Пеканов: Записите не помагат за по-доброто ни реноме в ЕС

Той е категоричен, че трябва да търсим начин да спазваме правилата, а не да ги заобиколим
27 май 2023 21:25, Красимир Ангелов
85

Не искам да коментирам нито твърдения, нито записи, самият аз не съм ги слушал, но мога да кажа, че със сигурност това не хвърля добра светлина върху България. Това не помага да ни е по-добро реномето ни в Европа, заяви вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в студиото на предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Европа функционира с ясни правила и критерии. Те трябва да бъдат спазвани. Например, по отношение за влизането ни в Еврозоната - ясно беше казано, че инфлацията трябва да бъде адресирана, има законови критерии, които трябва да се спазят. Разбира се, в извънредни ситуации България може да се бори да получава отстъпки по линия на различните извънредни кризи, които се случват", допълни Пеканов.

Той е категоричен, че трябва да търсим начин да спазваме правилата, а не да ги заобиколим.

"В някои аспекти суверенитет означава ти да си на масата - там, където се взимат решения. Пример - за Еврозоната в момента нямаме независима парична политика - това е решение, което сме взели заради въвеждането на валутен борд, то е донесло своите позитиви, то е било правилното решение преди 25 години. В момента приемаме решения, които някой друг взима, а когато вече сме на масата и взимаме решенията за паричната политика, ние ще приемаме решенията, които така или иначе влияят върху нас", поясни вицепремиерът по управление на европейските средства в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали вече с новите промени може да бъде "бутнат" главния прокурор, Пеканов отговори: "Промените влизат в сила след обнародването им в Държавен вестник. Текущите процеси, които се случват в последните седмици, не са променили законопроекта. Той беше представен от министър Зарков през декември - със същите параметри. Това беше позитивно развитие, за да покажем, че нещо, за което ни казват от години, че трябва да поправим, сме готови да поправим."

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Наз мнението на дженджерите от еврогейска Европа не ни интересуват.Нас ни интересува хората уличени в предателство да заминат по най бързия на ,, Белене ",А по този член се полага смъртно наказание.
60
1
 
8
 
! Отговори
5432166 преди 10 месеца
Какво евро те гони предателю маи забрави референдума 80 процента от Бг не желаят еврото
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами дайте да си траем за корупцията и националните предатели тогава.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гелосаният е предател и винаги ще си остане такъв....а политическия му проект е мъртъв още в зародиша си!!!
57
1
 
4
 
! Отговори
К’во реноме преди 10 месеца
Опетканов, защо изместваш темата и гледаш да замажеш? Или и ти си част от целия цирк!?! Те говорят за одобрение и овладяване на всичките ни служби, тоест за националната ни сигурност от чужди посилства! Това ако не в ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, кое е Петканов???
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами нека тогава поговорим за записите Интересна тема позабравена във времето.И онова що отхвърлиха от ГРОБ .Става въпрос за неприетите законодателни промени за защитените свидетели и въобше за чувствителния въпрос.Кое е доказателство в съда .Сам престъпника да дойде и да си признае вината ли Това ли е доказателство по БГ Е ..скоро престъпилите закона няма да го сторят Виждаме по резултатите по осъденителните ни дела по високите етажи
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами нека тогава поговорим за записите Интересна тема позабравена във времето.И онова що отхвърлиха от ГРОБ .Става въпрос за неприетите законодателни промени за защитените свидетели и въобше за чувствителния въпрос.Кое е доказателство в съда .Сам престъпника да дойде и да си признаевибата ли Е ..скоро престъпилите закона няма да го сторят Виждаме по резултатите по осъденителните ни дела по високите етажи
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 62 ..да
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 61...За времената на Борисов ли говориш
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Записите не помагат за по доброто ни реноме в Европейския съюз А какво тогава подсказват.?Корупция.Погазване върховенството на закона Незачитане на правовите органи.Самовластие.Сливяне на изпълнителната, съдебната и законодателна власт в едно ,,лице".Това наистина буди недоверие в ЕС
51
0
 
3
 
! Отговори
Вън преди 10 месеца
Вън!
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо спирате коментара ми за Борисов.Така ли пазите тази персона За това сме в този хал И ще стане по лошо.
49
1
 
0
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 10 месеца
ИМА ПРИТЕГАТЕЛНИ БАКЕНБАРДИ.ГОТИН Е
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ама подстрижи тия букли де...
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пеканов да изслуша записите и тогава да се изказва. Да не се опитва да замита всичко под килима.
46
4
 
4
 
! Отговори
ЕС девалвация преди 10 месеца
Май целият театър е да набутат Възраждане да управлява, когато са замразени финансите и запада колабира, на никой не му носи отговорност и бягат преди потопа
45
0
 
13
 
! Отговори
Пеканов също преди 10 месеца
не помага за по-доброто ни реноме в ЕС.
44
5
 
5
 
! Отговори
Ала бала преди 10 месеца
Всичко си към Радев- фалшифицирани избори. Този човекСъсипа държавата. Откъде юни нова го изкопа
43
1
 
10
 
! Отговори
Белот преди 10 месеца
Накрая и Урсула успяха да я замесят. Обажда им се. Посолства редят службите, ала бала, Радев на едни избори кани Урсула точно, когато бяха изборите.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ти гледай дали помагат на твоето реноме пред народа, защото скоро идваме за вас с факлите