Нинова: Новото мнозинство блокира държавата

Според нея то обрича хората
23 юни 2022 10:35, Александър Попов
77
Нинова: Новото мнозинство блокира държавата
И днес не се събра кворум. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на икономиката в оставка Корнелия Нинова изрази недоволството си от факта, че вече втори ден парламентът не работи заради липса на кворум.

"Шокираща е безотговорността на новата коалиция ГЕРБ, "Възраждане", ИТН и ДПС. Днес отново не влязоха в залата и провалиха кворума на парламента. Свалихте Минчев, свалихте правителството. Едни заради егото си, други заради интересите си.

А интересите на народа?

Още по темата
Ако до петък не се приеме бюджетът на Държавното обществено осигуряване, през юли няма да има увеличение на пенсиите. Ако не се приеме Законът за енергетиката, няма да се изземат свръх печалбите от енергийните дружества и няма да се подкрепят фирмите. Следват фалити и безработица. Ако не се намали ДДС и не се премахне акциза, горивата няма да поевтинеят.

Новото мнозинство е прокризисно. То блокира държавата.То ни вкара не само в политическа криза, но обрича народа на глад на прага на тежка есен и още по-тежка зима.

Събрахте се! Хайде управлявайте! Поемете и понесете отговорност за безотговорността си", написа тя в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Корнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тя Нинова ли е "държавата" ?? Тези комунисти още искат да командват и си мислят че е бай тошово... 32 години след промените.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
др.Импексова или др.Лъжа както ида е е вярно,ти не разбра ли,че мястото ти истина това е ,,КРАЙ,,незнам и на нови избори дали БСП ще мине бариерата за което те поздравявам,къш айде на СЕЛО.....
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да излезе нинова с бойкикев да протестира за себеси и запазване на стола.......пред НС погнуса
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре др. Нинова да каже пред елестората кое от обещаното и е изпълнено. Нещо на търговските дружества в болниците, за цените, за средно преизчислените пенсии от януари, за максималната нова пенсия от 3400 лв - за кого ще е за нейният електорат ли?
60
0
 
7
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Корнелия,стига си манипулирала хората. Едно е управляващо мнозинство,друго е мнозинство в опозозиция и свалило правитеството с вот на недоверие,като всяка партия си има свои мотиви да не подкрепи правителството.Това не ги прави автоматично управляващо мнозинство.Това става с избори и нова коалиция с коалиционно споразумение.Вашата коалиция се саморазпадна.
59
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тази мизерия, в която сме откакто ГЕРБ започна да управлява, единственото, което остана важно са доходите, които щяха да са два пъти по-високи, ако ГЕРБ не беше завзел властта през 2009 година. За по-високи доходи ни трябва работещ парламент и работещо правителство, разбира се без ГЕРБ и ДПС.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех,Корни,що ти трябваше сама да се насадиш на тия пачи яйца.Да се прегърнеш с психодесните сорошки грантаджии,да ги браниш като Матросов на митингите им от последните дни,а те за благодарност да те освиркат.Сега ако хванеш 6% банкет трябва да дадеш.Електоратът ти трудно ще прости участието на БСП в тая козяшка седянка.
57
0
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 1 година
А Нинова що не се сети преди няколко месеца и парламента, че с нейните камъни, по нейната глава. Не беше ли нейна идеята да изтегли депутатите от БСП, от НС за да прави куу'рвачка на ГЕРБ и да бламира дневния ред, сега защо се възмущава на собствените си мурафети?!? Жалка, алчна женица, без никакъв капацитет, но корифей в далаверите, разтурването на партии и мастер в кражбите на раздържавени богати дружества и държавни благинки. Мазен образ на какво не трябва да е политик и държавник.
56
0
 
0
 
! Отговори
Мустафа Карадайь преди 1 година
Наръчник за избори на почетния председател Ахмед Доган: 1-во създаваш хомофобска националистическа партия, насъскваш твоя и техния електорат да се вдигне избирателната активност на двата типа избиратели, които по същество мразят България. Играете заедно след това.Така още 100 години ще управлява почетния председател, Алах здраве да му дава.
55
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова е много права в изказването си Харесвам това което казва браво на нея.
54
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ си напазаруваха ИТН и свалиха правителството, а хората гласували за ИТН искаха изчегъртване на модела Бойко Борисов.
53
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блокирайки промените в закона за бюджета, ГЕРБ се надяват да откраднат няколко милиарда в повече, които се предвижда да получат семействата с малки деца, всички граждани и най-вече пенсионерите.
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата отдавна е блокирана,но явно това го виждаме само ние обикновените хора
51
16
 
4
 
! Отговори
Естествено преди 1 година
Ако не бъде приет бюджета, крадливите ръчички на Герб и Дпс ще докопат парите за заплати и пенсии.
50
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех Нинова, Нинова. Да те ожали човек, че повече пост няма да видиш:))))))))))
49
3
 
14
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Това Импексово "вице" беще до тук. От тук нататък ще гледа опу-лена другите какво сътворяват и изграждат в България.
48
7
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Много милиарди усвоиха Герб и ДПС , вчерашният ден бяхме окупирани от ДПС ,нищо против обикновените турци нямам , но Карадай и ментата *** начело с Пеевски се гавриха с нас Българите! ББ мафията ,Тошко недоразумението и Коце лъжеца ,ще ни ликвидират ,при тези престъпници няма да се отлепим от дъното , а ще потъваме повече!
47
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 1 година
Нинова учи Киро как се съсипва партия. Смятам, че Киро се справя по добре от нея. Това което Нинова постигна за 6 години, Киро го постигна за 6 месеца.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова повече от 25 години си в това НС, като депутат и сега като министър и все на високи тлъсти заплати. Няма ли вече да изчезнеш завинаги оттам, че ни омръзна да ти гледаме смешната физиономия бе алчна и нагла селянко.
45
1
 
16
 
! Отговори
Ние преди 1 година
Вие от неграмотност я докарахте до тук, а сега хленчите. Проумейте го, не ви искат. И с право, за нищо не ставате. Омитайте се, напуснете народното събрание и ще видите, че може и без вас.