Трима, свързани с "Булгаргаз", отиват на съд заради длъжностни престъпления

Сред тях има и членове на кабинета "Петков"
Обновена: 8 фев 2023 10:51 | 8 фев 2023 10:51, Нели Христова
92
Трима, свързани с "Булгаргаз", отиват на съд заради длъжностни престъпления
Снимка: БГНЕС

Трима души, свързани с "Булгаргаз", ще бъдат обвинени за длъжностни престъпления за над 88 млн. лв, съобщават от "24 часа". 

Подведени под отговорност са бившият министър на енергетиката от квотата на ИТН в правителството на Кирил Петков - Александър Николов, бившият изпълнителен директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов и зам.-министърът на енергетиката в правителството на ПП Данаил Николов. Предмет на разследването са доставки за газ и свързаните с тях обстоятелства.

Александър Николов и Людмил Йоцов са обвинени за умишлена безстопанственост. Николов е трябвало да упражнява контрол над работата на Йоцов, тогава шеф на "Булгаргаз", назначен от правителството на Кирил Петков. Данаил Николов е обвинен за престъпление по служба.

В момента обвиненията им се предявяват в Националната следствена служба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
14
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Значи Киро иАсен чисти кой докара комисионерите газови ама че разбита държава всеки може да си граби безнаказано много милиони а шараните плащат че и гласуват за грабителите Българи не се оставяйте да ви грабят събудете се
47
1
 
8
 
! Отговори
ПП ДБ ГЕРБ преди 1 година
ТЕЯ СА НАЙ ГОЛЯМАТА МАФИЯ
46
3
 
7
 
! Отговори
част от системата преди 1 година
До Анонимен 45 - кой го оневини??? Гешев ли? Цацаров ли???? Велчев ли??? или съдът???? мислете малко хораааа, то че в прокуратура и МВР е пълен леш е ясно, но ситуацията в съда е същата, дори ВКС и ВАС са на хранилка не само на Бочко...
45
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бушоните на Киро изгърмяха, рано или късно и неговия ред ще дойде.
44
3
 
4
 
! Отговори
Майора преди 1 година
До 39 и 40До хора които са под нивото ми и са заслепени от лукс и разкош и не виждат по далеч от очите си , не отговарям! Просто нямам суми да виждаш как стоят нещата и все някой друг да ти е виновен!Жалко личи си кой не е ходил войник!
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера след 17 г. съдебна сага Вальо Топлото бе напълно оневинен! И там ставаше дума да десетки милиони. Сега несправедливо обвивения ще си търси правата, а българите както винаги ще плащат за золумите на прокуратурата.
42
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това смешно обвинение дори до съд няма да стигне. Просто идват избори и трябва да се размаха бухалката. След като постои няколко години на трупчета това обвинение ще бъде свалено. Важно е да се вдига шум и да се помага на когото трябва, на тоя на който Гешев казва " Шефе"!
41
0
 
6
 
! Отговори
адвокат преди 1 година
До Анонимен 34, "КоУега", когато не си запознат със закона, не е хубаво да коментираш. конкретно престъплението безстопанственост /по чл.219 от НК/ може да бъде извършено и двете форми на вина-умисъл и непредпазливост.Престъплението е резултатно, като е достатъчно да са настъпили вреди за предприятието, учреждението и т.н, не е необходимо деецът да има облага от това.Учебникарски пример за длъжностно престъпление.Но за човек с основно образование, препитаващ се от подаяние за троllene толкоз
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нито един в политиката, който да не е нарушил закона и , който да не е ограбил България по един или друг начин! Някои от алчност, други от некадърност , трети от липса на всякакъв морал и т.н. Няма такъв! Няма!
39
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най смешното е, че от цялата работа излиза, че про100 КирЕ не е знаел що става под носа му.
38
5
 
1
 
! Отговори
до Майора преди 1 година
Абе майоре такива ффатмаци като теб изобщо нямат право на глас
37
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдее реванша започна. Неудобните, които пречеха, по някакъв начин на ГЕРБ-ДПС последните 1-1.5 години сега ще бъдат обявени от каскета за най-големите престъпници и баце с Доган ще излязат като единствените възможни спасители на клета България. Народе, народе, уж имате прептенции, че сте много интелегентни, а 30г. ви водят за носа по един и същи начин.
36
5
 
17
 
! Отговори
Маг Минчо преди 1 година
Каква стана тя? Щяхме да съдим Борисов и кабинета му,а се оказа че наследниците след него за 7 месеца са наваксали за 7 години.Че те не изкараха и колкото е една бременност,излезе че и управлението им е било "седмашко"!
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще плащаме обезщетения за некъдърно обвинение по политически причини.Лошото че ги плаща бедния български народ, а не каскетурата и гербавите.За да има престъпления трябва да умисъл и лично облагодетелстване , не виждам как слабата българска прокуратурата с тлъстите заплати ще докаже това в съда.
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще плащаме обезщетения за некъдърно обвинение по политехнически причини.Лошото че ги плаща бедния български народ, а не каскетурата и гербавите.За да има престъпления трябва да умисъл и лично облагодетелстване , не виждам как слабата българска прокуратурата с тлъстите заплати ще докаже това в съда.
33
10
 
16
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе анонимници , първо се вижте и тогава пишете! Благодарение на Партията на подмяната и просто Киро и Кокорчо газта беше на тройно по високи цени и оттам всичко скочи , но това не попречи на тях да попълнят ошфорните си сметки със 100 млн евро , неизгодни сделки, афери след афери ! А колкото до NEXO ще си получат заслуженото , не мислете че САЩ , Велокобритания и другите страни ще им простят, доста измами извършиха!
32
1
 
13
 
! Отговори
:) преди 1 година
А с Бобокови и президентските съветници к'во стана, каскетурата :)
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Арест без съд и осъждане, като Бойко Борисов
30
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов ще бъде осъден за подпомагане на руската агресия
29
5
 
10
 
! Отговори
999 преди 1 година
Съд без Осъдени!!! Като Вальо Топлото! Скоро имаше и други оправдани от Хайлайфа!