Протести в Йордания, МВнР зове да се избягват посещенията

Масови демонстрации в подкрепа на палестинската национална кауза
24
Протести в Йордания, МВнР зове да се избягват посещенията
Снимка: МВнР, архив

Министерството на външните работи (МВнР) апелира да се избягва посещението на райони в Хашемитско кралство Йордания, в които се провеждат демонстрации и има голямо струпване на хора във връзка с последната ескалация на израелско-палестинския конфликт от октомври 2023 г. Това съобщават от Ситуационния център към МВнР. В Хашемитско кралство Йордания се наблюдават масови протести в подкрепа на палестинската национална кауза.

Понастоящем такива се организират основно в столицата Аман, градовете Зарка, Ирбид и Русейфа, както и в населени места от северозападната част на страната. Следва да се избягват туристически посещения на граничните с Израел и Западния бряг региони и гореизброените градове. В столицата да не се посещават районите на Стария град (т.н. Даунтаун) и джамиите „Ал-Хусейни“ в Стария град и „Ал-Калути“ в кв. "Ал-Рабиах".

Силите за сигурност и обществен ред взимат необходимите мерки за мирното протичане на демонстрациите, но следва да се проявява повишена бдителност, предупреждават от МВнР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: ЙорданияМВнР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДО Защо не протестират против геноцида на палестинците. Само ще ти кажа, че преди създаването на Израел, в светите земи са живели много християни и евреи, редом с мюсюлманите там и всички те са живели в разбирателство.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 16 : Няма такова нещо като "Невинни палестинци" - докато и последният изповядващ "религията на мира" още диша - никой не е в безопасност. Дори и ние - за тях сме неверници и ще е чест и призвание да ни изколят. Трябва фанатиците да бъдат изтребени до крак!
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДО Защо не протестират против геноцида на палестинците. Приятел, аз също не одобрявам убийството на хора, каквито и да са те, допи и военни във военен конфликт! Но ти как очакваш човек да действа рационално, когато види разчлененото тяло на детето си да лежи на улицата, или наредени в болницата, обгорени телата на десетки бебета. А иначе да въвеждат правилото на 100-те, така ще умират по-малко невинни палестинци.
14
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 13 : Защо не протестират против геноцида на палестинците над мирните израелски граждани? Защо не протестират против закланите деца и разстреляните хора, изгорените къщи? Значи не е проблем те да колят който им се мерне, ама като им отговорят е страшно? Трябва да се въведе правилото на стоте, практикувано от римляните : за всеки убит техен човек са набивали на кол (живи) сто от местните. И са ги оставяли така по няколко дни изправени край пътищата да пищят и местните да чуят.
13
9
 
8
 
! Отговори
Бг преди 6 месеца
Всички християни и нормално мислещи трябва да видят,че ислямистите нападат,колят,изнасилват и убиват първи.Начина на ислямистите много напомня на турските зверства на мюсюлманите по време на турското робство.Не знам що за ненормално мислене може да има човек,че да подкрепя терористи от исляма!Палестина е измислена държава!
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Протестите не са само в Йордания. Във всички големи американски градове има протести срещу геноцида на Израел над палестинците. Хората се възмущават, че САЩ плаща на Израел по 15 милиона на ден, за да убива цивилни палестинци, а милиони американци живеят на улицата. Сред протестиращите има дори и евреи - шапка им свалям. Скоро и в Европа! Дори и ООН, която дефакто е пощенска кутия на САЩ, осъди Израел. Просто хората вярната на очите, и сърцата си, а не на ционистките лъжи.
11
2
 
9
 
! Отговори
младен преди 6 месеца
До Кон с татацияТочно това си мислех. Тенджерата под налягане събира налягане и ще избие в гайропата.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 14 : Йордания е малка страна, която е изтеглила най-късата клечка от региона - нямат нито петрол, нито газ или каквити и да било ресурси. От десетилетия живеят на американски дотации. Едва ли могат да предприемат каквито и да било действия против който и да било. Беззъбо опитомено куче....
9
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според мен на Балканите не успяха, защото никой не се вързва на нашите Руски патриоти и не само на нашите. Докато при Арабите е лесно,защото са наивни. Вързват се на обещания. Така или иначе тези войни са нужни на Путин в момента и в Африка и на Балканите и в Арабския свят. Следващата точка са Корея Северна и Южна и Тайван за на края. Путин снабдява яко с оръжие Северна Корея. Та това си е старта на третата световна война Започват навсякъде където могат.
8
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние всички пращаме милиони помощи на Зеленски, а той препродава оръжията на Хамас и Хизбула, а после естестествено Путин им е виновен. А за линейки за НАШИТЕ деца пари няма - народа събира капачки.
7
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
О горките палестинци! Не им дават да колят и разстрелват цивилното население на воля. Не разбират ли че това им е национална особеност и трябва да се толерира?
6
1
 
16
 
! Отговори
О чуден преди 6 месеца
Така е!И аз се чудя как в уж тази изолирана територия е натъпкано толкоз оръжие?
5
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Видяха ,че на Балканския полуостров не могат да направят война и направиха в Африка и при Арабите. Само Путин е зад това и никой друг.
4
0
 
26
 
! Отговори
Кон с татация преди 6 месеца
Тия дни да очакваме масови атентати из Евроарабистан и тука от армията арабистанци с които се натъпка територията!
3
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ми че Газа не ли е срината със земята все още? Много закъснаха. Трабва да се действа по бързо. По мощни бомби моля..
2
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Иран и хамас обслужват интересите на нацистката империя Руска федерация! С тази война се отвлича внимание от терора, който РФ осъществява над Украйна. Затова е важно да се преоцени обстановката и да се даде на Украйна всякакви оръжия за да унищожи руската армия на своя земя! От тук гражданите на РФ трябва да се справят с Путин и всички членове на тази имперска и нацистка политическа каста! Хамас = Русия
1
1
 
35
 
! Отговори
абе преди 6 месеца
Протестите няма да помогнат на палестинците. Евреите не се впечатляват от такива неща. Но се говори за доброволчески корпуси от разни арабски държави в помощ на Хамас. Може да стане голяма дунанма.