се промени, за да работят по-добре "партиите на промяната". Всички те са обединени около това, че искат да се промени моделът на функциониране на държавата, каза Денков. По думите му след тези разговори хората, които ще изпълнят със съдържание тези промени, ще си дойдат на мястото.

Имам прекрасна научна група в Софийския университет и с радост бих се върнал в нея, разбира се, зависи какви са приоритетите след гласуването тази вечер, каза още Денков.

Акад. Николай Денков се включи в Националната конференция за българския език „Език свещен“, която се провежда в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Последните статистики от матурите показват, че най-добри резултати показват частните училища Денков би трябвало да коментира този факт. Това говори че държавната структура-образование куца. И, не обвинявайте децата постоянно. Много от учителите са там само заради заплатите. Реформи си трябват в цялата система и контрол на качеството на преподаване.
13
1
 
0
 
! Отговори
Денков преди 1 година
Денков да спре да се излага. Уважават го хората, но с Кирил ще загуби репутацията си. Кирил пожертва минчев за нула време.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задължителни реформи в съдебна система, образование и здравеопазване, иначе нищо добро не ни чака.
11
0
 
3
 
! Отговори
ЩКШЩШЩШЩ преди 1 година
ПЛАНЪТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА Е ЕДИН НЕЗАВИСИМО КОЕ ПРАВИТЕЛСТВО Е НА ВЛАСТ А ТОВА В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА НЕ Е ТАКА
10
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Като се каже запада или изтока ми се бърка здравето.Ние сме Балканите и трябваше всичките да сме заедно
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
соросоиден академик да си образованието да въртиш на пръста си...
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 32 години нито един министър в затвора само един депутат за педофилия. От големите олигарси никой и после защо сме най-бедни, най-болни с най-висока смъртност с най-висока миграция.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 32 години се видя, че нещата ако продължават в същия дух, държавата няма да я има. Хората на запад отдавна са го измислили, как трябва да е, ама тука някой хора с голяма власт не искат да е така.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама, то държавата въобще функционира ли?
5
1
 
6
 
! Отговори
РиСт0 преди 1 година
Да, Денков би бил читав министър, НО преди 40-50 години! Сега в тази динамична обстановка няма как да е адекватен! Нещата са коренно различни от това което е учил и знае!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-вярно от това, няма.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесно. Но това не се случва. Хората са противопоставени отново. Даже още повече. Сега освен ГЕРБ и останалите, виждаме ПП и останалите, които са задължително т*пи, скапаняци, защото не идват от чужбина, ***, защото не мислят общоприетото. Денков е читав министър, един от малкото читави, но истината е, че с Кирил начело на МС нещата ще стават вси по-зле. Кирил е торпедото, което с обаяние ви вкара във властта, но той е и торпедото което ще ви потопи, при това с неразбираща усмивка.
2
0
 
6
 
! Отговори
м...да преди 1 година
ВЕЧЕРИ ЗА НАИВНИЦИ!!! !
1
1
 
9
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
Много ви молим да не пипате повече нищо!!!!! Дори и да се подпирате на парапети!!!! Защото скоро ще ви се види не тесен света а вселената!!!!!