Местните избори може да са залог за управлението

Максим Бехар и Кольо Колев с мнение
17 юли 2023 23:55, Росен Стойчев
17

Възможно е местните избори да се окажат залог за преформатиране на управлението. Подобна теза изразиха социологът Кольо Колев и PR експертът Максим Бехар в Bulgaria ON AIR.

Според Колев пред управляващата коалиция в този смисъл предстоят трусове. Той смята, че това ще доведе до "ескалиране в отношенията", което ще се отрази на местните избори.

Той припомни, че на последните избори са се явили да гласуват 40% от избирателите, а първата управляваща партия има между 10 и 12 процента.

"Това е голям проблем на представителната демокрация. В момента управляващите управляват по волята на по-малко от 30-32% от избирателите. Останалите 70 процента се чувстват непредставени и това ще даде отражение и на местните избори, това ще покаже на някои партии тяхната политическа немощ", обясни социологът.

Местните избори ще бъдат изпитание, защото в момента има паритет между двете управляващи коалиции, коментира PR експертът Максим Бехар в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Ако балансът бъде нарушен на местните избори, може да се предвиди, че едната политическа сила може да иска предоговаряне на коалицията", обясни Бехар и допълни, че не смята, че това може да се случи, защото това означава страната да влезе отново във "въртележката на постоянните избори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Червен Колю и Бехар Максимов пак ни пробутват алкохолните си фантазии ...
14
0
 
1
 
! Отговори
Шебек преди 9 месеца
Ужасна коалиция е това оставка..
13
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
водещата бива. на тия двамата последните 20 години им плащат да говорят глупости в ефир. и за тва цело есе. читалищна работа
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сглобката е с гнила основа и ще се разпадне. Не може такава безпринципна задкулисна коалиция да управлява държавата. ПП-ДБ предадоха избирателите си. Христо Иванов и Кирил Петков се мислят за големи хитреци но лъжите остават на тяхно име и ще си платят. В политиката такива лъжи са непростими.
11
1
 
3
 
! Отговори
Муни не спи преди 9 месеца
Дал ми е минус Мухахахаха Евалата Мун чо
10
0
 
3
 
! Отговори
Shame To be BG преди 9 месеца
Мун чо и И дьотова,срамът да бъдеш бъргарин!
9
5
 
4
 
! Отговори
Торерантността преди 9 месеца
Към българския Лукашенко от Дондуков показва че народа е много търпелив това ако беше в друга европейска държава нямаше да е така веднага щяха да го изгонят руския шпионин!Обаче тук е друго то се вижда по развитието сравнено с другите от Ес!Не на руzкото робство!
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
добре е да се запази коалицията, че с този путинист в президентството лошо ни се пише, ако той управлява.
7
2
 
6
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
по делата е казано в Библията,копеикин му купиха мини замък руснаците на брега на Варненското...с фекалите с ограбеното от Българите,и се изживява като новият бай ***?!ще свърши като...луканов...бъдете сигурни...кгб не прощава...служенето на два господаря...копийкин краде от два ...гАспадари!!!Бог да пази САЩ и Свободният!!!Справедлив или...Природата ще ни види сметката...има Бог!!!
6
4
 
6
 
! Отговори
Точен преди 9 месеца
Възраждане са вече ВТОРА политическа сила. Познавам 3-*** анкетьори от Варна, Стара Загора и София, които се смеят на шефовете си на соцагенции как "закръгляват" резултатите от проучванията.
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Демокрацията Щунк! Изборите Щунк! Не избирайте нова местна власт, че пак ще ви назначат по няколко ротационни гаулайтери. Също като Айн Цу Цвайн Цу фюрерите ви!
4
7
 
7
 
! Отговори
?!? преди 9 месеца
Кольо ни пит дали ще повярват Българите на Радевите Лъжи? Еми Не! Елементарни сте и прите ви свършиха за по достоверни версии! Русофилска гръцка тргрдия!
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В нета пише, че ДБ ще разтурят коалицията понеже Киру тайно реди кметове с Румен Радев. Христо Иванов и Гнома надушили за далаверата и започват да изтрезняват. Така, че нищо чудно червен Колю да познае.
2
1
 
6
 
! Отговори
MNENIE преди 9 месеца
В България имаме вече Национален Спорт - Корупция . За кого от Партийците да се гласува ?За да се променят нещата за Добро , трябва да се спази Конституцията - Три Независими Власти - Парламент , Правителство и Съдебна Власт - Тоест - да избираме пряко всеки от тези Хора .
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Останалите 70 процента се чувстват непредставени" Най обичам когато някой се самонарича "експерт" и обяснява как се чувствали или какво мислели милиони непознати хора.