Радев, а не Донев, отива на извънредното заседание на Европейския съвет

Основните теми ще са Украйна и Русия, икономика и миграция
53
Радев, а не Донев, отива на извънредното заседание на Европейския съвет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерският съвет одобри позицията на България за участие в извънредното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 9 и 10 февруари 2023 г. в Брюксел, Кралство Белгия. Република България ще бъде представена от президента Румен Радев, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Основните теми, които европейските лидери се очаква да обсъдят на извънредното заседание на Европейския съвет, са Украйна и Русия, както и икономика и миграция.

В контекста на икономиката се очаква лидерите да приемат заключения, които поставят основите на действия, насочени към гарантиране на дългосрочна конкурентоспособност, икономическо благосъстояние и водеща роля на световната сцена за Европейския съюз (ЕС). Тези действия са базирани на всеобхватен подход за укрепване на икономическата, индустриална и технологична база на Съюза и на европейския суверенитет и стратегическата автономност.

Европейските лидери ще обсъдят още ситуацията с миграцията и ще оценят изпълнението на заключенията от юни, октомври и декември 2021 г., с цел засилване на работата в следните направления: По-ефективен контрол на външните граници на ЕС; Засилени външни действия със страните на произход и транзит; Засилване на сътрудничеството при връщане и реадмисия; Борба с контрабандата на мигранти; Напредъкът по Пакта за миграцията и убежището.

Със свое решение от днес правителството одобри позицията на страната ни за участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), което ще се проведе на 14 февруари 2023 г. в Брюксел.

По време на заседанието министрите ще обсъдят икономическите и финансовите последици от агресията на Русия срещу Украйна и ще проведат дискусия по прегледа на икономическото управление в ЕС.

Очаква се министрите да одобрят проект на Решение за изпълнение на Съвета на ЕС за одобряване на изменение на Плана за възстановяване и устойчивост на Германия, както и мандата на ЕС за срещата на министрите на финансите и на управителите на централните банки на държавите от Г-20 на 23-24 февруари 2023 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин Верно, направиха му много хубава медийна "евроатлантическа" маскировка!
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решетников лично го изпраща!
19
4
 
13
 
! Отговори
Минка Свирчока преди 1 година
Генерал Деси ще ходи ли и тя.?
18
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено,че ще ходи Радев!Няма да ходи оня *** от Банкя,дето две чужди думи на кръст не може да каже.Радев поне директно си говори с евролидерите.
17
6
 
14
 
! Отговори
АЗ-ЩИРЛИЦ И ТОЙ преди 1 година
НАЙ СЕКРЕТНИЯ И НЕРАЗКРИВАЕМ ПУТИНСКИ ШПИОНИН ЩЕ ПРИСЪСТВА НА ЕВРОПЕЙСКИ ФОРУМ МАСКИРАН КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА РБ? ДЕСИТУ ЩЕ Е ПАРАВАН.
16
2
 
2
 
! Отговори
До 8-гост преди 1 година
Малко,малко,колко да е малко.До края на мандата.Ако можеш да смяташ.
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно.Донев е само за два месеца,не е сериозно той да ходи.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом става въпрос за Русия, Радев е първи там
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев ще подпише всичко за да не го разкрият като шпионин
12
4
 
8
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Правилно в Брюксело отива наш пРезидент Радев да им обясни позицията си спрямо Крим и защо не иска да дава воуръжение за войната на Путин срещу Украйна. Ще го скапят с въпроси онези хитреци. Ще гледа като мишок в трици и след това пари йок за България. Такива са ни представИтелите - от тях нищо не става. Слави Бинев навремето твърдеше, че владее френски и английски, но когато започнеше да говори никой не го разбираше. Дори преводачите от български не смогваха да се справят с неговите мисли.
11
4
 
9
 
! Отговори
КЪДЕ Е ДЕСА БЕ? преди 1 година
УШАТИЯ ТРЕБЕ ДА Е МНОГО УМЕН, ИЛИ ПРОСТО ДА РАЗХОДИ ЩЕРКА СИ?
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС утре ще забие последния пирон. Войната свърши другари
9
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Никога не сравнявайте превратадбюжията Радев с Борисов! Борисов беше приеман навсякъде...и при Меркел, и в Белия дом , и в Кремъл ... ! Този са го отсвирили отвсякъде! Борисов без пари не се връщаше от Брюксел, докато този може ли някой да ми обясни, колко пари докара !Предателите се познават лесно....Чий е Крим? Вучич..."Крим е на Украйна", иранският външен министър..."Крим е украински", да не говорим за Ердоган...! Само нашата куха манерка се изцепи, за да се хареса на господарите!
8
5
 
12
 
! Отговори
въпрос преди 1 година
С какъв сурат отзи до цинизъм коварен кремълски лакей ще се яви в Брюксел?! Че от чувство за срам е опериран до корен е ясно, ама така да се каже поне грам неудобство не му ли е останало?!
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушатият *** вече наясно ли е Крим на кого е,руски или украински?Една от причините да му бъде поискан импийчмънт е тази,другата е хаоса който цари в България и последвалата небивала инфлация!
6
8
 
5
 
! Отговори
Лично мнение преди 1 година
ЕС е една голяма лъжа.15 г вътре и 430 лева пенсия срещу 1000 евро 4200 евра средни заплати срещи 1200 лева .Продукти с много ниско качество на пазар с цел разболяване развитие тука не се допуска ами аз не съм нито роб нито примать виждам и не искам това ЕС .
5
3
 
7
 
! Отговори
гост преди 1 година
Нека ходи, малко му остана.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се чувствам нито натовец нито ЕС .Не се усеща по нищо а и им плащам на тези изрезки да ми отиват парите към НАТО и ЕС
3
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименАми Крим е руски. Това си е факт. А този иначе се превърна в боко 2.
2
2
 
6
 
! Отговори
ССЛАБОУМЕН. преди 1 година
ЩОТО ЗНАЕ ЕЗИЦИ, КАЗВА ДЕСА.