Минчев: Листите няма да са препъникамъкът между ПП и ДБ

Върви се към предизборна коалиция въпреки нюансите в началото
Обновена: 31 яну 2023 10:28 | 31 яну 2023 10:28, Елка Василева
47
Минчев: Листите няма да са препъникамъкът между ПП и ДБ
Снимка: архив, БГНЕС

"Практиката е показала, че предизборните коалиции са най-устойчиви във времето след изборите. Към такава коалиция вървим и в сегашния момент въпреки някои нюанси в позициите, изразени в началото. Все пак си представям, че на изборите през април ще се явим заедно всички партии от ПП и ДБ". Това коментира пред БНР Никола Минчев от "Продължаваме промяната", заместник-председател на Народното събрание.

Още по темата
Изглеждаше, че нюансите идваха от "Да, България", посочи той и добави обаче, че няма съмнение, че в тях има желание за общо явяване на изборите. "Нямам съмнение, че желанието е налице. Просто има детайли, които трябва да бъдат изчистени в хода на разговорите. Листите са първото, което идва на ум на всеки, но мисля, че това е въпрос, който няма да е препъникамъкът в крайна сметка", каза Минчев.

Предмет на разговори е името на бъдещата формация, каза още той. По думите му ще има едно име, създадено специално за коалицията, а в скоби може да бъдат допълнени отделните партии.

Минчев обяви, че текат първи разговори за структурата на коалицията. Според него този процес няма как да не е започнал, защото няма много време за взимане на тези решения.

Като потенциални партньори Минчев вижда всички организации и субекти, които се считат за продемократични, прореформаторски и проевропейски настроени и които имат за цел да извадят България от "този коловоз" и страната да поеме по своя по-модерен път на икономическо развитие и нулева толерантност към корупцията. Като пример за такава организация той посочи "Правосъдие за всеки". "Спаси София" казаха, че няма да участват на парламентарни избори, но подкрепа от тяхна страна за местните избори би била добре дошла, каза още депутатът.

От ПП нямат притеснения за преференциите по време на вота. Ако някой кандидат е успял да привлече сериозен преференциален вот, значи той е много разпознаваемо лице и това е добро за цялата листа, смята Никола Минчев. По думите му няма причина да възпират такъв преференциален вот. Той потвърди, че ще бъде в листата за изборите, но не би било драма, ако не е на избираемо място.

Предишния път не се явихме заедно с ДБ, защото имаше усещането, че поотделно можем да спечелим повече електорат, обясни Никола Минчев и добави: "Този път ние се целим във взимането на първия мандат и налагането на нашия дневен ред в политическата обстановка".

Надали 49-ото НС ще даде коренна разлика, но и малките нюанси са важни, изказа мнението си той. Когато започне рулетката с мандатите, за нас е важно да вземем първия мандат, категоричен бе Минчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
Въпреки някои НЮАНСИ ще продължим да си бъркаме взаимно по дупките...
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте на снимката кой стои зад тях и си направете сметка за кого ще гласувате.А евреин в Правителство е като барабонка в току що издоено мляко.И в двата случая се развалят нещата.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте на снимката кой стои зад тях и си направете сметка за кого ще гласувате.А евреин в Правителство е като барабонка в току що източно мляко.И в двата случая се развалят нещата
31
1
 
0
 
! Отговори
хаха преди 1 година
е няма да са след като си уточнихте комисионните :) даже вече и за постовете сте се разбрали . само дето сте си направили сметката без кръчмаря .
30
0
 
5
 
! Отговори
СъдЗаШайкаджиите преди 1 година
Да изметем напролет Шайката грантаджии ,а подир това - при Бай Ставри! Само това ще спаси Баългария, а не Гостод!
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без машините на Мадуро сте извън парламента.
28
0
 
17
 
! Отговори
Мдаааа! преди 1 година
Противни личица, с противни телца , с противно излъчване са наводнили това Народно събрание ! Отново искат да са в следващото и ако народът пак ги избере, значи си заслужаваме злочестата съдба! "Промяната" наистина промени България - станахме още по-бедни и онеправдани ! Очертава се колапс на държавата и геноцид !
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България отново е на дъното в ЕС в Индекаса за 2022г. за корупция! хахахахаххахахахахахаххахахаха Пък шарлатанина Киро каза, че въвежда нулева корупция! хахахахахаххахахахахахахаххаха Въведе спекула, хиперинфлация, кражби и наглите лъжи!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За "демократите " гласуват БГ студентите със стипендии като програмите Фулбрайт и други чужди НПО та! Всяка партия си създаде електорат . Най добре партиите да се забранят ! Трябва държавата да се управлява адмистративно без политически пристрастия.
25
0
 
18
 
! Отговори
БЕЛИТЕ ЯКИЧКИ... преди 1 година
С ЧЕРНИТЕ ДУШИЧКИ...... КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ВАС..??..... КОЙ ЩЕ СИ ДАДЕ ПАРИТЕ НА ДОКАЗАНИ ШАРЛАТАНИ, КАТО ВАС..??...... ТОЧНО 4 % СЛУЖИТЕЛИ НА НЕКСО, СКЕЛЕТИ И ЧЕРЕПИ...
24
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее Русия долу Америка, да отидем дружно в Евразия , да приемем рублата, да обявим война на Украйна, напред другари.
23
0
 
18
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Както се целят в 1ви мандат нищо чудно да са след Герб и Възраждане. Залагам 15% макс
22
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да гласуваме дружно другари за новата коалиция ГЕРБ ДПС и БСП, истинските партии които няма да крадат и не острят зъбки за кражби, които управляват вече 33 години и ни докараха до 27 място в ЕС, които направиха така че Румъния е с 600 Евро минимална пенсия, където няма осъден политик,където здравеопазването е доведено до там че хората ги е страх да отидат в болница и умираме най рано в ЕС.
21
1
 
18
 
! Отговори
анономен преди 1 година
А как ще се разберете за всичките 20 депутати дето ще имате)))))))))))))
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ицо мравояда кво шкембе отпрал... добре хапва..
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатаните и лъжливите комунисти от ДБ точат остри зъбки за още кражби на гърба на бедния народ!
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалиция НЕКСО!!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махнете Лорер този човек не знае какво и кога да говори, или голяма част от избирателите за вас ще отидат за гъби на 02.04.
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кой пък е резидентa? До 2-3 години си заминава и изчезва в небитието, а тези "шaрлатани" си остават в политиката много след него. И май той е шaрлатанина, дето с юмрука излъга хората и се събра с герп-дпс.
15
1
 
24
 
! Отговори
перко преди 1 година
А пък аз имам усещането, е натези ибори няма да вземете и толкова колкото взехте на миналите избори по отделно! Колкото до името направо се кръстете "NEXO" /ДБ, ПП, ВОЛТи др. /!