Слави разсъждава що е шарлатанин и такива ли са Петков и Василев

Не са малко примерите за шарлатанство, смята лидерът на ИТН
208
Слави разсъждава що е шарлатанин и такива ли са Петков и Василев
Снимка: Dnes.bg

"Вчера президентът Румен Радев заяви, че проектът “Продължаваме промяната” е “шарлатания”. Тоест - Кирил Петков и Асен Василев са шарлатани. В съвременния ни език шарлатани означава невежи хора, които се правят на знаещи. Мошеници, измамници, лъжци", написа в профила си във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Интересна е етимологията на думата “шарлатанин”. “Шарлатанин” идва от френския език, но се смята, че думата изначално е италианска. Има и научни теории, че думата “шарлатанин” идва от наименованието на италианското село Черетто. Жителите на това място са се били прославили с това, че странствайки по Италия, те са се представяли за лекари и аптекари, без да бъдат такива наистина. Затова имаме и тази картина, която виждате под текста, на Карел Дюжарден от 1657 г. - “Представление на шарлатани в Италия.”

В “Уикипедия” за думата “шарлатани” четем следното: “Названието обозначавало лица, които използват музикални и театрални рекламни трикове, за да продават фалшиви лекарства по улиците. Обичайната им продуктова листа включвала афродизиаци, опиати, стимуланти, еликсир за безсмъртие и др.”

Още по темата
Сега няма да ви кажа, че съвременните шарлатани не продават елексири за безсмъртие и афродизиаци, а продават пробиотици. Не, няма да ви кажа това. Няма да ви кажа и че съвременните шарлатани също имат известен опит с опиати, няма и да ви кажа”: “Щастлив петъъък, щастлив уииикенд”.

Но ще ви кажа защо Кирил Петков и Асен Василев наистина са шарлатани в съвременния смисъл на думата. А този смисъл, припомням, е: “Невежи хора, които се правят на знаещи. Мошеници, измамници, лъжци.”

Веднага давам пример - обществената поръчка за медицинските хеликоптери. Като един стар шарлатанин Кирил Петков извади всякакви театрални, рекламни трикове, за да обясни предизборно по всички телевизии как България, благодарение на “Продължаваме промяната”, най-после ще има медицински хеликоптери.

Да, но сделката за хеликоптерите се провали, защото е направена некадърно от невежи хора, които се правят на знаещи. Шарлатани.

Конкретно Кирил Петков наистина е стар шарлатанин. Скоро ще се навършат цели две години от първата му голяма шарлатания в политиката. Помните каква е тя, нали?

За да стане министър на икономиката в служения кабинет на Стефан Янев, Кирил Петков е излъгал, че няма двойно гражданство - българско и канадско, подал е невярна декларация и е нарушил тежко Конституцията. Тоест - измамил е, за да осъществи личните си амбиции да стане министър. Мошеник, шарлатанин.

Между друго, според юриста Радостин Василев, за това си деяние Кирил Петков подлежи на наказателна отговорност. Това той го каза миналата година. Разбира се, за да е пълна шарлатанията в “Продължаваме промяната”, Радостин Василев вече тия неща не ги говори, защото самият той вече е част от шарлатаните от “Продължаваме промяната”.

Разбира се, аз имам личен опит с шарлатанина Кирил Петков. Помните онази прочута шарлатания на “Продължаваме промяната”, в която на предизборен дебат по bTV вместо Венко Сабрутев се появи Кирил Петков. Та в този предизборен дебат, Кирил Петков отново извади театралните, рекламни трикове, в случая - за печелене на гласове, и произнесе брутална лъжа по мой адрес. Той каза, че аз съм му се обадил по телефона и съм му казал нещо за, цитирам - “моя милиард”. Кирил Петков е особен вид шарлатанин - докато изрича лъжата, след секунди вече вярва, че това е истина. А тя истината е лесно доказуема - Кирил Петков говореше за конкретен период, в който аз съм му се обадил за “моя милиард”.

В тоя конкретен момент аз отдавна го бях изтрил от телефонния си указател, защото ми беше станало ясно, че е шарлатанин. Нищо не можеше да ме убеди да вдигна телефона на Кирил Петков, включително и медиаторството на големия политик Христо Петров. Камо ли пък да му говоря за “мой милиард” по телефона.

Не са малко примерите за шарлатанство и на другия лидер на “Продължаваме промяната” -

Асен Василев. Ще ви дам един пример, който е само отпреди няколко дни. В Народното събрание Асен Василев заяви, че ще съди Делян Добрев за клевета и се обърна към него със следните думи: “Тошко Йорданов вече си плати за лъжите от тази трибуна, ще си платите и вие”.

Само че истината е съвсем друга - Тошко Йорданов нищо не е платил на Асен Василев, и Асен Василев не е спечелил никакво дело за клевета срещу Тошко Йорданов. Делото дори още не е започнало и това може да го провери всеки. И сега ми кажете - какъв човек може да бъде Асен Василев, освен безподобен лъжец и шарлатанин?

А сега, за финал на тази публикация, просто ще ви цитирам какво казва бившият съдружник на Асен Василев - Мортен Лунд. Между другото, г-н Лунд също не е осъждан за клевета от Асен Василев. И вижте какво казва бившият съдружник на Асен Василев за самия Асен Василев:

“Той е измамник. Инвестирахме 15-20 милиона евро, за да разработим софтуера. Имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели. Аз бях глупав и наивен, и му повярвах. Той заедно с няколко програмисти взеха кода на софтуера и заминаха за Китай, и го продаде на китайското правителство. След като аз намерих тези клиенти. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам", пише още Трифонов.


208
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали някой се интересува какво мисли и какво казва , , по-скоро пише някъде, Слави - едва ли съмнявам се ! Та той е политически труп това е истината и жалката му партийка също !
180
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слави, защо влезе в правителството на тези шарлатани? За да се облажиш нали? Има един виц, за оная дето яла кюфтетата, пък после като трябвало да се отплати, почнала да реве. Радев, Слави, ***, Дългоносия, Атанас-ДС-, се качиха на влака на шарлатаните и като видяха краха да държавата сега почнаха да реват- НИЕ НЕ СМЕ С ТЯХ И НЕ СМЕ ОТ ТЯХ. НЕ ДРАГИ ВСИЧКИ ВИЕ СТОРИХТЕ И НА ДЪРЖАВАТА И НА ВСИЧКИ НАС ТОЗИ КРАХ И СТЕ ЗА ЗАТВОРА! Вие не сте промяната, Вие сте гробокопачи на държавата.
179
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истинските шарлатани електората не ги допусна в парламента. Нито пък ще им се върже на кукичката "референдум за президентска република", защото видя, че вместо чегъртане на ГЕРБ Слафчу чегърташе Промяната. Не видяхме нито шерифи, нито левче субсидия, нито избор на главен прокурор, изобщо от ИТН не видяхме нищо и разбрахме ,че са ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!
178
1
 
0
 
! Отговори
Шарл безумний ?????? преди 1 месец
Тъмната сталинистка сила с Уиндзор ли ще воюва............Големият шеф на Жана д'арк е психично болния Крал Шарл чиито патриархален елит я залавя и англичаните тогава наричани Нормани и спасяват живота с откуп а на с.мърт я осъжда ужбезпристрастен съд на ПАПАТА от Рим...........Тогава Франция се казвала Нейстрия,Англия се казвала Нормалния............а Крал Шарл преведено на английски език е Крал Чарлз
177
3
 
6
 
! Отговори
П.К. преди 1 месец
Учиндолеца много подробно И СЪВСЕМ ТОЧНО И НА МЯСТО Е ОБРИСУВАЛ шарла-таните на века, появили се у нас с благословията на държавник с висок пост. Но, тъй като той лично определи техния "проект" като шарлатания, няма какво да умуваме. Наясно сме с лъ-жите, с краж-бите, с абсолютната нека-дърност на тия прой-дохи. Остава разследващите, Българската Прокуратура и Съд да определят огромните щети, нанесени на Българската икономика и на всички българи. И ДА ВЪЗДАДАТ НАКАЗАНИЯТА, КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ.
176
3
 
9
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Слави да спре да разсъждава. Да отиде до огледалото, да се погледне в него и ще разбере какво е шарлатанин!
175
1
 
7
 
! Отговори
Кире преди 1 месец
Абе те може и шарлатани да са, но ти колко проост трябва да си, или лаком, за да се навиеш на съдружие с тях. А ти казваха членовете на партията че си проост, но ти реши че много ги разбираш тия работи и ще си ръководиш от диванчето. И те така:)
174
5
 
11
 
! Отговори
Електра преди 1 месец
Славуца, да се огледа в огледалото, и да види, че освен Киретата, Гнома Ристю и Краднелия шарлатан е и той...
173
12
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Откъде произлиза думата чалгар?Сигурно е паднало яко ...мислене за да се пръкне.
172
10
 
21
 
! Отговори
Истинският Някой преди 1 месец
Кой беше пък тоя Слави? Някой спомня ли си?
171
13
 
6
 
! Отговори
Гледах по ТВ преди 1 месец
Гост в ТВ СКАТ клонящ към мутренските среди сподели там публично спомените си от едно време че Бойко Методиев Борисов е държал сводническия монопол с търговията с нежна женска плът в поне пет квартала на София............Момченцата малолетни дето го обвинява част от пресата не Камен а Бойко ги доставял на Слави Трифонов
170
7
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Присмял се Дунчо на Кратунчо. А между тях нямало разлика.
169
5
 
11
 
! Отговори
Мето преди 1 месец
Естествено че не може читав човек да работи за БГ Задкулисието. Киро и Асен може да са държани с компромати от Пеевски и Доган. Основната задача е нулева промяна в България за да може стария грабеж да продължи още 100 години.
168
5
 
18
 
! Отговори
шопендар преди 1 месец
в моя тълковен речник,шарлатания е КОМБИНАЦИЯТА ОТ,РАДЕФ ПЕТКОФ,ВАСИЛЕФ,НИНОВА,БОЙКИКЕФ,ТРИФОНОФ,МАЯ,,ТЕЗИ КОИТО ХВЪРЛИХА СТРАНАТА В ХАОСА,В НАЙ ТРУДНИЯТ МОМЕНТ НА КОВИД И НА ВОЙНА.АКО НЕ МЕ ЦЕНЗУРИРАХА .................
167
7
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 месец
По време на комуната, през зимата, една майка отишла с детенцето си на гости на една Комунистка! Детенцето започнало да щипe майка си с пoглед нaгоре. А тя му отговорила: Кат та Тypа, Мъpтa у Дaно, Жa кaиш Дюля! Окaзало се, че Горе на Шкaфа в дома на Комyнистката имало много Дюли дадени като награда от ТКЗСето за славна партийна рaбота... Тя майката на детенцето нямала в дома си нищо за ядене, освен боб, понеже комyнистите обявили дeдо и за кyлак и вкaрали земите на дeдите и в ТКЗЕето!
166
1
 
4
 
! Отговори
окли преди 1 месец
не знаех, че сме. шник е лоша дума
165
1
 
8
 
! Отговори
наистина преди 1 месец
някой разтръска торбичката пак и сите българе се захапаха един други. Много просташко стана напоследък. Един "не им светил", друг обяви за шарлатанин министр-председателя дето сам той предложи - ама много сте си объркали конците, не се разбира кой ги дърпа
164
3
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 месец
Ако имаш две НЕУСТОЙЧИВИ СИСТЕМИ - Кoмун и Анадoлско Рoбство. Ко жа прaйш Ва? Примерно ти се чувстваш, че си УСЪ+ТОЙ+ЧИВ. Ми много лесно Ве, Жа приложиш "Теория на Стабилността" Нема Гeeй - Банкepо - Грoбокопачи. Нема Гeeй - Ибpикчии - Тypколизаци. Нема Гeeй - СepиГeeй - Коминoлизачи. Нема Гeeй - Дoктори Зaбиячи! Даже и да си рaзпънеш КРAКАТА на шпaгат, тя ЖА ти ги НОРМАЛИЗИРА на РAХАТ.Стабилността на МИСЪЛТА е СИЛAТА И ВЯРАТА В БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИНА, която клони винаги към БЕЗКРАЙНОСТТА!
163
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре ПП пред Путинопитекия.
162
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истинската новина е: "Слави разсъждава". Най-после!