Денков очаква бюджетът да бъде приет навреме и да е балансиран

Споровете за НЗОК не засягали правителството
3 дек 2023 14:16, Елка Василева
30
Денков очаква бюджетът да бъде приет навреме и да е балансиран
Снимка: БГНЕС

Съвсем нормално е, когато се обсъжда бюджетът, да има различни предложения, но аз очаквам бюджетът да бъде приет навреме и да бъде балансиран. Такъв, какъвто е подготвен. Разбира се, нормално е при обсъжданията да има различни дискусии, но бюджетът е добре подготвен и не очаквам особени проблеми. Това заяви министър-председателят Николай Денков след церемонията по първа копка на АМ "Русе – Велико Търново" край град Бяла.

Още по темата
Денков коментира, че споровете за ръководство на Здравната каса са в парламента и не засягат работата на правителството. "Правителството си гледа работата, изпълнява си програмата. Както и друг път съм казвал, ако има спорове, те са в Народното събрание. Питайте ги тях. Ние си гледаме работата", каза Денков, цитиран от БНТ.

Премиерът се присъедини към призива за молитви за здравето на патриарх Неофит, каквито има днес в православните храмове в цялата страна."Знаете колко важна е църквата, колко високо уважавана е нашата държава. Това е духовният водач в тази област. Да се надяваме, както излязоха съобщения днес, че се подобрява състоянието му и че всичко ще бъде наред", каза Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 месеца
Увеличаването на социалните плащания, най-вероятно има за цел да задържи голяма част от преминаващата за Европа пап.лач. Като огромната ни задлъжнялост ще отнеме шанса да се измъкнем някога. Този бюджет и за мене е антибългарски.
18
0
 
7
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 месеца
Къде ви е промяната бе ***? Сменихте главния прокурор с още по-корумпиран такъв. Къде ви са реформите,които обещавахте да направите. Бюджет без реформи е празен балон. Администрацията навсякъде е толкова раздута,че се пука по шевовете. За да има заплати за тези готванковци,трябва да имаме голямо производство,което да си плаща заемите и да погасява старите заеми. Като нямаме производство ще чакаме само пари от ЕС,които ще са до време и ще взимаме нови и нови заеми.
17
0
 
9
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 месеца
Как са балансирали бюджета? Вероятно от едната страна са закачили Борисов,а от другата страна Пеевски...
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този бюджет е антибългарски!!
15
1
 
8
 
! Отговори
Майора преди 4 месеца
Защо да се приема бюджет , основаннна тегленето нс нови и нови заеми , вдигане на данъци и продажба на държавна земя вместо на 100 на 40% от реалната стойност? Не си заслужава , кой ще ви плаща издръжката!
14
1
 
4
 
! Отговори
BG преди 4 месеца
И аз очаква до тогава да те няма.
13
1
 
9
 
! Отговори
мдааа...мухльо... преди 4 месеца
Академична НАГЛОСТ !!!!
12
2
 
6
 
! Отговори
кво навреме бе преди 4 месеца
Перилния препарат , годината няма да я уточняваме , за всеки случай.
11
1
 
8
 
! Отговори
Альоууу...Денкоов/// преди 4 месеца
Надай се на бюджет...ДААА,ама НЕЕЕ !!!
10
0
 
7
 
! Отговори
СламенатаКукла преди 4 месеца
Ние си гледаме работата", каза Денков-събираме падналите клони и падналите дървета...всичко останало не засяга работата на правителството.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Василев може да залага приходи, но аз спирам да харча. Ще си подава оставката май.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ха ха хасен :)
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заради увеличените данъци и увеличената МРЗ от януари 2024 г. фирмата в която работя преустановява дейност. Около 140 човека персонал отиваме на борсата. Това ще се случи и с много други фирми, а други готвят съкращения на част от персонала.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заради увеличените данъци и увеличената МРЗ от януари 2024 г. фирмата в която работя преустановява дейност. Около 140 човека персонал отиваме на борсата. Това ще се случи и с много други фирми, а други готвят съкращения *** част от персонала.
5
0
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 4 месеца
Ако е балансиран, заслугата няма да е на Кокорча!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами той сигурно очаква и Дядо Коледа, ама ние ся кво да направим?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Веднага ОСТАВКА на измислената сглобка. Този бюджет не трябва да се приема.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки може да тегли постоянно кредити и да раздува бюджета като ококорената Асенка - лудата. Но след това кой ще ги връща и как тези кредити? Ще заробим и внуците и правнуците с тези кредити на кокорчо.
1
2
 
10
 
! Отговори
Икономист преди 4 месеца
Дупката в бюджета няма скоро да бъде затворена. Още в настоящата година ще има поне 1 млрд. разлика между очакваните приходи от ДДС и реалните. Догодина почти със сигурност ще е по-голяма, защото Василев залага още по-високи приходи от ДДС. Ако не ги заложи ще трябва или да приеме бюджет с дефицит над 3% от БВП или бюджет на практика без капиталови разходи. Текущите разходи посмъртно няма да ги свали, защото го е шубе от политическата реакция.