МВР шефът за полицая, возил мигранти: Униформата не пази никого

50 000 служители работели в системата, полицията не била пробита
30
МВР шефът за полицая, возил мигранти: Униформата не пази никого
Снимка: БГНЕС

Униформата и служебната карта не защитават никой, когато престъпва закона, отсече МВР шефът Иван Демерджиев в парламента.

Още по темата
Той беше повикан на изслушване по искане на БСП, след като на 4 януари служител на МВР беше арестуван на магистрала „Тракия“, след като управляваше бус, в който е превозвал 31 мигранти. Шофьорът е 23-годишен служител на Жандармерията към СДВР. При задържането не е оказал съпротива, но е обяснил, че превозва мигрантите за пари, тъй като имал кредити.

„Той е показал служебната си карта и е бил задържан от колегите си на момента за 24 часа“, обясни министърът днес.

„Всеки един служител на МВР знае, че всеки, който наруши закона, ще бъде задържан и изправян пред правосъдието и това е един пример и аз се гордея с него, защото ние сме единствената институция в България, която може да го направи и призовавам прокуратурата да постъпи по същия начин“, добави той.

По думите му в системата има 50 000 служители и той като министър не може да упражнява пряк контрол върху всеки един от тях.

„Това, че един полицай се е замесил в такава дейност, не е показателно, че цялата полиция е пробита“, отсече Демерджиев.

Пред депутатите той съобщи, че в началото на следващата седмица с прокуратурата се готви спецакция срещу мигрантите.

„Предали сме на турската страна данните, които имаме за трафиканти от тяхна страна и идеята е операцията да се проведе на територията на двете страни“, разясни той.

Служебният министър припомни, че кабинетът е внесъл промени в НК за борбата с нелегалната миграция и призова НС да ги приеме.
 
Демерджиев увери, че когато той е станал министър, участието на гранични полицаи в трафика на мигранти е било е много по-голямо в сравнение със сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Ами то и ИТ специалистите оправят компютри.Но едно е нещо да ремонтираш,друго е мигранти да прекарваш!Един се бил оплакал,че си викнал майстор за печката и дошъл негов познат полицай.Няма лошо-полицая може да е учил този занаят в техникум преди да стане полицай.Оня ако е много знаел-да си е оправил сам печката!Сега такъв имали-такъв пратили-както казва народът!
22
0
 
0
 
! Отговори
убеден преди 1 година
Ако беше учил по добре физика нямаше да го хванат.Всъщност тогава нямаше да е полицай.Ама пак не щеше да го хванат.Учете физика,бре господа полицаи. Помага!
21
0
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 1 година
Животът в мафията е сладък,но кратък!
20
1
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
Учителката ми по физика в гимназията бе завършила ядрена физика.Учителят ми по математика беше два пъти участвал в международни олимпиади по математика.Учителят ми по химия също бе много добър.Я ми кажи кой полицай може да се сравнява с тях?За учител се учи 5 години в университет.Тези хора бяха равностойни на университетските преподаватели които са ги обучавали.Заслужават и по големи заплати.Не ми сравнявай учител с полицай-само това не искам да чета или слушам!
19
2
 
1
 
! Отговори
SS преди 1 година
Браво на момчето возило мигрантите ! Правилно ориентирано в живота ! Полицай ,сладка службичка, и осъзнало ,че с една заплата нищо не можеш да направиш особенно в Бг !
18
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 1 година
Вие уважаеми читатели как мислите ? Пробита ли е системата ? Пишете бе ,кажете си мнението на министъра !
17
0
 
3
 
! Отговори
Мииии! преди 1 година
Това розоводупесто жалко адвокатче от Пловдив кой го сложи за министър на МВР ?? Естествено, че настъпва хаос и разруха. Най-корумпираните и некадърни управления на България са тези на "Продължава проституирането" и служебните правителства !
16
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
И картата и пищова пази ченгето Да питам ? За какво му е на бивш служител на системата оръжие ? Нали има полиция да пази ?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДИН ПРИМЕР на някой неудобен!! А такива са са мнооого повече, но........тях ги пази униформата, защото знаят каде и колко да снесат на шефовете си!!
14
8
 
5
 
! Отговори
гост преди 1 година
ВСЯКА ГОДИНА СЕ УВЕЛИЧАВАТ , ПО ДВ ПЪТИ ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ . ПОЛИЦАЙ ПОЛУЧАВА ПО МАЛКА ЗАПЛАТА ОТ УЧИТЕЛИТЕ . ДА СТЕ ВИДЯЛИ СИРАЦИ ОТ УЧИТЕЛИ . НЕ . СИРАЦИ ИМАТ ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ДЕЦА . ОБИДНИ МАЛКИ ЗАПЛАТИ ЗА ПОЛИЦАИТЕ НА ТЕРЕН . НЕКА ДА ПОГЛЕДНАТ ЗАПЛАТИТЕ В ЕВРОПА НА ПОЛИЦАИТЕ , РАЗЛИКАТА Е ОГРОМНА , НАЛИ ИСКАМЕ ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ С ТЯХ . КАК ДА СИ ОТГЛЕЖДАТ ДЕЦАТА С ТАКИВА СМЕШНИ ЗАПЛАТИ . АМИ , ЩЕ ТЪРСЯТ НЯКАКЪВ ДОПЪЛНИТЕЛЕН ДОХОД ЗА СЕМЕЙСТВАТА СИ . РИСКОВА ПРОФЕСИЯ ЗА ЖИВОТ
13
10
 
2
 
! Отговори
До 4 баба мара преди 1 година
Че кво му е на отговора. Има кредити ,които не може да плаща. Търси начин да ги плати. Да не мислиш ,че банките ще му ги опростят и ще спрат да му ги налихвяват.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде пак правите черен PR на МВР...ненормални!Нали ако ги закрият престъпниците ще ни заколят?!Знаете ли какъв хаос ще е ?!Не всички са корумпирани като тоя.Важното е,че са го хванали веднага и не са го пуснали,защото им е колега.Те от няколко месеца са се взели в ръце и си правят чистки.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези полицаи излязоха по-големи разбойници от кварталните апаши. Какво става тука
10
4
 
12
 
! Отговори
УУУУ преди 1 година
Ченгесаря, дето уж трябвало да пази закона ,като има кредити и харчи с широки пръсти..плюс няколко хилядарки заплата, това го оправдава!А че 90% от народа мизерства с мизерни заплати..Ко прайми?Ако целият народ почне да прави престъпления докъде ще се стигне?Закривай това МВР-сбирщина от татуирани бандити събрани от кол и въже!
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
разпасана, безконтролна, с високо самочувствие, нисък интелект, 90% са за дебелариум, всяко престъпление става със знанието или съдействието на полицай, ходят пияни и дрогирани на работа и тоз ми обяснява, че не може да се контролира тази пасмина, има държави с много повече от 50 000 полицаи, където е гордост, да се наречеш полицаи!!!
8
7
 
4
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 година
Нищо не може да оправи гена ви-ни капитализьм,ни социализьм,ни СССР,ни ЕС,ни НАТО, НИ КАТО!!! Щом и Османците,дето налагаха ежедневно твьрдите ви кратуни сьс сопи,не можаха да ви направят хора за цели 5 века никой друг и нищо друго не може да ви оправи!Налага се да изчакаме натуралното ви изчезване ама и то ще вземе едни най малко 50-60 години!Ами...ще стискаме зьби!
7
2
 
14
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Точно това означава. Системата е гнила. Всякакви назначени в системата. Но какво да се очаква от началници назначени политически и без грам опит в полицията. И премахване на кадърни и честни от системата защото не са изгодни. Рибата се вмирисва и т н. Шефката на гранична колко време е била на границата и колко наряда е дала и виждала ли е в живота си граница.
6
3
 
13
 
! Отговори
Факт е преди 1 година
Колкото полицаи познавам, всички те работят и по някаква втора работа, най-често "сива": ремонтират коли, строително-монтажни работи, дребна търговийка. Правят го защото основната им работа им дава повече свободно време и много малко пари!
5
0
 
18
 
! Отговори
@@@ преди 1 година
До Не пазела ли 1:Особенно бивши служители на МВР с такива карти на пенсионери?!?Защо им ги дават,след като им служат единствено и само засечени от КАТ за нарушение или спряни за проверка да бъдат пуснати безнаказано!?!Какъв колега може да бъде един бивш служител от миналия век,на един настоящ служител-млад човек???Предлагам на всички бивши служители да им бъдат иззети картите,стига са живяли с привелегии и най-после да се научат да си плащат от джоб,като поп!!!
4
0
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
имал кредити толкова глу-паво обяснение с какво образование е това момче