Денков преди МС: При преговори и двете страни печелят

Той благодари на всички преговорни екипи от протестите вчера
20 сеп 2023 10:43, Нели Христова
128
Денков преди МС: При преговори и двете страни печелят
Снимка: БГНЕС

"Вчера бяхме свидетели на 2 големи протеста с редица искания. Повечето от тях са свързани с проблеми, натрупани през последните много години. Искам да благодаря на преговорните екипи, че дойдоха, участваха в конструктивни разговори и именно благодарение на тях имаме решение. Това е начинът да се търсят решенията на проблемите -  чрез преговори от тези, които могат действително да променят нещата", заяви в началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Николай Денков.

Още по темата
Всички решения, взети вчера, и в областта на енергетиката, и в областта на земеделието съответстват на целите и приоритетите на правителството. Когато обсъдихме с колегите, се оказа, че решенията могат да бъдат взети така, че да защитават интересите на хората, да не променят целите на правителството, обясни Денков.

По думите му при преговори и двете страни печелят.

"Няма нужда единият да бъде губещ. От взетите решения всеки има полза. Днес ще реализираме да бъдат отпуснати 63 млн. за зърнопроизводителите. Това е част от общата аграрна политика, ще ускорим максимално процедурите, така че тези средства да могат да се ползват от производителите", заяви премиерът.

Той даде пример и с решението за спиране на вноса на слънчоглед, така че да се реализира продукцията на българските земеделци, а от друга страна да осигурим необходимата суровина.

Вчера в разговорите видяхме, че напрежението е отражение на огромно недоверие в политическата класа, защото тези хора са лъгани много пъти през годините, добави Денков. По думите му упреците не са директно към сегашното управление, а са общо към политическата класа. Затова нашето правителство ще приема конкретни ангажименти, само когато може да ги изпълни. Те ще са оформени като писмени документи, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Точно за България ми е жал.Защото такива политици ,който изпълняват нарежданията на посолства ,не милеят за България. Под предлог общото евро семейство.Смехотворно е да не мислиш за нацията и да се оправдаваш с Брюксел. Предатели са ппдб най-висока класа!
15
0
 
5
 
! Отговори
Kuncho преди 7 месеца
Не виждам, защо правителството тръгна да заклеяимява всички стачкуващи и искащи да се постигне решение, като "руски агенти" впрягаики знаини и незнаини "анализатори" по медиите, а не се вслуша в исканията и не потърси конструктивен диалог. Тези матросовци "анализатори" на амбразурата доведоха до толкова репутациони щети за агробизнеса, колкото никога до сега.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Интересно , за 34г. , кога и какво е печелил народа ?
13
0
 
6
 
! Отговори
Корекция, преди 7 месеца
няма нужда от решения, които очевидно ощетяват българските ЗП-та. Ако са ви проблем хитруващите големци то тогава гонете тях, а не съсипвайте хилядите малки ЗП-та. Ама на кого ги говоря тия?! То по-големи измамници от тия в управляващата некоалиция-сглобка просто няма.
12
0
 
3
 
! Отговори
Споко преди 7 месеца
Споко, Урсула ще вземе Пашинян в ЕС.
11
7
 
0
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Много ми харесва как говори Денков, сладкодумен а като Кирил. Отново случихме на добър премиер. Добре, че сме в ЕС и НАТО и имаме демокрация и можем да избираме управляващите.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Важното е България да спечели. Не се подавайте на чуждестранно влияние. Всички сте Българи, работете заедно за България.
9
0
 
11
 
! Отговори
Но преди 7 месеца
Не вярвам нито дума на Денкоя.Политиката която води ПП е точно такава - обещват ,а после си правят техните схеми ,шуробаджанащина и лъжат поголовно . Общото им с герб и тем пдобни партии последните 30 години.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато тракторист (терорист) ти опре гумата (на трактора) в челото - изведнъж започваш да му "благодариш" . Дядката с очилата има още да се учи от Баце, той така си менкаше мнението сутрин каже едно, на обед друго, вечерта точно обратното.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези престъпници само копуват време, не може да им се вярва че работят за България. Въобще хората ще бъдат излъгани!
6
12
 
0
 
! Отговори
Споко преди 7 месеца
Споко, и двете страни ще спечелят, така е при демокрацията, добре че сме в ЕС и НАТО и имаме демокрация, този път направихме правилния избор, нещата се развиват добре за запада.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Баце ще ги такова с 200 , а Денков ще питал Зеленски !?
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков да не би да поумня или само се прави? До вчера с терористи нямало да преговаря, днес пък печелел от преговори с терористите. А да видим народът дали ще спечели или ще загуби!
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво стана с електричките на Кирето, със завода за електрички?
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аве Денков , а Полша , Унгария ,Румъния и Харватия , ЗАЩО НЕ ПИТАТ ЗЕЛЕНСКИ И БРЮКСЕЛСКОТО ЗЕЛЕ ?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И кои са тези 2 страни ---Денков и Зеленски ! Денков веднага да се разкара , щом Зеленски ще ни определя как да живеем в Бг . Денков щял да пита Зеленски ?????