Радев даде мандата на ПП-ДБ, но ги посъветва да не го реализират

Не би искал да повери съдбините на страната на лидерите на коалицията
Обновена: 29 май 2023 17:21 | 29 май 2023 17:11, Камелия Цветанова
520

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев, който връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на Николай Денков от ПП-ДБ, призна, че според него не е целесъобразно той да бъде ползотворен на фона на изтеклите записи от заседание на Националния съвет на ПП.
Още по темата

„Г-н Денков, искам да изразя своето уважение към Вас лично, познавайки Ви в качеството на служебен министър и да изразя своето пълно разбиране за деликатността на ситуацията, в която се намираме. Като президент съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава и искам да заявя, че точно заради това не е целесъобразно от моя страна да Ви връча мандата след изтеклите записи и да поверя съдбините на страната в ръцете на лидерите на ПП-ДБ заради турпилирането на суверенитет, планираната чистка в службите и държавата администрация, заявката за вмешетелство в изборите и дискредитирането на лидерите на ЕС“,каза той.

„Но аз съм призван да браня Конституцията и заради това съм длъжен да връча мандата, но в името на запазването на остатъците от нормалност и доверие в политическа система Ви призовавам да преосмислите изцяло целесъобразността от оползотворяването на този мандат“, каза Радев.

Николай Денков отсече, че България има нужда от стабилно правителство, което да решава проблемите на хората и което да предвижи решително напред европейския път на страната.

„България има нужда и от стабилен парламент, който да приеме бюджета. Заради това е много важно НС да продължи да работи и да вземе своите решения. Чакат ни и промени в НК, в законите за борбата с корупцията, а може би и промени в Конституцията, които до оздравят съдебната система. Заради това ще водим прегори с останалите парламентарни сили,за да успеем да съставим правителство. Надявам се това наше искрено усилие да бъде подкрепено и следващата седмица да имаме правителство. Задачата е трудна, но не е невъзможна, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още по темата: мандатРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киро бая се прецака с тоя изказване за Урсула, тя едва ли ще остави да му се размине, че я изложи така
384
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Време е за Възраждане!
383
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-добре, 2в1!Наесен местни и президентски избори!
382
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Амриканското посолство зануляват Киро и Асен, те си имат своя човек начело Радев ,
381
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Затвор за Киро, Асен и Боко Мутрата!
380
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има мнозинство за импийчмънт! Какво се услушват?
379
8
 
2
 
! Отговори
ПРИЗИВ преди 10 месеца
Призовавам за честна игра .Призовавам хората които подкрепят Президента Радев , да не слагат минуси на коментари срещу Президента . Моля ви , да се преброим .
378
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако се състави правителство, ще пие чай от новичок на шестия етаж!
377
8
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
За да тръгне държавата напред трябва да се деинсталира Радев. Той е в основата на всички несполуки в последните няколко години и сега дори не се опитва да прикрива нежеланието си България да има редовно правителство. Всички гласували за 2-я му мандат да носят солидарно с него вината.
376
9
 
11
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
България ще се оправи само когато се изчисти от руснаците на всички нива!!!!!
375
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев е издигнат от бкп и бивши доносници, номенклатурчици обрали България! Ако някой още не е разбрал защо той разруши България!
374
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Елеонора му е диктувала в слушалката!
373
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ТРИЙСЕТ ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ СЕ "Т(У)РПИЛИРАХА" СЛУЖБИ И ИНСТИТУЦИИ ОТ ВСЕКИ, КОЙТО ДОДЕШЕ НА ВЛАСТ, ТАКА ЧЕ РЕФРЕНЪТ "ТУРПИЛИРАНЕ НА СУВЕРЕНИТЕТ, ПЛАНИРАНАТА ЧИСТКА В СЛУЖБИТЕ И ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ" НЯМАТ РЕЗОН. АКО МОТИВИТЕ НА УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ СЕ ОКАЖАТ ПОРЕДНИТЕ КАТО НА ТЕЗИ ПРЕДИ ТЯХ ИМАТ ДВА ВАРИАНТА: ДА СЕ СДУШАТ С БИВШИТЕ ИЛИ ДА БЪДАТ БЕЗСЛАВНО ИЗРИТАНИ ОТ ПОЛИТИКАТА. БЪДЕЩЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ ДАЛИ Е ТАКА ИЛИ НЕ!!!
372
5
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
До чорапогащник...във всеки случай сигурно му е било по-лесно,отколкото на един чорапогащник да свърже пет думи в изречение..
371
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вземи доносническия чоррап и удари престъпниците от ппдб!
370
1
 
2
 
! Отговори
ДО 404 преди 10 месеца
Запитай се защо комшията хвали жена ти , колко е добра .
369
2
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 10 месеца
цялата бъркотия и последствията от нея в държавата българия е по вина точно на този дето бил призван да защитава България ! кога най на края Радев ше каже кой му заповяда да назначи доказани мошенници и шарлатани да управляват България ???
368
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ушатият Лицемерник и хората които седят зад него отново успяха,България отново е на автопилот,хаосът продължава с пълна сила!
367
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
3 години управление на Радев ни докара до това дередже!
366
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
До Принципно...обаче ТИ "имаш право" да даваш съвети на президента +..Требеше да му пишеш:-"Ей,мой човек,не се дават такива съвети!"..